-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 12 02

„Žuvėdra“ kelia sparnus į pasaulio čempionatą

Trečiadienį Klaipėdos universiteto sportinių šokių klubas „Žuvėdra“ išvyksta į 2009-ųjų Lotynų Amerikos šokių ansamblių pasaulio čempionatą, kuris vyks gruodžio 5 dieną Vokietijos mieste Brėmene.
Vilniuje pasibaigusiose Lotynų Amerikos šokių ansamblių Europos pirmenybėse nugalėjo Lietuvos nusipelniusių trenerių Skaistutės ir Romaldo Idzelevičių vadovaujama Klaipėdos universiteto sportinių šokių „Žuvėdros“ pirmoji komanda.
„Žuvėdra“ / Alfredo Pliadžio nuotr.

Pasak „Žuvėdros“ trenerio Romaldo Idzelevičiaus, pirmenybėms buvo rengiamasi gana sudėtingomis sąlygomis, nes dauguma šokėjų nuo spalio mėnesio pabaigos sirgo įvairiomis peršalimo, virusinėmis ligomis, todėl repeticijos negalėjo vykti įprastu ritmu.

Tik paskutines dvi lapkričio savaites visi šokėjai rinkosi į pasiruošimo treniruotes du kartus per dieną. „Pastarąsias dvi savaites kiekvieną repeticiją šokėjus kaip mažus vaikus vis skaičiuodavome ir, jei kuris truputį vėluodavo, iš karto surakindavo nerimas, nes tvyranti psichologinė įtampa dėl gripo pandemijos vertė nerimauti ir mus“, – apie nuotaikas prieš išvykimą kalbėjo treneris R.Idzelevičius.

Deja, ansambliui visiškai išvengti nemalonumų nepavyko. Antrosios komandos viena iš šokėjų paguldyta į ligoninę. „Svarbu, kad šokėjai diagnozuotas ne kiaulių gripas, tačiau liūdna, jog profesionali šokėja nevyks su ansambliu į pirmenybes“, – sakė vadovas. Pasaulio pirmenybėse dalyvaus abi Klaipėdos sportinių šokių klubo „Žuvėdra" komandos. Komandas sudaro 34 šokėjai. Kiekvienai komandai priklauso 16 šokėjų.

Klubo vadovai mano, kad pirmoji komanda čempionate paskutinį kartą pasirodys su programa „James Bond“, nors naujai kompozicijai, kuri turėtų pakeisti „James Bond“, dar nėra sukurta galutinė muzikos oranžuotė, todėl drąsiai teigti, jog programa „James Bond“ nebus daugiau šokama, negalima. Antroji komanda šoks „Brazil“ programą.

„Šokių programos keičiamos kas dvejus metus  – kai yra atliekamos dviejuose Europos ir pasaulio čempionatuose. Kadangi pastarasis pasaulio čempionatas jau yra antrasis, o dviejuose Europos čempionatuose jau dalyvavome, turime kurti naują kompoziciją ir atsisveikinti su pastarosiomis programomis“, – pasakojo R.Idzelevičius.

Anot vadovų, ypač gaila atsisveikinti su „James Bond“ kompozicija, nes ją atlikti patinka patiems šokėjams, be to, ją itin teigiamai priima žiūrovai.

2009 m. pasaulio pirmenybėse dalyvaus 19 ansamblių iš Anglijos, Austrijos, Vokietijos, Lenkijos, Čekijos, Rusijos, Olandijos, Vengrijos, Serbijos ir kitų valstybių. Šiam čempionatui dauguma valstybių pristatys po dvi šokėjų komandas. Šiuo metu „Žuvėdra“ yra jau septynių Europos ir šešių pasaulio aukso medalių laimėtoja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius