Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 21

Vilniuje vyks pasaulio rąsto kėlimo čempionatas ir galiūnų varžybos

Spalio pirmą savaitgalį Vilniuje vykstančiame „Sporto festivalyje“ lankytojai ne tik ras didžiąją dalį sostinės sporto klubų, apsilankys sporto ir sveikatingumo seminaruose, bet ir patys išbandys kai kurias jėgos sporto rungtis.
Žydrūnas Savickas pasiekė rąsto kėlimo rekordą
Žydrūnas Savickas pasiekė rąsto kėlimo rekordą

„Savickas Classic“ renginys Sporto festivalio sporto entuziastus įtrauks į renginių ir rungčių maratoną. Taip mano renginio sumanytojas galiūnas Žydrūnas Savickas.

„Kiekvienais metais į Vilnių atvyksta vis daugiau jėgos sporto žvaigždžių, kurios betarpiškai bendrauja su aistruoliais. Jėgos sporto renginys auga ir kiekvienais metais šia sporto kryptimi susidomi vis daugiau žmonių“, – sako „Savickas Classic“ idėjos autorius.

Renginio sumanytojas pabrėžė, kad žiūrovai turėtų pamatyti pasaulio rąsto kėlimo čempionato kovas bei galiūnų Čempionų lygos etapą. Tai, pasak Ž.Savicko, yra desertas jėgos sporto aistruoliams.

Į pasaulio rąsto čempionato kovas po dviejų metų pertraukos grįžta Vytautas Lalas, kuris bandys pasikėsinti į daugkartinio rąsto kėlimo čempiono Ž.Savicko gegužės mėnesį pasiektą rekordą. Tąkart lietuvis iškėlė 228 kg svorio rąstą ir pagerino pasaulio rekordą. Į lietuvio rąsto kėlimo rekordą kėsinsis ir lenkas Krzystofas Radzikowskis, kurį dabartinis rekordo savininkas įvardija kaip pagrindinį čempionato favoritą.

Čempionų lygos etape Vilniuje su 2014 metų sezono nugalėtojų titulą ginančiu austru Martinu Wildaueriu galiūnų varžysis Marius Lalas, Vidas Blekaitis, Saulius Brusokas bei kiti atletai. Šiemet galiūnų etapas Lietuvoje bus sunkus ir nenuspėjamas. Varžybos truks tik vieną dieną ir per ją teks įveikti net aštuonias rungtis. Toks varžybų formatas galiūnų Čempionų lygoje bus taikomas pirmą kartą.

Norintys pasigrožėti įspūdingais atletų kūnais, turės galimybę palaikyti kultūrizmą propaguojančius vyrus, bei pasigrožėti tobulais moterų kūnais bikinio rungtyje.

„Šiuo metu į kultūrizmo ir bikinio varžybas yra užsiregistravę apie penkiasdešimt atletų iš šešių valstybių. Žiūrovai išvys įspūdingą kovą“, – teigia vienas kultūrizmo varžybų organizatorių Andžejus Juselis.

Sporto festivalio metu „Savickas Classic“ jėgos sporto renginių zonoje bus galima varžytis populiarioje „Spausk ir bėk“ rungtyje bei jėgos trikovėje. Organizatorių teigimu, šios rungtys tradiciškai sulaukia nemažo susidomėjimo.

Jėgos trikovės varžybose dalyvauja ne tik didžioji Lietuvos atletai, bet ir sportininkai iš Latvijos, Estijos, Rusijos ir Baltarusijos. Tikimasi, jog šiemet jėgos trikovėje dalyvaus apie šimtas sportininkų.

„Spausk ir bėk“ rungtis žavi tuo, kad yra ištvermės ir gero fizinio pasiruošimo mišinys. Penkių kilometrų bėgimas pritraukia šimtus dalyvių ir dovanoja nepakartojamus įspūdžius. Į „Spausk ir bėk“ varžybas vis dar galima užsiregistruoti internetu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius