-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 11 09

UCI neįtikino Contadoro pasiteisinimai – prieš dopingą vartojusį dviratininką bus pradėtos drausminės procedūros

Alberto Contadoras greičiausiai turės dvejiems metams pamiršti dviratį ir atsisveikinti su 2010 metų lenktynių „Tour de France“ čempiono titulu. Tarptautinė dviračių sporto sąjunga (UCI) pirmadienį informavo Ispanijos dviračių sporto federaciją (RFEC), kad ši pradėtų drausmines procedūras dopingą vartojusio dviratininko atžvilgiu.
A.Contadoras pretenduoja į trečiąjį „Tour de France“ čempiono titulą
A.Contadorui gresia dveji metai diskvalifikacijos ir netekti 2010 metų „Tour de France“ čempiono titulo. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Draudžiamo preparato – klenbuterolio – 27 metų ispano organizme aptikta laisvą šių metų lenktynių „Tour de France“ dieną iš sportininko paimtame šlapimo mėginyje.

A.Contadoras teisinosi, kad klenbuterolio organizme galėjo atsirasti per užkrėstą mėsą, tačiau UCI tokie pasiteisinimai neįtikino. Pirmadienį UCI informavo RFEC pradėti drausmines procedūras A.Contadoro atžvilgiu.
 

„Po ilgo ir kruopštaus tyrimo, atsižvelgdami į visą turimą informaciją, aukščiausios kvalifikacijos WADA ekspertai priėjo išvadą, kad A.Contadoro atžvilgiu turi būti pradėtos drausminės procedūros. Apie tai UCI jau išsiuntė pranešimą RFEC. Dabar tai yra šios organizacijos atsakomybė nuspręsti, ar A.Contadoras pažeidė UCI antidopingo taisykles, – rašoma UCI pranešime. – Tuo tarpu A.Contadoras iki drausminių procedūrų pabaigos, nepaisydamas dabartinio suspendavimo, gali naudotis savo nekaltumo prezumpcija.“

Kadangi su dopingu buvo pagautas pirmą kartą, ispanui gresia dviejų metų diskvalifikacija ir netekti „Tour de France“ čempiono titulo. Jeigu RFEC nuspręstų dviratininko nebausti, UCI ir Pasaulinė antidopingo agentūra (WADA) turės galimybę šį sprendimą skųsti Tarptautiniam sporto arbitražo teismui (CAS).
 

Apie pradėtas drausmines procedūras Ispanijos dviračių sporto federacija A.Contadorą privalo informuoti per dvi dienas, o galutinis sprendimas turi būti priimtas per mėnesį. Tikimasi, kad jis bus paskelbtas iki šių metų pabaigos.

A.Contadoras prestižiškiausias dviračių lenktynes „Tour de France“ per savo karjerą yra laimėjęs tris kartus: 2007, 2009 ir 2010 metais.

Iki šiol vienintelis dėl dopingo netekęs „Tour de France“ lenktynių čempiono titulo buvo JAV dviratininkas Floydas Landisas, 2006-ųjų varžybų nugalėtojas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius