Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 23

Vatikanas įkūrė savo kriketo klubą ir meta iššūkį Anglikonų Bažnyčiai

Vatikanas antradienį vaišino arbata ir sumuštiniais su agurkėliais, atidarydamas savo kriketo klubą ir mesdamas iššūkį susirungti varžybose Anglikonų Bažnyčiai, o taip pat žadėdamas į žaidimą įtraukti Indijos hinduistų ir musulmonų dvasininkus.
Vatikano kriketininkai treniruojasi
Vatikano kriketininkai treniruojasi / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Sporto grupę „Facebook“ tinkle mėgsta daugiau nei 9 tūkst. žmonių. Prisijunk ir tu – spausk LIKE.

Klubas, savo simboliais pasirinkęs Šv.Petro herbą ir tradicines Vatikano vėliavoje esančias baltą ir geltoną spalvas, suvienys kriketo gerbėjus kunigus ir seminaristus, o vėliau galbūt ir vienuoles.

„Ši komanda bus pakankamai stipri, kad nugalėtų bet ką pasaulyje“, – sakė tėvas Theodore'as Mascarenhas, Indijos kunigas ir naujojo Šv.Petro kriketo klubo pirmininkas.

Ši iniciatyva atspindi šimtų dvasininkų, daugiausia iš Bangladešo, Indijos, Pakistano ir Šri Lankos, aistrą sportui, o taip pat Vatikano tikslą rasti naujų būdų skleisti tikėjimą pasaulyje.

„Tai rodo tarybos troškimą eiti į pasaulio periferijas, apie kurį kalbėjo popiežius Pranciškus“, – sakė monsinjoras Melchoras Sanchezas, kuris yra naujojo klubo garbės prezidentas ir Vatikano popiežiškosios kultūros tarybos pareigūnas.

Pasak M.Sanchezo, kriketo klubas gali suteikti galimybę įtraukti kitus tikėjimus ir religijas. Jis išreiškė viltį, kad Anglikonų Bažnyčia suformuos savo kriketo komandą ir abi komandos galės susirungti Lordo kriketo stadione Londone – „kriketo tėvynėje“.

Numatytos „ekumeninės“ varžybos galėtų vykti kitų metų rugsėjį – šis mėnuo pasirinktas, nes tuo metu Romos seminaristai turi atostogas.

Klubas taip pat galvoja surengti varžybas su hinduistų ir musulmonų dvasinių mokyklų auklėtiniais, kurie galėtų į jas atvykti, ypač iš Indijos.

Nors popiežius Pranciškus savo gimtojoje Argentinoje garsėja kaip Buenos Airių Šv.Lauryno futbolo klubo gerbėjas, pasak Th.Mascarenhas, jis yra „labai atviras žmogus“.

„Manau, kad kriketas bus dar viena to atvirumo dalis“, – sakė jis ir pridūrė, kad „kriketas prabils nauja kalbą – galbūt lotynų“.

Naujojo klubo atidarymui pradėta ruoštis prieš metus, daugiausia Australijos ambasadoriaus prie Šventojo Sosto Johno McCarthy iniciatyva.

Pasak J.McCarthy, jis girdėjęs, kad popiežius Pranciškus „suvokia“ kriketą, nes jis buvo žaidžiamas Argentinos jėzuitų kolegijose, kur jis šį žaidimą yra matęs.

„Šventasis Tėvas yra girdėjęs apie kriketą“, – pareiškė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius