Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 02 14 /12:40

Valentino dienos tragedija: „ašmeninis bėgikas“ Oscaras Pistoriusas įtariamas nušovęs savo merginą

Londono olimpinėse žaidynėse į sporto istoriją patekęs „Ašmeniniu bėgiku“ vadinamas neįgalus Pietų Afrikos Respublikos bėgikas Oscaras Pistoriusas suimtas ir įtariamas savo merginos nužudymu, praneša BBC.
Pietų Afrikos bėgikas Oscaras Pistoriusas (25 m.)
Pietų Afrikos bėgikas Oscaras Pistoriusas (25 m.) / „Scanpix“ nuotr.

Deja vu? Panašiomis aplinkybėmis kaip Oscaras Pistoriusas PAR regbio žaidėjas Rudi Visagie 2004-aisiais nušovė savo dukrą

Kas buvo Reesa Steenkamp? 30-metė moteris gimė Keiptaune, o užaugo Port Elizabete. Kiek vėliau ji persikėlė į Johanesburgą, kur dirbo su įvairiomis įmonėmis, įskaitant „Toyota“ ir „Avon“. Ji buvo pastarosios kompanijos veidas PAR. Vis dėlto labiausiai ji buvo žinoma dėl pozavimo vyrų žurnalui FHM ir dirbo „Fashion TV“.

Papildyta 11 val. 50 min.: Pietų Afrikos Respublikos miestai Johanesburgas, Pretorija (kur įvyko mirtimi pasibaigęs incidentas), Durbanas ir Keiptaunas yra itin aukšto nusikalstamumo zonoje. JAV Diplomatinio saugumo departamentas praneša, kad nusikalstamumo lygis šiuose miestuose apibūdinamas kaip „kritiškas“.

O.Pistoriuso namai buvo puikiai apsaugotame gyvenamųjų namų komplekse Silverleikso rajone netoli Pretorijos. Komplekso teritoriją juosė aukšta tvora su spygliuota viela. Vis dėlto sportininkas jau anksčiau teigė, kad namuose turi ginklų. BBC praneša, kad ginklų kontrolė PAR yra griežta ir gauti licenciją ginklo laikymui nėra lengva.

2011 rugpjūtį Jonas McEvoy rašytame straipsnyje „Sportsmail“ saugumą aplink O.Pistoriuso namus apibūdina taip: „Beisbolo ir kriketo lazdos guli šalia jo miegamojo durų, šalia lovos padėtas pistoletas, o prie lango – kulkosvaidis“.

Papildyta 11 val. 40 min.: Policija praneša, kad į merginą gali būti šauta keturis kartus, tačiau oficialiai patvirtinta tik apie du sužeidimus – į galvą ir ranką.

Bendrą poros nuotrauką galite pamatyti čia.

Papildyta 11 val. 30 min.: Šaltiniai praneša, kad O.Pistoriusas ir R.Steenkamp draugavo tik keletą mėnesių. „Tai buvo puikūs ir geri santykiai. Ji buvau jauna ir labai talentinga mergina. Niekas nežino, kas iš tikrųjų atsitiko, tačiau tai yra didelė tragedija“, – „Sky News“ cituoja auką pažinojusią Sarit Tomlinson.

Papildyta 11 val. 20 min.: Kaip praneša Anglijos naujienų portalas „Dailymail.co.uk“, manoma, kad O.Pistoriuso tariamai nužudyta mergina yra buvusi FHM žurnalo modelis Reeva Steenkamp, kuriai buvo 30 metų. Pranešama, kad mergina norėjo nustebinti mylimąjį Valentino dienos proga, o bėgikas supainiojo ją su įsilaužėliu.

Policija praneša, kad ją į įvykio vietą iškvietė ne O.Pistoriusas, o kitas žmogus. „Negalime komentuoti jo būklės, tačiau jis yra labai sukrėstas, kaip ir bet kuris kitas, praradęs brangų žmogų“, – cituojamas Pretorijos policijos atstovas.

----------------------------------

BBC cituoja vietos žiniasklaidą, kuri praneša, kad atletas buvo suimtas savo namuose Pretorijoje. Policija praneša, kad rasta nužudyta mergina, kuriai peršauta galva ir ranka.

Įvykio aplinkybės dar nėra žinomos, tačiau, pagal pirminius pranešimus, 26 metų O.Pistoriusas galėjo merginą sumaišyti su įsilaužėliu.

„Nužudymo vietoje radome 9 mm kalibro ginklą, o 26-erių metų bėgikas šiuo metu yra sulaikytas“, – teigė policijos atstovas Katlego Mogale.

Pietų Afrikos Respublikoje nusikalstamumo lygis labai aukštas, tad daugelis savo namuose laiko ginklus, kad galėtų apsiginti.

O.Pistoriusas gimė be šeivikaulių, tad neturi abiejų kojų žemiau kelių. Atletas Londono olimpinėse žaidynėse tapo pirmuoju sportininku, turinčiu tokią negalią ir galėjusiu varžytis su sveikaisiais. O.Pistoriusas lenktyniauja su anglies pluošto protezais, o olimpiadoje 400 m bėgimo varžybose pasiekė pusfinalį. Parolimpinėse žaidynėse toje pačioje distancijoje afrikietis laimėjo auksą ir pasiekė pasaulio parolimpinį rekordą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius