Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Karatistė Nora Vaznelytė laukia savo valandos

Lietuvos kiokušin karatė čempionė Nora Vaznelytė – tarsi dar neišsiskleidęs žiedas. Europoje ji karaliavo būdama jaunių amžiaus, tapo ir Europos jaunimo čempione, o suaugusiųjų varžybose ji kelią į pripažinimą skinasi pamažu.
Kiokušin karatė atstovė Nora Vaznelytė
Kiokušin karatė atstovė Nora Vaznelytė

 

Tačiau N.Vaznelytė eina teisingu keliu: prieš metus Europos absoliučios svorio kategorijos čempionate ji pagaliau iškovojo bronzos medalį, o šį pavasarį ji pirmą kartą tapo Lietuvos suaugusiųjų sunkaus svorio (virš 65 kg) čempione.

Nora puikiai žino, kas didžiausias jos stabdis – tai ji pati. Fiziškai tvirta, puikiai kovos menui sudėta sportininkė turi įveikti didžiausią – psichologinį – barjerą, kovodama turi įgauti daugiau sportinio pykčio, kad jos savyje slepiama jėga pagaliau sprogtų. Kada tai įvyks? Nora norėtų, kad tai įvyktų Europos absoliučios svorio kategorijos čempionate, kuris lapkričio 8-9 d. vyks jos gimtajame Kaune.

„Fortitudo“ klube sportuojanti trenerio Ričardo Poškos auklėtinė N.Vaznelytė Europos čempionatui rengiasi kartu su kita rinktinės nare Gabija Gudeliauskaite ir būriu vaikinų.

Esu labai patenkinta pasirengimu Europos čempionato kovoms. Labai geras jėgų patikrinimas buvo spalį Kroatijoje vykęs turnyras. Manau, kad viskas eina teisinga linkme.

„Esu labai patenkinta pasirengimu Europos čempionato kovoms. Labai geras jėgų patikrinimas buvo spalį Kroatijoje vykęs turnyras. Manau, kad viskas eina teisinga linkme“, – sakė N.Vaznelytė.

Kroatijoje jai jau pirmojoje kovoje teko susigrumti su daugkartine Europos čempione ir būsima varžybų laimėtoja vengre Csenge Szepesi. Kova vyko devynias minutes – su trimis pratęsimais, ir tik tada teisėjai atidavė pergalę tituluotai vengrei.

„Labai norėjau pasitikrinti jėgas su šia priešininke. Aišku, būtų buvę geriau su ja susitikti finale, bet burtai lėmė mūsų dvikovą pirmajame rate. Nors teisėjai skyrė pergalę vengrei, esu patenkinta šia kova, nesijaučiu jos pralaimėjusi. Manau, laimėtoją šįkart lėmė didesnis mano varžovės autoritetas, nes norint įveikti tokią varžovę neužtenka lygiai kovoti, turi būti aiškiai pranašesnė už ją“, – teigė karatistė.

Būsimąsias varžoves Europos absoliusios svorio kategorijos čempionate ji sužinos tik kovų išvakarėse. Tačiau Nora net nebando svarstyti, su kuo norėtų ar nenorėtų susitikti jau pirmajame rate.

„Ar pirmoje, ar antroje ir trečioje kovoje vis tiek teks susitikti su stipriomis varžovėmis. Todėl reikia žiūrėti ne į jas, o galvoti, kaip pačiai žengus ant tatamio padaryti viską, ką galiu. Man neretai pritrūksta pasitikėjimo savimi, o tai ir yra didžiausia kliūtis. Turiu įtikinti pati save, kad galiu nugalėti bet kurią priešininkę. Atrodo, žinau tai, bet galbūt ne iki galo žinau. Juk treniruotėse vyrų smūgius atlaikau, o varžybose nuo moteriškių neapsiginu, – atskleisdama savo silpnybę šypteli Nora. Ir priduria: – Vis dėlto tikiu, kad kiekviena laimėta kova, su kuria įgysiu daugiau patirties, man padės tapti psichologiškai stipresnei ir suteiks daugiau pasitikėjimo.“

Ar pirmoje, ar antroje ir trečioje kovoje vis tiek teks susitikti su stipriomis varžovėmis.

Tačiau ji turi ir daugybę privalumų, kuriais Europos čempionate žada pasinaudoti. Nora būtų patenkinta, jeigu laimėtų kokios nors spalvos medalį, tačiau jos maksimalus planas – kovoti finale.

„Tikiu, kad galiu nukeliauti iki finalo. Ir didelė tikimybė, kad ten susitikčiau su kita Lietuvos sportininke“, – sakė N. Vaznelytė.

Europos kiokušin karatė absoliučios svorio kategorijos čempionatas bei Europos jaunių (iki 16 metų) ir jaunimo (iki 22 metų) pirmenybės vyks lapkričio 8-9 d. Kauno sporto halėje. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius