Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 24

Vos 2 tūkst. litų premiją gausianti Viktorija Čmilytė: „Ne dėl valstybinės premijos siekiau aukso medalio“ (papildyta 16.15 val.)

Europos moterų šachmatų čempionei Viktorijai Čmilytei Valstybė atsidėkos 2 tūkstančiais litų. Tokia premija sportininkei priklauso pagal įstatymą.
Viktorija Čmilytė
Viktorija Čmilytė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Dar prieš dešimtmetį Lietuvos vyriausybės priėmė nutarimą „Dėl didelio meistriškumo sportininkų ir kitų rinktinės narių skatinimo“, pagal kurį V.Čmilytei už pergalę Tbilisyje būtų skirta 4 tūkst. litų premija.

Tačiau per sunkmetį perpus sumažinus sportininkams skiriamas premijas, V.Čmilytė gaus vos 2 tūkst. litų čekį.

Papildyta 16.15 val. „Man tai antraeilis dalykas. Ne dėl valstybinės premijos siekiau šio medalio. Man labai glosto širdį, kad mano pasiekimas Lietuvoje sulaukė tokio didelio dėmesio. Man tai svarbiausia. Kalbant apie finansus.... kaip nėra šachmatams pinigų, taip ir nebus. Nemanau, kad ką nors pakeis mano pasiekimas“, – 15min.lt sakė V.Čmilytė.

Tokiai kukliai premijai įtakos turi ne tik tai, kad šachmatai nėra olimpinė sporto šaka, bet ir tai, kad Europos šachmatų čempionatai vyksta kasmet – tų sporto šakų, kurių žemyno pirmenybės vyksta rečiau (pavyzdžiui, kas 2 ar 4 metai), atstovai gauna solidesnes premijas.

Beje, Europos čempione tapusiai V.Čmilytei atiteko 20 tūkst. eurų (69 tūks. litų) piniginis prizas. Tokio dydžio premijos moterų varžybose buvo pirmą kartą. Dar prieš metus Kroatijoje vykusiame Europos moterų čempionate prizinis fondas buvo kone dvigubai mažesnis, tačiau šiemet buvo nuspręsta piniginius prizus moterų ir vyrų čempionatuose suvienodinti.

Šią gegužę Gruzijoje vykusiose žemyno pirmenybėse V.Čmilytė pirmą kartą savo karjeroje ir Lietuvos istorijoje pelnė aukso medalį. 28 metų šiaulietė iki tol buvo triskart tapusi Europos vicečempione – 2003, 2008 ir 2010 metais. 2006 metais pasaulio čempionate V.Čmilytė iškovojo bronzos medalį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius