-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 09

„Žuvėdros“ auksą atėmė švedas

Klaipėdos universiteto sportinių šokių pagrindinė „Žuvėdros“ komanda Brėmene (Vokietija) vykusiame Lotynų Amerikos šokių Europos ansamblių čempionate turėjo tenkintis sidabro apdovanojimais.
„Žuvėdra“ – Europos čempionė
Skaistutės ir Romaldo Idzelevičiaus auklėtiniams Vokietijoje nepavyko apginti pernai Vilniuje iškovoto senojo žemynų čempionų titulo. / Alfredo Pliadžio nuotr.

„Tai nėra nei pergalė, nei pralaimėjimas. Šiame sporte paprasčiausiai yra labai daug politikos ir subjektyvumo. Dar prieš varžybas buvo aiškiai matomas nusiteikimas prieš mus“, – vakar, kelionės į Lietuvą autobusu pradžioje, pasakojo kartu su žmona Skaistute „Žuvėdros“ šokėjus treniruojantis Romaldas Idzelevičius.

Pernai Vilniuje septintą kartą (1999, 2001, 2003-2006 ir 2009 m.) Europos čempionais tapę pagrindinės „Žuvėdros“ komandos šokėjai šiemet finale buvo priversti nusileisti varžybų šeimininkams – Brėmeno „Grun–Gold–Club“ (Vokietija) kolektyvui.

Trys teisėjai lietuvių pasirodymą finale įvertino pirmąja vieta, du – antrąja, teisėjas iš Vokietijos mūsiškiams skyrė ketvirtąją, o Švedijos atstovas – tik penktąją vietą. Šokėjus vertino ir teisėjas iš Lietuvos Vladimiras Fedosovas.

„Mus mėgino pasodinti patys vokiečiai ir dar turėjo draugą švedą, kuris tokiose varžybose teisėjavo pirmą kartą. Apskritai, Švedija visiškai neturi jokio šokių ansamblio. Kai reikėjo rodyti savo vertinimus, jis nuolat maišėsi – niekaip nesuprato ką rodyti ir kam rodyti. Jo suvokimą puikiai iliustruoja faktas, jog mūsų antrąją komandą jis įvertino geriau nei pirmąją – nors antrosios komandos lygis yra žymiai žymiai žemesnis. Kiti teisėjai vertino normaliai ir gerai, todėl per tą vieną švedą mes ir pralaimėjome. Jei ne jis – būtume laimėję“, – stebėjosi R.Idzelevičius.

Nepaisant akivaizdžiai nesutapusios teisėjų nuomonės, „Žuvėdros“ vadovas nebuvo linkęs krimstis.

„Sportas yra sportas. Vieną kartą laimi, kitą kartą – pralaimi. Nieko nepadarysi“, – pridūrė R.Idzelevičius.

„Žuvėdros“ trenerį labiau už iškovotą medalį pradžiugino jo auklėtinių pasirodymai. Pagrindinė komanda čempionate pristatė naują pagal „Scorpions“ muziką pastatytą programą – „Aš einu kaip uraganas“, o antroji komanda, finale užėmusi penktąją vietą, sušoko prieš kelerius metus kurtą „Cuba“.

„Abi komandos pasirodė virš savo galimybių. Nauja pagrindinės komandos programa daug kam darė įspūdį – sulaukėme tikrai daug komplimentų“, – džiaugėsi R.Idzelevičius.

Senojo žemyno bronza atiteko Tiumenės „Vera“ (Rusija) šokėjams, o pirmenybėse iš viso varžėsi 17 ansamblių iš 9 valstybių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius