2015 08 04

Vladas Motūza laimėjo antrąjį Pasaulio sklandymo čempionato 13,5 m klasėje pratimą

Pirmadienį Pociūnuose vykstančiame Pasaulio sklandymo čempionate 13,5 m klasėje buvo sėkmingai atliktas antrasis pratimas.
Gvidas Sabeckis
Gvidas Sabeckis / organizatorių nuotr.

Belaukiant palankesnių sąlygų skraidymui, pakilimo startas vėlavo vieną valandą, bet dauguma pilotų liko patenkinti ir sėkmingai susitvarkė su užduotimis.

Antrąjį pratimą užtikrintai laimėjo Lietuvos komandos lyderis Vladas Motūza (766 taškai), kuris sklando Lietuvoje, bendrovėje „Sportinė aviacija ir Ko“, pagamintu sklandytuvu „Mini LAK“. Deja, pirmajame pratime patirta nesėkmė neleido lietuviui pakilti aukščiau bendrojoje įskaitoje (10 vieta, 1243 taškai).

Antrasis pirmadienį buvo pirmosios dienos nugalėtojas Stefano Ghiorzo iš Italijos (sklandytuvas „Diana 2 Versus“, 756 taškai), bet išlaikė pirmąją vietą bendroje (po dviejų etapų) įskaitoje. Trečiąjį rezultatą parodė prancūzas Antoine Havet (sklandytuvas „Silent 2 Targa“ , 591 taškas) ir pakilo į ketvirtąją vietą bendroje įskaitoje.

Parengiamosiose 2016 metų Pasaulio sklandymo čempionato varžybose MIX klasėje lyderių pozicijos neužleidžia lietuvio Dariaus Liaugaudo ir lenko Adamo Czeladzki duetas. Vyrai laimėjo antrąjį pratimą (802 taškai) iš eilės ir išlieka vienvaldžiais lyderiais bendroje įskaitoje (1802 taškai).

Lietuvos klubinės klasės čempionate antrąjį pratimą laimėjo Gvidas Sabeckis (sklandytuvas „Standart Jantar 2“, 892 taškai) ir iš dešimtosios vietos po pirmojo pratimo bendroje įskaitoje pakilo į trečiąją. Lyderio poziciją bendroje įskaitoje išlaiko australas Tobias Geiger (1812 taškų). 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius