-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 10 09

Už merginos sumušimą teistas R.Morkevičius grįžta į bušido ringą: „Aš įkvepiu žmones“

Už smurtą prieš merginą teistas kovotojas Remigijus Morkevičius sugrįžta į ringą. Lietuvos bušido federacija nusprendė įtraukti kovotoją į lapkričio 15 dieną vyksiantį „Bushido Hero's 2014“ tarptautinį turnyrą. Į ringą sugrįžtantis kikboksininkas teigė, kad tai padaryti jį paskatino gerbėjų laiškai ir iš naujo atrasta Lietuvos istorija.
Remigijus Morkevičius
Remigijus Morkevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

2013 metų gruodį 32-ejų metų R.Morkevičius Kauno apylinkės teisme išgirdo nuosprendį dėl merginos užpuolimo Kauno senamiestyje, kai jis koja spyrė merginai į galvą ir paspruko, tačiau vėliau policijos buvo sulaikytas.

Kovotojas pripažino savo kaltę, teismas jam skyrė 8 mėnesių laisvės apribojimą bei 520 litų baudą. Sportininkas merginai turėjo atlyginti ir 5 tūkst. litų neturtinę žalą.

Lietuvos bušido federacijos prezidentas Donatas Simanaitis teigė, kad į nemalonumus su teisėsauga įsivėlęs sportininkas į turnyrą buvo išrinktas pačių gerbėjų: „Mes turime atsižvelgti į mūsų gerbėjus ir žiūrėti į priekį, o ne atgal. Buvo surengta apklausa ir leidome gerbėjams išsirinkti kovotojus šiam turnyrui. Niekas neužmiršo R.Morkevičiaus. Jis buvo apklausos lyderis ir federacija atsižvelgė į šį prašymą. R.Morkevičius surinko 41 proc. balsų. Todėl pakvietėme jį dalyvauti – tai buvo spontaniškas sprendimas.“

Ilgą laiką nesitreniravau. Buvo mokslai, vaikai ir kitos nesąmonės, bet dabar noriu sugrįžti.

Pats kovotojas, kuris merginos sumušimą, regis, priskiria prie "nesąmonių" tikino, kad jį į sportą sugrįžti paskatino gerbėjų laiškai: „Jie man daug laiškų prirašė. Papasakojo, kaip aš juos motyvuoju, ir mane tai įkvėpė. Aš jau perėjau į tą lygį, kai kiečiausiu būti nesvarbu. Vieną dieną tu kietas, kitą jau ne kietas. Man atrodo, kad reikia būti vertam to. Ilgą laiką nesitreniravau. Buvo mokslai, vaikai ir kitos nesąmonės, bet dabar noriu sugrįžti.“

„Bushido Hero's HERO’S 2014 turnyre taip pat Lietuvai atstovaus Martynas Danius, Herkus Lukošiūnas, Tomas Pakutinskas, Sergejus Maslobojevas, Ignas Barysas, Tadas Jonkus, Kęstutis Smirnovas, Karolis Liukaitis.

"Buvo visko, bet norisi tai pamiršti.  Viskas praėjo ir pasibaigė, noriu atversti naują puslapį", - sakė R.Morkevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius