Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 03 28

Tinklinio čempionėms patinka karštis

Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė tiki tik vienu prietaru: laimėjusios sunkų mačą, toliau turnyre žaidžia vilkėdamos tuos pačius marškinėlius. 2011 metų Europos jaunių iki 18 m. ir 2012 metų pasaulio jaunių iki 19 m. čempionės baigia rengtis naujajam sezonui, kuris prasidės balandžio pradžioje Turkijoje. Vilniuje besimokančių ir besitreniruojančių sportininkių šiemet laukia net keturi jaunimo čempionatai.
Monika Povilaitytė ir Ieva Dumbauskaitė
Monika Povilaitytė ir Ieva Dumbauskaitė / sportoakimirka.lt nuotr.

Pasirengimą naujajam sezonui I.Dumbauskaitė pradėjo rugsėjo pabaigoje, o M.Povilaitytė – porą savaičių vėliau, nes gydėsi nugaros traumą. 

Pajėgiausios Lietuvos paplūdimio tinklininkės, kurias treniruoja Marius Vasiliauskas ir Tadas Donėla, sezonui rengiasi uždaroje „Credit24“ paplūdimio tinklinio arenoje sostinės Žirmūnų mikrorajone. Vasario pradžioje Lietuvos tinklininkių duetas savaitei buvo išvykęs į Lenkijos miestą Lodzę, čia dalyvavo treniruočių stovykloje kartu su pajėgiausiomis jaunosiomis kaimyninės šalies tinklininkėmis. 
 
Tenka žaisti su vaikinais

„Sąlygos treniruotis Vilniuje gana geros, tik trūksta lygiaverčių treniruočių partnerių. Per pratybas tenka žaisti su vaikinais, dažnai rungtyniaujame ir su savo treneriais“, – sakė M.Povilaitytė.

 I.Dumbauskaitė pasakojo: „Per treniruotes atrodo, kad daug ką aikštelėje darome geriau, bet viską pamatysime, kai ateis sezonas. Būtų smagu, jei prieš varžybas Turkijoje galėtume bent kelis kartus pasitreniruoti atviroje erdvėje. Pernai balandį tiesiai iš uždaro aikštyno nuvykome į varžybas Monake. Ten jautėmės kaip kosmose, nes dar nebuvome pripratusios prie atviros erdvės, saulės, vėjo.“

 Tiek Ievai, tiek Monikai labiausiai patinka rungtyniauti karštu oru. Pernai karštų dienų netrūko ir per pasaulio jaunių čempionatą Kipre, ir per Austrijoje surengtą Europos jaunimo čempionatą. Lietuvės šiose pirmenybėse iškovojo auksą ir bronzą. „Mums parankiausia, kai nėra vėjo ir tvyro karštis. Žinoma, tada būna sunku, bet mes tą karštį kažkaip ištveriame, o varžovėms dažnai būna blogiau“, – patikino tinklininkės. 

 Merginoms dar tik po aštuoniolika metų, bet jos jau ne kartą išmėgino jėgas ir suaugusiųjų varžybose. „Skirtumas tarp jaunių, jaunimo ir moterų paplūdimio tinklinio – milžiniškas. Čia ne lengvoji atletika ar plaukimas. Moterų tinklinis – visiškai kitas lygis. Moterys ne tik moka viską atlikti techniškai, bet ir yra taktiškai stiprios. Mums dar reikia daug važinėti po varžybas, mokytis ir kaupti patirtį“, – neslėpė I.Dumbauskaitė.

Sportininkių prietarai

Iš Kelmės rajono Tytuvėnų kilusi M.Povilaitytė gyvena Lietuvos olimpinio sporto centro bendrabutyje ir nuotoliniu būdu mokosi Ozo gimnazijos trečioje klasėje. Šiemet Žirmūnų gimnaziją baigsianti klaipėdietė I.Dumbauskaitė taip pat gyvena Vilniuje, nuomojamame bute. Monika, kuriai mokykloje labiausiai patinka geografija ir biologija, sakė dar nežinanti, ką studijuos, o Ieva, kuriai arčiausiai širdies istorija ir literatūra, ketina rinktis žurnalistikos studijas.

 Tinklininkių tvirtinimu, jos tiki tik vienu prietaru: laimėjusios sunkų mačą, toliau turnyre žaidžia vilkėdamos tuos pačius marškinėlius. Šis prietaras atsirado po užpernai laimėto Europos jaunių iki 18 m. čempionato Vilniuje. 

 Monika pernai pasipuošė dviem tatuiruotėmis: ant merginos kojos atsirado tinklinio kamuolys, o ant peties – trys kregždutės. Ieva tatuiruočių kol kas neturi. „Susitarėme, kad jei šiemet pavyks iškovoti auksą, tatuiruotė atsiras ir ant Ievos kūno“, – atskleidė M.Povilaitytė.
 
Svajonė – olimpinės žaidynės

Talentingosios sportininkės neslepia, kad labai nori iškovoti kelialapį į olimpines žaidynes, bet stengiasi per daug apie tai negalvoti. „Žinoma, pagrindinis mūsų tikslas – olimpinės žaidynės, bet dabar turime kopti laipteliais palengva – žingsnis po žingsnio įgyvendinti mažesnius tikslus, – pasakojo I.Dumbauskaitė. – Iki Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių – treji su puse metų. Tai netrumpas laikotarpis, bet kartu ir neilgas. Laikas bėga greitai, o dar tiek daug reikia išmokti. Jei nuosekliai dirbsime, viskas išsispręs. Svarbiausia – begalinis noras siekti aukštumų ir darbštumas.“ 

 Beje, jaunosios tinklininkės per žiemą peržiūrėjo daugelį Londono olimpinių žaidynių paplūdimio tinklinio mačų. „Olimpinės žaidynės – didžiausias siekis, bet šią vasarą mūsų laukia net keturi pasaulio ir Europos jaunimo čempionatai. Kol kas jie mums svarbiausi“, – pridūrė M.Povilaitytė, pernai su Ieva jėgas išmėginusi trejose jaunių ir jaunimo pirmenybėse.

 Lietuvos tinklininkės birželio 5–9 d. dalyvaus pasaulio jaunimo iki 23 m. pirmenybėse Myslovicėse (Lenkija), birželio 19–23 d. – pasaulio jaunimo iki 21 m. čempionate Umage (Kroatija), rugpjūčio 8–11 d. – Europos jaunimo iki 20 m. čempionate Vilniuje, o rugpjūčio 15–18 d. – Europos jaunimo iki 22 m. čempionate Varnoje (Bulgarija).

 Pirmosios sezono varžybos, kuriose dalyvaus Ieva su Monika, – tarptautinis turnyras Antalijoje (Turkija), vyksiantis balandžio 2–6 d. Lietuvos tinklininkės balandį galbūt vyks į du moterų turnyrus Kinijoje. Auksinės merginos šiemet ketina dalyvauti visuose penkiuose Rytų Europos čempionato etapuose.

 Pasak merginų, pagrindinis šių metų startas – Europos jaunimo pirmenybės Vilniuje. Tinklininkės yra įsitikinusios, kad visuose keturiuose jaunimo čempionatuose jos yra pajėgios kovoti dėl medalių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius