Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 09

Žinomi žmonės apie asmenines pergales: sportuoja dėl grožio, norėdami įkvėpti kitus ar pažinti Lietuvą

Sporto „užkratas“ plinta – judrus ir sveikas gyvenimo būdas tampa vis populiaresnis. Kaip link savo asmeninių pergalių juda žinomi žmonės? Savo patirtimis dalinasi Andrius Pauliukevičius, Simona Burbaitė ir Mykolas Kleckas.
Andrius Pauliukevičius / Asmeninio archyvo nuotr.
Andrius Pauliukevičius / Asmeninio archyvo nuotr.

Būsimam čempionui uždraudė sportuoti

A. Pauliukevičius prisipažįsta, kad jį į sportą atvedė noras patikti merginoms. Tačiau kelias į sėkmę nebuvo paprastas, mat būsimam Europos kultūrizmo čempionui gydytojai uždraudė sportuoti. Tačiau A. Pauliukevičius buvo užsispyręs ir nepasidavė – noras patikti merginoms, o vėliau jį pakeitęs siekis nugalėti varžybose, vedė pirmyn link asmeninių pergalių.

Andrius Pauliukevičius
Andrius Pauliukevičius

„Visų apdovanojimų nelaimėjau, tačiau man užtenka to, ką turiu. Žinoma, noras sportuoti nepraėjęs, tačiau dabar noriu motyvuoti ir asmeninėms pergalėms įkvėpti kitus žmones“, – pasakoja treneris, pridurdamas, kad dabar daug laiko skiria šeimai, kelionėms ir knygų rašymui.

Žinoma, noras sportuoti nepraėjęs, tačiau dabar noriu motyvuoti ir asmeninėms pergalėms įkvėpti kitus žmones.

Valgo 7 kartus per dieną

Judėjimas link asmeninių pergalių, pasak dukart Europos kultūrizmo čempiono, neįmanomas be sveiko gyvenimo būdo. „Valgau 7 kartus per dieną, miegu 8 valandas ir dar pusvalandį per pietus. Sportuoju du kartus per dieną ir dar suspėju likusius darbus padaryti“, – vardina A. Pauliukevičius.

Svyravo tarp dziudo ir krepšinio

Nuo jaunystės sportuoja ir modelis bei mados tinklaraštininkė S. Burbaitė. „Sportas užima didelę mano gyvenimo dalį. Vaikystėje išbandžiau daug sporto šakų. Nepasirinkau profesionalo kelio, nors 2 metus užsiiminėjau dziudo, o vėliau 2 metus žaidžiau krepšinį.

Asmeninės nuotr./Simona Burbaitė
Asmeninės nuotr./Simona Burbaitė

Tačiau, net jeigu ir nesi profesionalas, asmeninės pergalės vis tiek yra labai svarbios. Kiekviena tokia pergalė, kiekvienas pasiekimas parodo, kad esi pasiryžęs sportuoti, judėti, gyventi sveikiau, žengti toliau“, – tvirtina modelis.

Mergina pasirinko boksą

„Prieš 6 metus buvau 12 kg sunkesnė. Norėdama pasitaisyti figūrą, vėl pradėjau sportuoti ir išbandžiau įvairias dietas. Tačiau tikslo nepasieksite, jeigu daug sportuosite ir valgysite bet ką, rezultatų nebus ir iš alinančių dietų. Labai svarbu yra sveika ir subalansuota mityba, kuri turi tapti gyvenimo būdu, o ne trumpalaike ambicija“, – pataria tinklaraštininkė.

Aktyviai sportuojanti mergina prisipažįsta, kad dabar jai labiausiai patinka boksas. „Visada buvau individualistė. Iki tol galvojau, kad man reikia ko nors ramesnio, bet dabar suprantu, kad boksas yra kaip tik man. Jis leidžia išsilieti ir viską pamiršti.“

„Linkiu kiekvienam atrasti savo būdą judėti link asmeninių pergalių – ieškokite, bandykite, nes tik taip atsidursite teisingame kelyje“, – sako modelis, kuri po treniruočių geria baltymus. Jie padeda susigrąžinti treniruočių metu prarastas vertingąsias medžiagas. Baltymų, o taip vitaminų B9 ir B12, kurie mažina nuovargį po fizinių krūvių yra ir kvietiniame nealkoholiniame aluje.

Linkiu kiekvienam atrasti savo būdą judėti link asmeninių pergalių – ieškokite, bandykite, nes tik taip atsidursite teisingame kelyje.

„Švyturio Balto“ nealkoholinio alaus sudėtį tyrė nepriklausoma laboratorija Prancūzijoje. Tyrimo rezultatai parodė, kad šiame produkte yra vitaminų B9 ir B12, kurie mažina nuovargį ir pavargimo jausmą po fizinių krūvių, o vitaminas B12 dar svarbus ir normaliai medžiagų apykaitai. Be to, vienoje skardinėje (500 ml) šio gėrimo tėra 150 kcal.

Problemos su stuburu ir asmeninės pergalės

Tinklaraštininkas M. Kleckas pasakoja, kad jo kelias į sportą buvo sudėtingas. „Maždaug prieš 10 metų daktarai pasakė, kad turiu nesuaugusius stuburo slankstelius ir man buvo leista tik vaikščioti ir sėdėti ant kėdės“.

Tačiau jis nenuleido rankų. „Tai, kad nepasidaviau – didžiausia mano asmeninė pergalė. Prieš kokius 6–7 metus ėmiau sportuoti ir, mano nuomone, kaip mėgėjas sportininkas, be to, turintis tokį stuburą, pasiekiau labai nemažai.

Asmeninės nuotr./Mykolas Kleckas
Asmeninės nuotr./Mykolas Kleckas

Pradėjau nuo bėgimo. Maždaug per 3–4 metus pasiekiau visus užsibrėžtus tikslus, nubėgau kelis pusmaratonius. Po to persėdau ant dviračio. Mėgaujuosi važiavimu, mynimas labai gerai išvalo galvą, o kartu pamatai naujų vietų – Lietuvoje tikrai yra į ką pasižiūrėti“, – teigia tinklaraštininkas.

1 “Švyturio Balto” nealkoholinio alaus sudėtį tyrė nepriklausoma laboratorija Prancūzijoje. Tyrimo rezultatai parodė, kad šiame produkte yra vitaminų B9 ir B12, kurie mažina nuovargį ir pavargimo jausmą po fizinių krūvių, o vitaminas B12 dar svarbus ir normaliai medžiagų apykaitai. Be to, vienoje skardinėje (500 ml) šio gėrimo tėra 150 kcal.

Maistingumo lentelė
Maistingumo lentelė

Įvairi ir subalansuota mityba yra sveikos gyvensenos dalis. Tyrimas atliktas 2015 m. balandžio 23 d., remiantis siuntos ID 89000010251.

Reikia ne valios, o užsispyrimo

„Visi kalba, kad sportui reikia labai daug valios, o aš manau, kad sportui reikia tik užsispyrimo: prisiversti, spirti sau į užpakalį, užpykti ant savęs ir štai tada viskas pajudės“, – sako M. Kleckas.

Jo teigimu, siekiantieji aukštesnių rezultatų, turi žiūrėti ką valgo ir geria. „Žinoma, vien vandens negersi – visiems norisi ko nors skanesnio. Tačiau sportininko organizme alkoholio neturėtų būti. Tokiu atveju nealkoholinis alus yra 3 tūkstančius kartų geriau nei alkoholinis,“ – mano tinklaraštininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius