Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 02 20

Vilniaus ir Šiaulių tinklininkai iš Estijos parsivežė po pergalę

„Vilniaus kolegijos-Flamingo Volley“ ir Šiaulių „Elgos-MasterIdea-SM Dubysos“ tinklininkams „Credit24“ Baltijos Čempionų lygos savaitgalis Estijoje susiklostė permainingai. Abi Lietuvos ekipos iškovojo po vieną pergalę ir patyrė po vieną pralaimėjimą.
Tinklinis
Tinklinis / Augusto Četkausko nuotr.
Temos: 1 Tinklinis

Vilniečiai šeštadienį 3-1 (24:26, 25:23, 26:24, 25:19) įveikė „Jarvamaa VK“ (Estija) komandą. Nugalėtojams 16 taškų pelnė Lukas Každailis, 15 – Jonas Rakickas, 13 – Martynas Miliukas, 12 – Robertas Juchnevičius.

„Šiose rungtynėse rezultatas galėjo būti ir 3-0, ir 0-3. Didžiąją pirmojo seto dalį žaidėme padoriai ir kontroliavome situaciją, bet seto pabaigą sužaidėme prastai ir pralaimėjome. Ta pati situacija pasikartojo ir antrajame sete, bet per lemiamą ataką varžovų smūgiuotas kamuolys pataikė į mūsų gynėją ir atšokęs nukrito jų aikštės pusės gale. Kvailos klaidos gali stipriai psichologiškai paveikti komandą ir antrajame sete išsikapstėme. Trečias setas taip pat buvo beveik pralaimėtas, tik šį kartą patys gerai sužaidėme pabaigą, o varžovai ėmė klysti.

Ketvirtajame sete jau prisiderinome prieš varžovų atakų stiliaus, radome silpną vietą priėmimo grandyje ir tas greitai suveikė, – mintimis dalijosi Vilniaus klubo treneris Vasilijus Burakinskis. – Manau, kad didžiąja dalimi tokį sunkų komandos žaidimą lėmė šviežumo ir poilsio trūkumas. Estijoje pagal skirtą laiką rytinę treniruotę baigėme 12.15 val., o jau po poros valandų turėjome iš viešbučio vykti į rungtynes. Neskaitant teigiamo rezultato, žaidimo kokybės atžvilgiu daug naudos iš šio mačo negavome.“

Sekmadienį Vilniaus ekipa 1-3 (25:22, 22:25, 23:25, 15:25) nusileido pajėgiai Pernu „Parnu VK“ komandai. Šiame susitikime vilniečiams 17 taškų pelnė R.Juchnevičius, 10 – J.Rakickas.

„Turiu pažymėti, kad jei mūsų komanda sugebės išlaikyti identišką žaidimo kokybę, stabilumą, ritmą, psichologinę ir koncentracijos būseną, kuri buvo per pirmus 1,5 seto ir dalį trečiojo seto, tai jai nelabai svarbu Baltijos kontekste, ar kitoje aikštės pusėje yra „Parnu VK“, ar Talino „Selver“, ar Tartu „Bigbank“, ar „Rakvere VK“. Tai ir yra mūsų pagrindinė užduotis ruošiantis atkrintamosioms varžyboms. Manau, kad pralaimėjimą lėmė šie veiksniai: sėkmingi „Parnu VK“ ekipos keitimai, kai pagrindinį opozicijos žaidėją, su kuriuo labai gerai tvarkėmės, pakeitė naudingai sužaidęs Edvardas Buvidas ir tai, kad pas mus iš žaidimo puolime iškrito dešinioji pusė, o vėliau „užsikirto“ ir kairioji. Buvo padaryta per daug klaidų paduodant planerį, o ketvirtajame sete palūžome kai triskart iš eilės suklydome paduodami. Nepaisant rezultato, labai džiaugiuosi vaikinų padaryta pažanga ir stengsimės tobulėti toliau“, – analizavo V.Burakinskis.

Šiaulių „Elga-MasterIdea-SM Dubysa“ Pernu komandai taip pat pralaimėjo po keturių setų kovos 1-3 (20:25, 25:23, 8:25, 11:25). Šiauliečiams 20 taškų pelnė Edvinas Vaškelis, 9 – Arnas Rumševičius.

Sekmadienį Šiaulių klubas 3-0 (25:22, 25:17, 25:21) pranoko „Jarvamaa VK“ tinklininkus ir toliau tęsia kovą dėl vietos atkrintamosiose varžybose.

„Rungtynes su Pernu ekipa pradėjome kovingai ir gerai. Pavyko laimėti antrąjį setą, bet po to varžovai mus, galima sakyti, sutrypė. Nepavyko priimti jų padavimų, viskas pradėjo nesisekti. Su „Jarvamaa VK“ vaikinai išėjo į aikštę labai susikaupę, išvengėme sau būdingų klaidų. Sukeitėme pozicijomis žaidėjus. Edviną Adomaitį libero pozicijoje pakeitė Gilbertas Kerpė, kuris puikiai sužaidė tiek gynyboje, tiek priėmime, Audrius Aleknavičius užėmė priėmėjo poziciją, kurioje sužaidė puikiai, o centro pozicijoje jį sėkmingai pakeitė jaunasis Tomas Rogal“, – savaitgalio rungtynes apibendrino šiauliečių treneris Modestas Strockis.

„Parnu VK“ (55 tšk.) klubas čempionate yra trečias, o „Jarvamaa VK“ (22 tšk.) komanda – 11-a.

„Vilniaus kolegija-Flamingo Volley“ (45 tšk.) turnyro lentelėje užima ketvirtąją vietą, bet pozicijoje žemiausi esanti „Rakvere VK“ (Estija) ekipa turi vos vienu tašku mažiau. „Elga-MasterIdea SM Dubysa“ su 27 taškais lieka devinta. Reguliariajame sezone Lietuvos ekipoms liko sužaisti po trejas rungtynes.

„Mums reikia labai gerai sužaisti antrojo rato pabaigoje, kada dar kovosime su Daugpilio, Jėkabpilio ir Šiaulių ekipomis. Po „Rakvere VK“ pergalės šį savaitgalį prieš „Selver“ komandą, mūsų pranašumas prieš juos tapo labai trapus“, – pripažino V. Burakinskis.

„Dar neprarandame vilčių patekti į atkrintamąsias varžybas – kovosime iki galo“, – pabrėžė M. Strockis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius