-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 07 30

Trečioji Europos beisbolo čempionato diena: lietuvių džiaugsmas ir šeimininkų austrų neviltis

Trečiąją čempionato dieną sprendėsi visų komandų likimas ir būsimi tikslai. Lietuviai tapo savo padėties šeimininkais, o štai kaimynai lenkai ir baltarusiai turės kautis dėl išlikimo tarpusavyje.
Shlomo Lipetzas
Shlomo Lipetzas
Temos: 1 Beisbolas

Po smarkaus naktinio lietaus organizatoriams pavyko paruošti aikštę ir Švedijos ir Lenkijos rungtynės prasidėjo laiku. Lenkai jau pirmame kėlinyje apmaudžiai praleido tris taškus, nors turėjo du pašalintus švedų mušėjus ir tereikėjo apsiginti vieną kartą.

Švedijos rinktinės metiku šiose rungtynėse tapo dvimetrinis metikas Jakobas Syrenas. Įspūdingai atrodantis, tačiau lėtokų apsukų švedas palikdavo lenkams nemažai laiko vogti bazes, tačiau šie tuo nesinaudojo.

Švedai pakankamai lengvai susitvarkė su lenkais. Galutinis rungtynių rezultatas – 13:4. Tris pergales iškovoję švedai pakilo į pirmąją lentelės vietą, o kovingai ir gražiai žaidžiantys, bet taškus barstantys lenkai nusmuko į jos apačią.

Lietuviai įrodė pranašumą

Praėjusiame Europos beisbolo čempionate, 2013 metais taip pat vykusiame Austrijoje, lietuviai apmaudžiai nusileido baltarusiams. Šį kartą sprendėsi ne tik garbės, bet ir perspektyvų čempionate klausimas.

Lietuvos rinktinė rungtynes pradėjo sunkiai. Pirmajame kėlinyje užpildytos bazės ir nepatikimas baltarusių metiko žaidimas atnešė tik vieną tašką. Lietuviai vien per pirmąjį kėlinį praleido tris, o ketvirtajame praleido ir dar vieną baltarusių atmušimą.

Beisbolo niekas nebūna prarasta iki paskutinės akimirkos, tačiau tokia pradžia šiek tiek išmušė iš vėžių rinktinės vyrus. Vis dėlto, baltarusių lyderis Andrejus Losius pagaliau sulūžo ir pasipylė tikslūs lietuvių smūgiai. Užtikrintai pradėjo rungtyniauti ir prie teisėjo pasiūlytos zonos prisitaikęs bei savąjį metimą atradęs Marius Balandis.

Lietuviai sudraskė Baltarusijos rinktinę į skutus – 10:4. Ši pergalė labai pagerino lietuvių padėtį ir prieš rungtynes su Izraeliu bei Lenkija leidžia patiems rinktis galimą situaciją.

Šeimininkų liūdesys

Austrų sirgaliai laukė pagrindinės vakaro kovos. Septintą valandą vakaro į aikštelę turėjo išbėgti dar nepralaimėję jų didvyriai. Paploję gražiai ir kovingai žaidusiems lietuviams austrai užpildė tribūnas ir aikštės pakraščius, apsiginklavę alumi ir dešrainiais.

Austrai jau įsivaizdavo pergalę, tačiau kitokių minčių turėjo Izraelio rinktinės veteranas, metikas Shlomo Lipetzas. Egzotiškai atrodantį šoninį metimą turintis izraelietis varė į neviltį austrų mušėjus. Kad ir ką bandė keisti austrų treneriai, S.Lipetzas toliau vieną po kito laidė neatremiamus metimus.

Austrai jau įsivaizdavo pergalę, tačiau kitokių minčių turėjo Izraelio rinktinės veteranas, metikas Shlomo Lipetzas. Egzotiškai atrodantį šoninį metimą turintis izraelietis varė į neviltį austrų mušėjus. Kad ir ką bandė keisti austrų treneriai, S.Lipetzas toliau vieną po kito laidė neatremiamus metimus.

Tuo pat metu Izraelio rinktinės mušėjai nepaliaujamai siuntė kamuolius, nesuspėjantiems austrų gaudytojams. Simonas Rosenbaumas išmušė kamuoliuką iš parko jau pirmajame kėlinyje. Austrų talžymas tęsėsi ir toliau. Galutinis varžybų rezultatas – 10:1.

Iš pradžių nusivylimo neslėpę austrai vėliau bandė pažadinti savo rinktinės žaidėjus pelnyti bent tašką. Izraelio gaudytojai vieną po kito traukė austrų atmušimus, tad šie vargiai nusigaudavo net iki pirmosios bazės.

Izraelis kartu su švedais pakilo į pirmąją turnyro lentelės vietą. Didelių ambicijų neslepiantys austrai nukrito į trečiąją, o ketvirtoje įsitaisė Lietuva. Lentelės gale – lenkai ir baltarusiai, kurie savo likimus spręs ketvirtadienio ryto tarpusavio rungtynėse. Lietuviai susitiks su labai pajėgiai atrodančia Izraelio rinktine, o vakaro mače austrai bandys išsaugoti viltis iškopti į A divizioną kovoje su švedais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius