Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 04 24

Žydrūnas Savickas: „Kai buvau ketverių, kilnojau betoninius blokus ir stačiau sau namukus“

„Jei susėstumėte į automobilį, drąsiai jus visus pakelčiau“, – Žydrūno Savicko atsakymas sukėlė būrio vaikų juoką Vilniaus prancūzų vidurinėje mokykloje. Stipriausiu pasaulio žmogumi tituluojamas galiūnas mintimis sugrįžo ir į savo vaikystę. Dar būdamas visai mažas, tampydavo betoninius blokus ir iš jų statydavo sau namus.
Žydrūno Savicko susitikimas su moksleiviais
Žydrūno Savicko susitikimas su moksleiviais / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 Betonas

„Vaikystėje buvau labai aktyvus. Mes neturėjome tiek daug pramogų. Laiką dažniausiai leisdavome lauke, žaisdavome įvairius sportinius žaidimus. Kai buvau ketverių, pas senelius kilnojau betoninius blokus. Jie turėjo labai daug blokų namui statyti, o aš iš jų sau namukus statydavau. Gaudavau barti. Seneliams būdavo baisu“, – 15min.lt su šypsena prisiminimais dalijosi Ž.Savickas.

Pirmieji į vaikystę pasaulio čempioną sugrąžino jaunieji Vilniaus prancūzų mokyklos auklėtiniai. Jie klausinėjo, kuo Ž.Savickas išsiskyrė iš bendraamžių ir kas jį atvedė į galiūnų sportą.

„Buvau aukštesnis ir tvirtesnis nei kiti mano metų vaikai. Visada buvau prie didesniųjų“, – pasakojo sportininkas. 

„Labai žavėjausi Arnoldu Schwarzeneggeriu. Žiūrėdavau apie jį filmus, serialus, skaičiau knygas. Vaikystėje nežinojau, kad egzistuoja toks kaip galiūnų sportas. Man patiko krepšinis. Bet kai trylikos metų pirmą kartą savo akimis pamačiau varžybas, panorėjau tapti galiūnu. 

Nuo to laiko mano gyvenimas tapo neatsiejamas nuo šio sporto. Kai susitinku su mokyklos laikų draugais, kuriems patikdavo vakarėliai ir linksmybės, dar kartą įsitikinu, jog nieko nepraradau. Tiesą pasakius, aš niekada nesigailėjau, kad pasirinkau šį kelią“, – neslėpė Ž.Savickas.

„O kiek jūs sveriate?“ – domėjosi mergaitė. „Dabar sveriu 165 kilogramus, bet būna ir 180 kg. Manau optimalus svoris – 173 kilogramai, tiek per varžybas sveriu pastaruosius penkerius metus. Susižavėjimo atodūsiai skambėjo ir po kitų Ž.Savicko atsakymų.

„Koks yra mano pakelto svorio rekordas? Įvairiai, nes yra skirtingų rungčių. Yra tokia rungtis, kai pakeliu štangą nuo žemės. Man pavyko pakelti 462 kilogramus“, – mažuosius stebino 6 kartus „Arnold's Strongest Man“ nugalėtojas.

Karjerą sustabdys šeimos pagausėjimas

Ž.Savickas dar kartą patvirtino, kad apie karjeros pabaigą negalvoja. Maža to, jis ypač džiaugiasi puikia sezono pradžia.

Jau dabar man priklauso visi ilgaamžiškumo rekordai. Esu ir jauniausias, ir vyriausias čempionas

„Kažkokia klaida buvo. Niekada nesakiau nei kad baigsiu, nei kad nebaigsiu karjeros. Aš kuriu planus vienam sezonui. Neturiu ilgalaikių planų. Susiplanuoju tik metus į priekį. Kiekvienas sezonas tarsi paskutinis, šis dar tikrai ne paskutinis. 

Žiūriu į savo jėgas, dar prieš dešimt metų girdėdavau tokius klausimus. Tuomet sakiau, kad kada pajausiu, kad rezultatai sustojo, kad man neįdomu, tuomet ir baigsiu. Kol kas mano rezultatai geri. Jau dabar kai kuriose rungtyse gerinu rekordus, nors sezonas tik prasidėjo. Tad nesinori karjeros baigti per anksti. Jau dabar man priklauso visi ilgaamžiškumo rekordai. Esu ir jauniausias, ir vyriausias čempionas“, – 15min.lt teigė Ž.Savickas.

Galiūnas neslėpė: pagrindinė priežastis priversianti jį baigti karjerą bus šeima. 

„Tikrai ateis momentas, kai gyvenime bus svarbesnių dalykų už sportą. Tai bus natūralus pasitraukimas. 

Kasdien galvoju apie šeimą. Manau šeima ir bus svarbiausias momentas, kuris sustabdys mano karjerą“, – atskleidė čempionas.

Trečiadienio popietę susipažinti su pasaulio čempionu galėjo moksleiviai ir darželinukai – Ž.Savickas dalijosi savo patirtimi, atsigulęs ant žemės rodė pratimus, savo galingomis rankomis kilnojo vaikus. Specialų reportažą galite išvysti mūsų foto galerijoje. 

Žydrūno Savicko susitikimas su moksleiviais
Žydrūno Savicko susitikimas su moksleiviais

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius