-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 03 13

Vilniuje tarptautinį vaikų krepšinio turnyrą laimėjo „marčiulioniukai“

Tris dienas Vilniuje krepšinio mokykloje vykusį tarptautinis vaikų krepšinio turnyrą po atkaklios kovos laimėjo Š.Marčiuliono krepšinio akademijos komanda, kuri lemiamame mače 62:50 palaužė šeimininkus –Vilniaus krepšinio mokyklos I komandos auklėtinius, teigiama poranešime spaudai.
Tarptautinį turnyrą laimėjo "marčiulioniukai"
Tarptautinį turnyrą laimėjo "marčiulioniukai" / Laimio Bratiko nuotr.

Antrą kartą surengtas turnyras skirtas nusipelniusiems Lietuvos treneriams Juozui Mateikai, Leonardui Makauskui ir Algirdui Mykolui Rotomskiui atminti. Visus turnyro nugalėtojus ir dalyvius apdovanojo garsių trenerių artimieji, o geriausiam turnyro gynėjui Mantui Jakeliui (Vilniaus KM I) buvo įteikta asmeninė trenerio J. Mateikos taurė, kurią jis iškovojo 1960 metais.

Turnyre dalyvauvo 1998 metais gimę ir jaunesni krepšininkai. Turnyre jėgas išbandė dvi šeimininkų – Vilniaus krepšinio mokyklos komandos, Š. Marčiulionio krepšinio akademijos, Klaipėdos V. Knašio krepšinio mokyklos, Biržų sporto mokyklos ir Rygos (Latvija) krepšinio mokyklos auklėtiniai. Visos komandos sužaidė tarpusavyje.

Į simbolinį turnyro penketą išrinkti Lukas Kazapulskis (Vilniaus KM I), Vilius Žukas (Š.Marčiulionio KA), Tadas Sedekerskis (V. Knašio KM), Džiugas Slavinskas (Biržų SM) ir Kazimieras Baltrušaitis (Vilniaus KM II). Taip pat kaip geriausi savo komandų žaidėjai apdovanoti Šarūnas Tamkevičius (Vilniaus KM I) ir Henris Diure (Rygos SM).

„Smagu ir naudinga dalyvauti turnyre, kurio nugalėtojas paaiškėja paskutinio susitikimo metu. Visa komanda žaidė puikiai, o lemiamu momentu naudingai sužaidė mūsų įžaidėjas Karolis Giedraitis. Manau, kad jis nemažai praktikos įgijo žaisdamas su pora metų vyreniais varžovais“,– sakė turnyro nugalėtojų treneris Edvinas Justa.

Beje, K. Giedraitis yra vyresnysis buvusio garsaus Lietuvos krepšininko Andriaus Giedraičio sūnus.

„Turnyras vaikams šventė, o treneriams ir organizatoriams didelis darbas. Pirmiausia turime prisiminti kolegas, kurie Vilniuje kūrė krepšinį ir juos pristatyti dabar sportuojantiems vaikams “ , – pagrindinė turnyro organizatorė Vilniaus krepšinio mokyklos trenerė Ona Dindaitė–Mukienė.

„Latvijoje krepšinį nukonkuravo ledo ritulys ir futbolas. Mes puikiai žinome, kad jūsų krepšinis turi gilais tradicijas ir čia atvykome mokytis. Esame viskuo patenkinti“,– sakė Rygos SM trenerė Svetlana Loginova.

Turnyras tapo gera proga praktiškai pasitobulinti Teisėjų mokyklos atstovams, kurie dirbo su Vilniaus teisėjų sąjungos nariais. Taip pat sekretoriate sėdėjo Vilniaus krepšinio mokyklos moksleiviai.

„Stebėti rungtynes, vesti protokolą ir skaičiuoti žaidėjų statistiką darbas reikalaujantis maksimalaus susikaupimo bei greito mąstymo. Sekretoriate sėdėjo vos pora metų vyresni už turnyro dalyvius ir manau, kad jiems tai naudinga kaip krepšininkams“, – sakė trenerė O. Dindaitė–Mukienė.

A.M. Rotomskis ( 1934–2003 m.) buvo Vilniaus krepšinio mokyklos įkūrėjas bei išugdė Eduardą Kairį, Mykolą Karnišovą, Vytautą Palionį, Arną Kazlauską, Vladą Kaukėną bei kitus. Trenerį J.Mateiką ( 1932 –1991m ) išgarsino jo auklėtiniai – Artūras Karnišovas, Martynas Purlys, Gintaras Pocius ir kt. Treneris L. Makauskas (1932 – 2009 m.) parengė Alfredą Vainauską, Gintautą Vileitą, Arvydą Gronskį, Giedrių Aidietį ir nemažą būrį kitų žaidėjų.

Vilniaus krepšinio mokykla įkurta 1958 m., ją šiuo metu lanko lanko apie 800 berniukų ir mergaičių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius