Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Debiutui profesionaliame bokse besiruošiantis Sergejus Maslobojevas: krepšinis bokso neužgoš

Rugsėjį Lietuvos sporto gerbėjų laukia ne tik Europos krepšinio čempionato kovos, bet ir dar vienas išskirtinis renginys. 23-ią mėnesio dieną Vilniuje, „Siemens“ arenoje, vyks tarptautinių profesionalų bokso varžybų „Bigger's Better“ septintasis turnyras. Tokio masto profesionalaus bokso renginys Lietuvoje vyks pirmą kartą.
Sergejus Maslobojevas
Sergejus Maslobojevas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Turnyrą tiesiogiai transliuos 59 šalyse matomas „Eurosport“ kanalas. Varžybų prizų fondą sudarys 30 tūkst. JAV dolerių, o nugalėtojui atiteks 15 tūkst. dolerių čekis.

Lietuvai šiame turnyre atstovaus bušido kovotojas Sergejus Maslobojevas (188 cm, 96 kg), pravarde Kuvalda. 24-erių metų klaipėdiečiui tai bus debiutas profesionalaus bokso ringe.

Didžiąją savo karjeros dalį kovose be taisyklių praleidęs S.Maslobojevas tik prieš porą metų debiutavo bušido varžybose pagal K-1 taisykles, ir akimirksniu tapo šios organizacijos žvaigžde.

Kovą tarptautinį bušido turnyrą „K-1 Kings of Kings Europe Grand Prix“ laimėjęs S.Maslobojevas šiuo metu yra pajėgiausias tarp sunkiasvorių K-1 kovotojų Lietuvoje.

Jis neslepia, kad dalyvavimas bokso turnyre – viena didžiausių gyvenimo avantiūrų, tačiau be iššūkių ir noro tobulėti, sportininkas sako negalįs gyventi.

Turnyre taip pat dalyvaus šie daugiau nei 79,5 kg sveriantys sportininkai: Mouradas Raidas (Danija), Tofanas Tofani (Švedija), Tomaszas Sarara (Lenkija), Constantinas Bejenaru (Rumunija), Ozcanas Cetinkaya (Turkija), Goranas Deličius (Bosnija ir Hercegovina) ir Fernandezas Abigane (Portugalija).

Aštuntasis „Bigger's Better“ turnyras įvyks lapkričio 4 dieną arba Prancūzijoje, arba Tunise, o superfinalas bus surengtas gruodžio 16 dieną Varaždine (Kroatija), kur dalyvaus visų turnyrų nugalėtojai. Superfinale triumfavusiam kovotojui turėtų atitekti 30 tūkst. dolerių čekis.

S.Maslobojevas turnyrui ruošiasi JAV, Kalifornijos valstijoje, Big Bear Lake miestelyje. Bokso stovykloje „The Summit“ lietuvį treniruoja garsus treneris Abelis Sanchezas, o kartu treniruojasi visas 16 profesionalaus bokso kovų laimėjęs baltarusis Sergejus Kovaliovas bei pasaulio čempionas pagal WBA versiją Genadijus Golovkinas iš Kazachstano.

– Sergejau, tik debiutavai K-1, ir jau boksas. Kodėl? Kokie motyvai paskatino dalyvauti profesionalaus bokso turnyre?

– Buvau pasirinktas atstovauti mūsų šaliai šiame turnyre. Gavęs tokį pasiūlymą, negalėjau atsisakyti. Čia susiburs geriausi kovotojai iš viso pasaulio, turnyras per „Eurosport“ bus transliuojamas 59 šalyse. Suprantu, kad teks kovoti ne pagal sau palankias taisykles, bet, manau, gerai pasiruošęs galiu pabandyti išmėginti save ir šioje srityje. Nemanau, kad turiu pakankamai laiko sulaužyti ir pastatyti save iš naujo, suformuoti save kaip boksininką, bet esu pasiryžęs stovėti iki paskutinio ir be kovos nepasiduoti.   

– K-1 atsibodo?

– Tik pradėjęs kovoti K-1 ringe, per metus tapau geriausiu sunkiasvoriu kovotoju Lietuvoje. Patekau į  „K-1 World Grand Prix 2011“ šešioliktuką ir turėsiu galimybę kovoti dėl dar aukštesnės pozicijos. Kai prieš save matai tokias perspektyvas, K-1 negali atsibosti. Žinoma, po to bus sunku grįžti į K-1, kai vėl reikės įtraukti ir kojų darbą, juk dabar, ruošdamasis bokso turnyrui, jas stengiuosi išnaudoti judėjimui, o ne smūgiavimui.

– Ar dalyvavimas bokso turnyre nėra šiokia tokia avantiūra?

– Be abejo, tai avantiūra! Prieš žengdamas į K-1 pasaulį taip pat galvojau, kad tai iššūkis. Labai sunku buvo pakeisti kovos vedimo taktiką ir patį darbą  ringe, nes, kaip žinome, kovose, kurios vyksta narvuose ir praktiškai be taisyklių, reikia visiškai kitaip dirbti ir mąstyti.

Nors bokse esu visiškas naujokas, galbūt netgi „žalesnis“ nei eidamas į K-1, treniruotėse atiduodu visą save ir tikiu, jog pasiruošiu turnyrui.Nors bokse esu visiškas naujokas, galbūt netgi „žalesnis“ nei eidamas į K-1, treniruotėse atiduodu visą save ir tikiu, jog pasiruošiu turnyrui. Žinoma, priešininkai, kiek teko matyti, labai rimti. Neseniai į profesionalų boksą įsitraukęs rumunas prieš tai buvo savo šalies olimpinės rinktinės narys, turėjęs virš 250 kovų mėgėjų varžybose. Bosnis per 19 kovų nepralaimėjo nė karto, ir taip toliau. Man, bokso naujokui, tikrai nebus lengva, bet dėsiu visas pastangas.

– Ir vis dėlto: kiek tame, kad kovosi bokso turnyre, yra sportinio intereso, kiek komercinio?

– Be abejo, už savo pastangas būtų malonu gauti ir finansinį atpildą, nes Lietuvoje iš sporto sunku pragyventi. Bet ne tai svarbiausia. Nors azartiškas nesu, mane visuomet traukia nauji iššūkiai. Galbūt virsiu ne savo košėje, bet kodėl gi ne? Nesinori pralaimėti, bet be to neįmanoma. Kovos menais pradėjau domėtis labai vėlai, tad per labai trumpą laiką turiu daug ko išmokti. Noriu semtis patirties iš visur, kur tik įmanoma.

– Kiek stiprus jautiesi bokse?

– Be abejo, bokse nesijaučiu labai stiprus. Teko treniruotis su tokiais boksininkais kaip E.Tutkus, V.Subačius, D.Šemiota, E.Kavaliauskas – tai puikūs boksininkai, iš kurių galėjau labai daug pasimokyti. Pagrindinė pamoka – reikia dirbti, dirbti ir dar kartą dirbti. Aišku, norėtųsi gerbėjus pradžiuginti gražiomis pergalėmis bei nokautais, bet patikėkite manimi – viskas ateity. Jei šiandien pritrūks patirties ir žinių, grįšiu rytoj!

– Po turnyro geriau pasakytum, bet kaip dabar įsivaizduoji: ar tai bus vienkartinė avantiūra, vienkartinis iššūkis ar vis dėlto matytum tęstinumą bokse? Ar turi ilgalaikių planų, susijusių su profesionaliu boksu?

– Kol kas mano planai susiję tik su šiuo turnyru. Po to galvosiu apie K-1 Top-16 turnyrą Pietų Korėjoje. Apie profesionalaus boksininko karjerą negalvoju. Manau, laimę bandysiu ten, kur švies didesnės perspektyvos. Nors pastaruoju metu iš K-1 gerbėjų sulaukiu didžiulio susidomėjimo, aš noriu išbandyti viską. Žinau, kad visur nespėsiu ir vis tiek teks apsispręsti, kurioje sporto šakoje likti, bet kas tai bus – Muay Thai, bušido ar boksas – bus matyti ateityje.

– Kuo pasiruošimas bokso turnyrui specifinis, kitoks nei pasiruošimas kovų be taisyklių ar K-1 turnyrui?

– Visi mano minėti kovų menai yra skirtingi. Bokse labiausiai verčia prakaituoti tai, kad tenka boksuotis rankomis ir daug judėti, ko daryti nesu labai pratęs. Aš jaučiuosi patogiau, kai kojomis galiu palaikyti saugią distanciją nuo varžovo. Bokse atvirkščiai – varžovas nuolat spaudžia tave į kampą ir psichologiškai tai yra visai kitokia kova. Esi priverstas būti nuolatinėje įtampoje, nes ataka gali būti bet kada. Be to, boksas reikalauja didesnės ištvermės, nes, kaip sakiau, reikia daugiau judėti. Didžiąją dalį sėkmės bokse nulemia ne rankų, o kojų ir liemens darbas.

– Turnyras vyks iškart po Europos krepšinio čempionato. Ar nemanai, kad krepšinio čempionatas kiek užgoš susidomėjimą bokso turnyru? Ar vis dėlto krepšinio ir dvikovinio sporto auditorija pakankamai skirtinga?

Krepšinis lieka krepšiniu, o boksas boksu. Manau, kad tokio kalibro renginio lietuvaičiai tikrai nepraleis. Neabejoju, kad laukia audringas ir įspūdingas vakaras.– Krepšinis lieka krepšiniu, o boksas boksu. Manau, kad tokio kalibro renginio lietuvaičiai tikrai nepraleis. Juolab, kad turnyre bus kelios kovos ir pagal K-1 bei MMA taisykles. Laukiu nemažo savo gerbėjų palaikymo. Jie jau seniai domisi, kaip įsigyti bilietus. Be jų palaikymo man būtų žymiai sunkiau. Neabejoju, kad laukia audringas ir įspūdingas vakaras.

– Ar dalyvavimas bokso turnyre reiškia, kad lapkritį neišvysime tavęs tradiciniame bušido turnyre „Siemens“ arenoje? Ar vis dėlto užtektų laiko atsigauti, pasiruošti ir šiam turnyrui?

– Apie turnyrą lapkritį kol kas mažiausiai galvoju. Praėjusiame turnyre aš išlaikiau duotą žodį ir įrodžiau viską, ką reikėjo įrodyti, tad kol kas neverta per daug apie tai galvoti.

– Kokie pasaulio boksininkai tave labiausiai žavi?

– Nors boksu niekad labai nesidomėjau, bet, kiek esu jo matęs, geriausiais visų laikų boksininkais pavadinčiau Mike'ą Tysoną ir  Roy Jonesą jaunesnįjį. Manau, tai boksininkai, kurie geriausiais savo metais neturėjo sau lygių varžovų. 

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Buaido turnyro akimirka
S.Maslobojevas į ringą visuomet kopia su tautinių spalvų kepuraite ir skambant SEL muzikai 

 

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./S.Maslobojevas (deainėje) 145 kg sveriantį rumuną V.Popovičių nokautavo per 11 sekundžių
Kovą bušido turnyre S.Maslobojevas (dešinėje) 145 kg sveriantį rumuną V.Popovičių nokautavo per 11 sekundžių

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius