-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 01 21

Zubrus grįžo į komandos treniruotes, „Devils“ nugalėjo (video)

Ilgiausią pertrauką per karjerą be ledo ritulio dėl traumos iškęsti turėjęs lietuvis Dainius Zubrus pagaliau grįžo į Naujojo Džersio „Devils“ komandos treniruotes.
Dainius Zubrus
D.Zubrus norėtų kuo greičiau sugrįžti ir į NHL lygos varžybas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Viską sudėjus, jaučiuosi tikrai gerai, – neslėpė po dviejų mėnesių pertraukos su komandos draugais ant ledo vėl čiuožęs lietuvis. – Labai džiaugiuosi, jog grįžau ir vėl galiu būti komandos persirengimo kambario dalis. Nejutau to net du mėnesius ir tai yra ilgiausias laikotarpis be ledo ritulio, kurį turėjau praleisti dėl traumos.“

Praėjusių metų lapkričio 19 dieną 31 metų puolėjui iš Lietuvos dėl varžovo smūgio rituliu skilo dešinio kelio girnelė. D.Zubrui buvo atlikta operacija, dėl jos lietuvis šiame sezone praleido jau 28 „Devils“ rungtynes.

„Būna apmaudu, kai įvyksta kažkas panašaus, – atviravo lietuvis. – Tačiau kiek prisimenu tą epizodą, nemanau, jog galėjau padaryti ką nors kitaip, kad išvengčiau traumos. Nelaimingų atsitikimų kartais nutinka ir tu tiesiog turi su tuo susitaikyti. Kai tik medikai atliko operaciją, užsibrėžiau tikslą, kad ant ledo turiu grįžti geresnės sportinės formos nei buvau iki traumos. Visą reabilitacijos periodą sunkiai dirbau. Dabar, manau, svarbiausia tiesiog vėl čiuožti su komandos draugais ir susigrąžinti žaidimo jausmą.“

Tiesa, D.Zubrus nedrįso prognozuoti, kad grįš į NHL lygos varžybas. „Nenoriu garsiai įvardyti sugrįžimo datos, nes nežinau, ar sugebėsiu tai įgyvendinti. Jeigu atvirai, į varžybas norėčiau grįžti kuo anksčiau. Per pirmąją treniruotę su komandos draugais tiesiog čiuožinėjome ant ledo – jokių grumtynių, kontaktų, nieko. Kai treniruotėse išbandysime ir šiuos elementus, galėsiu tiksliau prognozuoti savo sugrįžimą į varžybas. Skubėti nenorime, turime leisti keliui pailsėti. Pažiūrėsime, kaip jausiuosi per artimiausias tris keturias dienas, o tada – spręsime. Kol kas viskas klostėsi gerai – nebuvo jokių komplikacijų, nieko. Jaučiu, kaip kiekvieną dieną stiprėju ir nuosekliai artėju prie sugrįžimo“, – atviravo lietuvis.

D.Zubraus sugrįžimas į komandos treniruotes pradžiugino ir „Devils“ trenerį Jacques Lemaire'ą.

„Lietuvis atrodo neblogai. Šią savaitę turėsime keletą svarbesnių treniruočių ir džiaugiuosi, jog D.Zubrus jau galės jose dalyvauti. Savaitės pabaigoje įvertinsime, kaip jis jaučiasi, ir tada spręsime, ar jau gali žaisti“, – pasakojo J.Lemaire'as.

Kurį laiką absoliučioje NHL lygos įskaitoje pirmavę „Devils“ ledo ritulininkai pastaruoju metu buvo įkritę į gilią nesėkmių duobę – patyrė tris pralaimėjimus iš eilės.

Vis dėlto trečiadienį J.Lemaire'o auklėtiniams pavyko nutraukti užsitęsusią nesėkmingą seriją – „velniai“ namuose 2:0 (0:0, 1:0, 1:0) palaužė Floridos „Panthers“ (50 tšk.) komandą. Antrą vietą Rytų konferencijoje užimančiam Naujojo Džersio klubui (67 tšk.) ši pergalė buvo 33-ia per 48 rungtynes.

Nugalėtojams įvarčius pelnė Travisas Zajacas (38:30) bei Deanas McAmmondas (59:59).

Arenos šeimininkų vartininkas Martinas Brodeuras atrėmė visus 22 varžovų smūgius bei septintą kartą šį sezoną ir 108-ą per visą karjerą NHL į savuosius vartus nepraleido nė vieno įvarčio.




Kituose trečiadienio NHL reguliariojo sezono mačuose Monrealio „Canadiens“ savo arenoje po pratęsimo 3:4 nusileido Sent Lujo „Blues“ ledo ritulininkams, o Edmontono „Oilers“ namuose po pratęsimo 2:3 turėjo pripažinti Vankuverio „Canucks“ klubo pranašumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius