-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Aleksandras Kazakevičius ir Mindaugas Mizgaitis laimėjo pasaulio kariškių čempionatą

Aleksandras Kazakevičius ir Mindaugas Mizgaitis tapo pasaulio kariškių imtynių čempionato nugalėtojais. Jungtinėse Amerikos Valstijų karinėje McGuire-Dix Lakehursto bazėje šalia Naujojo Džersio penkių atletų Lietuvos delegacija iš viso iškovojo keturis medalius. Bronzos apdovanojimai įteikti Valdemarui Venckaičiui (75 kg, 10 dalyvių) ir Laimučiui Adomaičiui (85 kg, 12 dalyvių). Komandų įskaitoje mūsų šalies rinktinė į priekį užleido ukrainiečius, JAV atletus, armėnus ir vokiečius bei užėmė penktąją vietą.
Mindaugas Mizgaitis
Mindaugas Mizgaitis / imtynes.lt nuotr.

A.Kazakevičius svorio kategorijoje iki 80 kilogramų (12 dalyvių) anksčiau laiko įveikė kazachą Jassulaną Košanovą, vokietė Pascalį Eisele (3:0) ir Aleksandrą Šyšmaną (4:1) iš Ukrainos.

M.Mizgaičiui vietą ant aukščiausios pakylos garantavo greita pergalė prieš Por Naveeną iš Indijos, laimėjimas prieš amerikietį Davidą Arendtą (8:0) ir įspūdingas pasirodymas finale, kuomet lietuvis per 3 min. 52 sek. ant menčių paguldė ukrainietį Aleksandrą Černeckį. Svoryje galynėjosi 10 sportininkų.

Imtyje dėl bronzos Valdemaras Venckaitis neprilygo nugalėtojui Karapetui Čalianui iš Armėnijos, tačiau užtikrintai nugalėjo alžyrietį Abdekarimą Oukalį (9:0).

Pirmoje kovoje Laimutis Adomaitis buvo tris kartus įspėtas už pasyvumą ir arbitrai atidavė pergalę Vokietijos imtynininkui Ramsinui Azizsirui. Varžovas pateko į finalą ir suteikė galimybę Laimučiui išmėginti jėgas kovoje dėl bronzos. Lemiamoje imtyje L.Adomaitis buvo akivaizdžiai pranašesnis už suomį Antti Makineną ir nugalėjo skandinavą rezultatu 8:0.

Po kojos traumos atsigaunantis Vilius Laurinaitis pralaimėjo kazachui Jassulanui Syzdykovui (2:3) ir tenkinosi 7 vieta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius