Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 09 15

Živilė Balčiūnaitė Minsko pusmaratonyje užėmė trečiąją vietą

Vasariškai šiltą rudens savaitgalį bėgikai prie starto linijos stojo ne tik Vilniuje – debiutinės pusės maratono varžybos sekmadienį buvo surengtos ir Baltarusijos sostinėje Minske. Tarptautiniame renginyje dalyvavusi Lietuvos ilgų nuotolių ir maratono bėgikė Živilė Balčiūnaitė moterų grupėje užėmė trečią vietą – 1 valanda 14 minučių 30 sekundžių.
Živilė Balčiūnaitė
Živilė Balčiūnaitė / organizatorių nuotr.

„Džiugino idealus oras renginio metu. Trasa buvo gera, greita. Vienintelis trūkumas – per daug stačių posūkių. Bėgant pusmaratonio distanciją, tokių staigių apsisukimų gaunasi net 18,“ – įspūdžiais dalijosi Ž. Balčiūnaitė, Minske išskirtinio dėmesio sulaukusi ne tik iš organizatorių, bet ir iš Baltarusijos televizijos.

Lietuvę pusmaratonio trasoje aplenkė baltarusės Marina Domancevič (1:13:33) ir Olga Mazurenok (1:13:40).

Pačiame Minsko centre įsikūrusioje trasoje bėgimo profesionalai ir mėgėjai, pasirinkę 21,1 km distanciją, turėjo įveikti 6 ratus. Šioje rungtyje puikius rezultatus pademonstravo ir lietuvis Policijos departamento pareigūnas Petras Pranckūnas, kuris bendroje vyrų įskaitoje liko dvyliktas (1:14:13).

Mažesnių atstumų bėgikams buvo pasiūlyta dalyvauti komandiniame bėgime 4 x 4 km. Šioje rungtyje triumfavo Baltarusijos valstybinio technologinio universiteto studentai.

Minsko pusmaratonis, surengtas kaip tradicinės Miesto dienos šventės tęsinys, pasak užsienio spaudos, pritraukė daugiau nei 4 tūkstančius žiūrovų. Pusmaratonio distanciją įveikė beveik 300 bėgikų. Pirmąkart organizuotame Minsko pusmaratonyje dalyvavo bėgikai iš Lietuvos, Rusijos, Etiopijos, Kolumbijos ir Pietų Korėjos.

Į Baltarusiją Ž. Balčiūnaitė grįš vos po kelių dienų, kur su Lietuvos bėgikų komanda varžysis „Kapilskie pagorki 2014“ varžybose. Lietuvoje artimiausiu metu sportininkę išvysime spalio 18 d. jos vardo bėgime. 8 kartą organizuojamas tarptautinis Vilniaus 10 km bėgimas su Živile Balčiūnaite tradiciškai vyks žaliausiame Vilniaus bėgime Žvėryne, o bėgimo entuziastams siūloma rinktis iš 10 km, 5 km, 2 km bėgimo ir 5 km šiaurietiškojo ėjimo rungčių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius