Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jaunieji Lietuvos karatė auklėtiniai išbandė jėgas pirmajame vaikų Europos taurės turnyre

Keturi jaunieji Lietuvos tradicinio karate klubo „Lūšis“ auklėtiniai dalyvavo Liubline (Lenkija) vykusiose pirmosiose Europos taurės varžybose. Iš viso turnyre dalyvavo per 600 jaunųjų (iki 15 metų) karatė sportininkų iš viso Senojo žemyno.
Vaikų karatė varžybos
Vaikų karatė varžybos / karatedo.lt
Temos: 1 Karatė

Geriausiai iš lietuvių kvarteto sekėsi Hermiui Dranevičiui, kuriam 2002-2003 metų gimusių sportininkų katos rungtyje iki medalio pritrūko vienos pergalės. Lietuvis du varžovus įveikė rezultatu 5:0, o trečiajam – čempionu tapusiam lenkui Jakubui Zbierskiui nusileido 2:3. Toje pačioje amžiaus grupėje ir rungtyje startavęs Augustas Cibulskis pirmąją kovą pralaimėjo 0:5 ir pasitraukė iš tolimesnės kovos.

Tarp 1999-2001 metais gimusių sportininkų startavęs Domantas Pikūnas katos rungtyje įveikė vieną varžovą 5:0, tačiau antrajame rate pralaimėjo 2:3 vėliau vicečempionu tapusiam dar vienam Lenkijos atstovui Karolui Marekui.

Vyriausioje amžiaus grupėje katos ir kumitė rungtyse jėgas išbandžiusiam Mantui Cibulskiui labiausiai pritrūko sėkmės. Katoje lietuvis pralaimėjo savo varžovui 2:3, o kumitė rungtyje iš tolimesnės kovos pasitraukė, kai paskutinę dvikovos akimirką leido savo varžovui pelnyti lemtingą tašką. Šioje amžiaus grupėje dėl apdovanojimų varžėsi 79 jaunieji sportininkai.

„Mantas kumitė rungtyje kovojo puikiai, nors savo amžiaus grupėje buvo vienas jauniausiųjų. Jis demonstravo puikią techniką, galima sakyti, buvo visa galva pranašesnis už varžovą. Deja, pritrūko sėkmės. Jei kova būtų pasibaigusi sportininkams surinkus po lygiai taškų, neabejoju, kad teisėjai pergalę būtų skyrę Mantui. Tačiau yra kaip yra. Viską lėmė akimirka, kuri ir atskiria laimėjusiuosius nuo pralaimėjusiųjų“, – pasakojo Lietuvos tradicinio karate asociacijos prezidentas Giedrius Dranevičius.

„Turnyras mūsų sportininkams buvo labai naudingas, iš pralaimėjimų išmokstama daugiau nei iš pergalių. Turime ką tobulinti ir tai darysime, o savo įgūdžius ir toliau tikrinsime aukščiausio lygio tarptautiniuose turnyruose“, – pridūrė G.Dranevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius