-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Boksininkas Eimantas Stanionis pergale pradėjo pasaulio čempionatą

Pasaulio čempionate Dohoje į ringą pirmas iš Lietuvos boksininkų kopė Eimantas Stanionis. Pasaulio čempionatų debiutantas pirmoje kovoje susitiko su Airijos boksininku Adamu Nolanu. Lietuvis iškovojo pergalę taškais 2:1 (28:29, 30:27, 29:28) ir pateko į antrą pasaulio čempionato etapą.
Eimantas Stanionis
Eimantas Stanionis / LBF nuotr.
Temos: 1 Boksas

Gan atsargiai vykusiame pirmame raunde abu boksininkai daugiau dėmesio skyrė žvalgybai. Antrame raunde ringe aiškiai dominavo lietuvis, kuris puikiai gynėsi ir pataikė net kelis stiprius ir tikslius smūgius. Trečiame raunde Lietuvos boksininkas išlaikė įgytą persvarą ir pergale debiutavo pasaulio čempionate.

Varžovas labai neparankus, nei pats boksavosi, nei man leido.

„Kova nebuvo graži, bet svarbiausia – pergalė. Varžovas labai neparankus, nei pats boksavosi, nei man leido. Teisėjas jam ne kartą davė įspėjimus už laikymą, už galvos žemai palenkimą, jis ne kartą galva man pataikė į veidą. Man tai buvo debiutas pasaulio čempionate, norėjau pademonstruoti gerą ir žiūrovams įdomų boksą, bet varžovas to neleido daryti, toks jo stilius“, – po pergalės sakė 21 metų Europos čempionas E. Stanionis.

Boksininkui antrino ir jo treneris Vidas Bružas: „Airis buvo labai nepatogus varžovas. Jis stengėsi įklampinti į artimą boksą. Už Eimantą net septyneriais metais vyresnis varžovas yra patyręs, dalyvavo ir olimpinėse žaidynėse, ir pasaulio čempionate, todėl kova buvo nelengva“.

Pasaulio čempionato aštunftinalyje E. Stanionis penktadienį susitiks su trečiuoju čempionate skirstytu Venesuelos boksininku Gabrieliu Maestre Perezu. Tarptautinės bokso asociacijos AIBA reitinge 29 metų G. Maestre Perezas užima 2 vietą, 8 metais jaunesnis E. Stanionis yra 13-as.

2012 m Londono olimpiadoje venesuelietis užėmė 5 vietą, ketvirtfinalyje jis pralaimėjo olimpiados auksą iškovojusiam kazachui Serikui Sapijevui. Praėjusiame 2013 metų pasaulio čempionate venesuelietis iškovojo bronzos medalį. Šiais metais G. Maestre Perezas triumfavo „Pan American“ žaidynėse.

Svorio kategorijoje virš 91 kg Mantas Valavičius nusileido turkui Ali Demirezenui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius