Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 07 27

Tris antausius gavusios rankinio jaunimo rinktinės trenerė griežta: Reikia rimčiau žiūrėti į darbą

Lietuvos merginų iki devyniolikos metų rinktinė ruošiasi antrajam Europos čempionato etapui, kurio metu kausis dėl 9-16 vietų. Komandos trenerė Ala Senvaitienė pasidalino įžvalgomis apie grupių varžybas ir apie laukiančias varžoves.
Lietuvos rankinio merginų rinktinė
Lietuvos rankinio merginų rinktinė / LRF nuotr.
Temos: 1 Rankinis

Primename, kad grupės varžybose pralaimėtos visos trys rungtynės ir užimta ketvirtoji vieta. Kartus su trečiojoje vietoje likusiomis Makedonijos rankininkėmis Lietuvos rinktinei teks kovoti su Kroatijos (liepos 28 d.) ir Serbijos (liepos 29 d.) ekipomis naujai suformuotoje grupėje.

Po pirmojo etapo po du įskaitinius taškus turės makedonės ir serbės, laimėjusios prieš savo varžoves grupių etape. Lietuva ir Kroatija lieka be taškų.

Rinktinės trenerė A. Senvaitienė kalbėdama apie grupės rungtynes išskyrė keletą faktorių, kurie lėmė prastokus rezultatus: „Nuo pat pradžių persekiojo nesėkmės. Sunkiai adaptavomės prie didelių karščių. Pirmąją dieną šilumos smūgį gavo viena iš pagrindinių gynėjų Roberta Ivanauskaitė. Ją teko vežti į ligoninę. Jau dešimtąją pirmųjų rungtynių minutę netekome ir kitos svarbios gynėjos Simonos Jaškūnaitės, kuri patyrė traumą. Reikėjo iš naujo formuoti gynybą, kuri strigo, ir tik paskutinėse rungtynėse su Vokietijos rinktine pagerėjo.“

Taip pat trenerė akcentavo ir tai, kad šiuo metu ir kitos rankininkės turi smulkių traumų, tačiau žaisti gali, nors tai ir trukdo. Tai, pasak jos, parodė, kad fizinis pasiruošimas yra vidutinis. Tikimasi, kad antrajame etape merginos jau bus visiškai pripratusios prie karščio ir šis nebeveiks neigiamai, kaip tai buvo pirmajame etape. Tačiau lieka neišspręsta vartininkių problema. A. Senvaitienė norėtų, kad šios pozicijos žaidėjos atremtų didesnį procentą metimų.

Pirmadienį čempionate laisva diena. Rinktinė surengė treniruotę, po kurios treneriai analizavo būsimų varžovių, Kroatijos rinktinės žaidimą. Kalbėdama apie artėjančias rungtynes su minėtomis kroatėmis ir serbėmis, A. Senvaitienė pergalių nežadėjo: „Merginos pačios nustebo pamačiusios koks čempionato lygis. Galvojo, kad bus lengviau ir turės daugiau poilsio. Dauguma merginų tokio lygio komandų, žaidimo ir technikos nėra mačiusios. Jei pastoviai žaistume tokiuose čempionatuose, turėtume reikiamos patirties, deja, bet į juos patenkame retai“, – pabrėžė trenerė.

Tačiau įžvelgta ir teigiamų dalykų. Patekus į tokį turnyrą, merginos geriau supras kiek reikia dirbti norint tobulėti. Lietuvos rinktinėje nėra nei vienos profesionalios rankininkės, tuo metu varžovių gretose tokių yra.

Paklausta ką reiktų konkrečiai daryti, norint pasiekti panašų lygį, rinktinės vairininkė vardina esminius daugumos sporto šakų pagrindus: „Reikia treniruotis po du kartus per dieną, daugiau domėtis pačiu sportu, žiūrėti rimčiau į patį darbą“ – meistriškumo tiesas priminė A. Senavaitienė.

Antrojo etapo turnyro lentelė (vieta, komanda, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai).
1. Makedonija 1 0 0 31:27 2
2. Serbija 1 0 0 24:20 2
3. Lietuva 0 0 1 27:31 0
4. Kroatija 0 0 1 20:24 0

Pirmąsias dvi vietas grupėje užėmusios ekipos kovos dėl 9-12 vietų su analogiškas vietas kitoje grupėje, kovose dėl 9-16 vietų, užėmusiomis ekipomis. Trečia ir ketvirtą vietą užėmusios komandos rungsis dėl 13-16 vietų. Galimos varžovės iš kitos grupės yra Portugalija, Prancūzija, Rumunija, Baltarusija.

Dėl medalių toliau vienoje grupėje kovoja Rusija, Vokietija, Danija ir Juodkalnija, kitoje – Norvegija, Švedija, Vengrija ir Ispanija. Kovas dėl medalių tęs po dvi geriausias šių grupių ekipas. Likusios kausis dėl 5-8 vietų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius