Algirdo Šociko turnyro finale kovos vienas Lietuvos boksininkas

Kauno sporto halėje vykstančiame Algirdo Šociko vardo turnyre liko lemiamos finalo kovos. Ketvirtadienį vykusiuose pusfinaliuose kovojo penki Lietuvos boksininkai. Tačiau įveikti pusfinalio barjerą pavyko tik vienam lietuviui.
Algirdo Šociko bokso turnyras (II diena)
Algirdo Šociko bokso turnyras (II diena) / Kauno bokso federacijos nuotr.

Svorio kategorijoje iki 60 kg Edgaras Skurdelis pusfinalyje techniniu nokautu nugalėjo olandą Enriką La Cruzą. Lietuvis varžovui praskėlė antakį ir olandas negalėjo tęsti kovos. Finale čempiono titulą ginantis E. Skurdelis susikaus su 2012 m pasaulio jaunimo čempionato prizininku prancūzu Sofiane Oumiha.

„E. Skurdelis paliko gerą įspūdį. Pusfinalyje E. Skurdelis kovojo aktyviai, nestokojo greičio ir azarto. Manau, kad finale jis turi geras galimybes laimėti. Varžovas iš Prancūzijos – labai stiprus, bet Edgaras šiuo metu geros sportinės formos, tikiuosi jam padės ir namų sienos bei sirgalių palaikymas“, – sako Lietuvos bokso rinktinės treneris Vidmantas Bružas.

Kitiems Lietuvos boksininkams nepavyko prasibrauti į finalą. Svorio kategorijoje iki 60 kg Ruslanas Jefremovas techniniu nokautu pralaimėjo būsimam E. Skurdelio varžovui finale S. Oumiha. Svorio kategorijoje iki 75 kg Tomas Pivorunas 1:2 pralaimėjo Anthoniui Fowleriui iš Didžiosios Britanijos, o Tomas Sinkevičius po labai atkaklios kovos 1:2 turėjo pripažinti ukrainiečio Arseno Rižuno pranašumą. Svorio kategorijoje virš 91 kg Laimonas Orintas 0:3 pralaimėjo vengrui Bernathui Ištvanui.

„T. Sinkevičiaus kova su ukrainiečiu buvo labai lygi. Mano nuomone, lietuvis buvo vertas pergalės, bet teisėjai nusprendė kitaip. T. Pivorunas kaip lygiavertis varžovas kovojo su pasaulio čempionato prizininku. Tomas dar jaunas, jam trūksta tokių kovų patirties. Daugiau tikėjomės iš L. Orinto ir R. Jefremovo. Nors finale turėsime tik vieną lietuvį, rezultatais nesame nusivylę, nes Kaune susirinko labai stiprūs varžovai, kurie arti geriausios sportinės formos, nes rengiasi Europos žaidynėms Baku. Iš A. Šociko turnyre dalyvavusių lietuvių į Baku vyks tik E. Skurdelis ir T. Pivorunas, jų pasirodymu treneriai yra patenkinti“, – sako V. Bružas.

A. Šociko turnyro finaluose žiūrovai išvys daugybę tituluotų boksininkų – 2008 m Pekino olimpiados prizininką ir 2011 m Europos čempioną moldavą Viačeslavą Gojaną, 2013 m. pasaulio čempionato prizininką britą Anthony Fowlerį, 2013 m Europos čempionato prizininką vengrą Zoltaną Harcsą, 2009 m pasaulio jaunių čempioną armėną Koryuną Soghamonyaną, pasaulio ir Europos jaunimo čempionatų prizininkus prancūzą Sofiane Oumiha ir olandą Peterį Mullenbergą.

Jau devynioliktus metus iš eilės rengiamo A. Šociko turnyro finalai Kauno sporto halėje penktadienį prasidės 17 valandą. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius