Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 02

Žirgų lenktynių sezono starte – numesti žokėjai ir kovos iki paskutinių metrų

Lenkijoje auginami ir treniruojami žirgai džiaugėsi pergalėmis per sezono atidarymo lenktynes Lietuvoje. Varžytis su lietuvių auginamais žirgais panorę lenkai laimėjo tris iš keturių bėgimų, kuriuose dalyvavo. O lietuvių žokėjams teko kovoti ne tik su svečiais iš Lenkijos, bet ir su savo žirgais.
Avra ir Aleksandras Kabardovas iškovojo pergalę
Avra ir Aleksandras Kabardovas iškovojo pergalę / Vitalijos Baltrušaitytės nuotr.

Pergalėmis su lenko Emilio Zaharievo treniruojamais žirgais džiaugėsi žokėjus Aleksandras Kabardovas. Dvi pergales iš trijų jis iškovojo aplenkęs varžovus prieš pat finišą.

„Lenktynės parodė, kad esame pakankamai aukšto lygio, – nepaisant svečių iš Lenkijos pergalių, lietuvių žirgų pasirodymu džiaugėsi lenktynių organizatorė Evelina Kolbasnik. – Dirbame gerai, tinkama linkme ir pamatėme, kur dar reikia tobulėti.“

Įspūdingą pergalę A.Kabardovas pasiekė su žirgu Jarka. Grynakraujų jojamųjų veislės žirgų 1600 m bėgime Lenkijoje auginama Jarka ilgą laiką buvo rikiuotės gale, bet po spurtas finišo tiesiojoje aplenkė lietuvių treniruojamą kumelę Bonita Moreną, nors ši buvo laikoma bėgimo favorite.

VIDEO: Aleksandro Kabardovo ir žirgo Avra pergalė grynakraujų žirgų lenktynėse

Panašiu stiliumi A.Kabardovas išplėšė pergalę ir 1200 m bėgime su žirgu Avra – kumelė tik prieš pat finišą aplenkė lietuvių eržilą Tros.

Lietuvių pranašumą svečiai iš Lenkijos turėjo pripažinti tik viename bėgime – grynakraujų jojamųjų veislės žirgų 1400 m distancijoje nugalėjo Verona Lad, priklausantis Edvinui Kubiliui.

„Geras duetas visuomet laimi, – pergale džiaugėsi E.Kubilius, jojęs savu žirgu Verona Lad. – Lenkų nebijome, o ateityje stengsimės dar labiau.“

VIDEO: Ugnės Veckaitės ir Utrafo pergalė Žemaitukų lenktynėse

„Nuoširdžiai tikiu, kad artimiausiu metu galėsime parodyti Lietuvos žiūrovams ne tik kaip lenkai atvažiuoja lenktyniauti, bet ir kaip mes savo žirgus išvežame konkuruoti į Lenkiją“, – vylėsi lenktynių organizatorė.

Lengviausią pergalę Lenkijos žirgininkai iškovojo arabų veislės žirgų lenktynėse – Portman, kuriuo jojo A.Kabardovas, be didesnio vargo pranoko tris lietuvių žirgus.

„Šie mūsų žirgai turi mažiau patirties, jaunesni, o žirgas Portman pernai daug lenktyniavo Lenkijoje. Patirtis šiame sporte labai svarbi“, – įsitikinusi E.Kolbasnik.

VIDEO: Aleksandro Kabardovo ir žirgo Jarka triumfas

Šis bėgimas itin nenusisekė Gabrielei Ansurian – jaunoji žokėja nesuvaldė eržilo Varėnio. Jis numetė žokėją dar prieš startą, bet pagavusi žirgą G.Ansurian sugebėjo pradėti lenktynes. Vis dėlto prieš pat finišą mergina dar kartą atsidūrė ant smėlio, o žirgas finišo nepasiekė.

Vitalijos Baltrušaitytės nuotr./Oresta Vaicekauskaitė džiaugiasi Utrafo pergale
Vitalijos Baltrušaitytės nuotr./Oresta Vaicekauskaitė džiaugiasi Utrafo pergale

Raseinių hipodrome, kuris yra vienintelis Baltijos šalyse, galintis rengti tarptautines lygiąsias žirgų lenktynes, taip pat varžėsi žemaitukų veislės žirgai. Lietuvos pasididžiavimu laikomų žirgų lenktynėse tarp kumelių nugalėjo 16-metė Kulpė, priklausanti Vidui Kulokui, o tarp eržilų ir kastratų pergalę iškovojo 4-metis Audriaus Veckos žirgas Utrafas.

Kumelių bėgimą laimėti galėjo Žievė – ilgą laiką pirmavusi ji prieš pat finišą pasuko išėjimo link, o žokėja Oresta Vaicekauskaitė atsidūrė ant žemės.

„Nesitikėjau, kad žirgas pasuks išėjimo link, ir nukritau, – po incidento teigė O.Vaicekauskaitė. – Džiaugiuosi, kad pavyko išvengti traumų, tad grįšiu per kitas lenktynes.

Šį sezoną Raseinių hipodrome numatomi devyni renginiai, antrosios žirgų lenktynės vyks gegužės 15 d.

Vitalijos Baltrušaitytės nuotr./Gabrielė Ansurian su Vareniu
Vitalijos Baltrušaitytės nuotr./Gabrielė Ansurian su Vareniu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius