Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Boksininkas Egidijus Kavaliauskas profesionalų bokse debiutavo galingai

Ankstų sekmadienio rytą už Atlanto profesionaliame bokso ringe debiutavo lietuvis Egidijus Kavaliauskas, kuris surėmė pirštines su Eridannu Leonu Quintero. Pasaulio mėgėjų bokso čempionato prizininkas jau kuris laikas treniruojasi už Atlanto ir sieks karjeros aukštumų profesionaliame ringe.
Egidijus Kavaliauskas
Egidijus Kavaliauskas / asm.archyvo

Egidijus Kavaliauskas keturių raundų dvikovoje taškais, 40-36, 40-36, 40-36, pranoko Eridannį Leoną Quintero. 

Tame pačiame turnyre Timothy Bradley atlaikė didžiulį iššūkį ir patyrė daug žalos kovoje su Ruslanu Provodnikovu, tačiau pats boksininkas padarė pakankamai žalos savo varžovui, kad pelnytų pergalę vienbalsiu sprendimu labai atkaklioje ir metų kovos titulo nusipelniusioje kovoje.

Daugelis tikėjosi nesunkios Timothy Bradley pergalės ir net tie, kurie tikėjosi gražios kovos, negalėjo numanyti, ką išvys iš tikrųjų. Bradley vos išvengė pragariško Ruslano Provodnikovo puolimo kovos pradžioje ir nuo antrojo raundo kovojo apsvaigęs. Dvyliktame raunde boksininkas net buvo priverstas keltis nuo žemės, tačiau vis tiek išplėšė pergalę rezultatais 114-113, 114-113 ir 115-112.

Šią kovą 2013-aisiais dėl metų kovos vardo bandys įveikti nemažai kitų kovų. Nenustebkite, jei metų pabaigoje ši kova taip ir liks neįveikta. Šiąnakt Kalifornijos valstijoje įsikūrusiame Carsono mieste Bradley ir Provodnikovas įsivėlė į tikrą karą ir užvedė nedidelę, bet aistringą vietinę minią.

Provodnikovas (22-2, 15 nokautų) pirmų dviejų raundų metu sėkmingai naudojo smūgius abiem rankomis ir retai kada prašaudavo pro šalį. Pirmame raunde buvo galima fiksuoti Bradley nokdauną, kuris būtų pakeitęs galutinį kovos rezultatą į lygiąsias, tačiau arbitras Patas Russellas vietoj nokdauno fiksavo paslydimą.

Antrame raunde Timothy (30-0, 12 nokautų) kelis kartus vos nekrito ant ringo grindinio ir vos išstovėjo ant kojų. Šį raundą buvo galima vertinti ir kaip 10-8 raundą ruso naudai, tačiau teisėjų nuomone Bradley pavyko atsilaikyti, kad pelnytų devynis vietoje aštuonių taškų.

Po šio raundo Bradley atsigavo ir sugebėjo pranokti Provodnikovą didžiąją likusios kovos dalį. Bradley kontroliavo kovos eigą, tačiau Provodnikovui vis tiek pavykdavo pramušti priešininko gynybą. Provodnikovas pasižymėjo beveik kiekviename raunde, tačiau jam vis pritrūkdavo dominavimo, kad užtikrintų taškų persvarą savo naudai.

Tuo tarpu amerikietis įrodė, kad gali atlaikyti net ir labai galingus smūgius ir vis tiek laimėti kovą. Nors visos kovos metu jis net kelis kartus buvo priverstas susvirduliuoti, nokdauną oficialiai boksininkas patyrė tik pačioje dvylikto raundo pabaigoje. Nepaisant to, boksininkas sugebėjo atlaikyti dar vieną vis dar agresyviai nusiteikusio Provodnikovo puolimą, nors iki antro nokdauno tame pačiame raunde paskutinės minutės metu trūko visai nedaug. Iki kovos pabaigos likus mažiau nei 10 sekundžių Bradley vis dėlto parkrito ant ringo grindinio, bet sugebėjo atsistoti laikui besibaigiant.

WBO pusvidutinio svorio čempionas tik per plauką ištempė pergalę, tačiau už puikų pasirodymą ir ryžtą bei atkaklumą didžiulės pagarbos nusipelno abu boksininkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius