-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kas sustabdys lietuvį? S.Gaižauskas alkūne nokautavo Tailando žvaigždę, varžovą išnešė neštuvais

Dvi savaitės, du varginantys svorio metimai ir dvi profesionalios kovos prestižiškiausiame Muaythai kovų turnyre „Max Muay Thai“. Prieš keletą savaičių pasiekęs įspūdingą pergalę nokautu, balandžio 23 d. lietuvis Sigitas Gaižauskas stojo prieš Tailande žvaigžde jau laikomą jauną tailandietį. Ir dar kartą įrodė, kad yra tikras „žvėris“.
Kovotojas Sigitas Gaižauskas šventė pergalę Tailande
Kovotojas Sigitas Gaižauskas šventė pergalę Tailande / „Max Muay Thai“ turnyro organizatorių nuotr.

„Nors nespėjau visiškai atsigauti po praeitos kovos, viską paliksiu už nugaros ir sekmadienį lipsiu į ringą su nauja jėga“, – tokiu įrašu „Facebook“ likus kelioms dienoms iki kovos pasidalijo S.Gaižauskas.

Jis pasidalijo nuotrauka iš budistų šventovės, kurioje kaupiasi naujam mūšiui.

Sigito Gaižausko nuotr./Sigitas Gaižauskas vienuolyne Tailande
Sigito Gaižausko nuotr./Sigitas Gaižauskas vienuolyne Tailande

Kovotojas prisipažino, baltos pirštinės iš jaunos, vos 17 metų amžiaus sulaukusios, bet net 91 profesionalią kovą savo sąskaitoje turinčios Tailando žvaigždės Samingdamo sulaukęs iškart po savo pastarosios kovos, kai antrajame raunde nokautu įveikė tituluotesnį už save varžovą. Kadangi ir prieš tai japoną jis nugalėjo įspūdingu kelio smūgiu, lūkesčiai, jog trečią kartą taip pat bus švenčiama įtikinama pergalė, tik išaugo. Šįkart buvo kovojama svorio kategorijoje iki 73 kg, o ne 71 kg, kaip buvo pratęs iki šiol Sigitas.

„Priešininkas aukštas. Nors yra jaunas, turėjo jau 90 kovų. Yra tapęs „Max Muay Thai“ ketverto turnyro čempionu. Daug stiprių kovotojų nugalėjęs“, – apie varžovą prieš kovą kalbėjo S.Gaižauskas.

Vis dėlto, dvi profesionalios kovos per dvi savaites, kuomet metama po 6-7 kg – didžiulis iššūkis bet kuriam kovotojui. Su tuo sutiko ir 15min pakalbintas lietuvis. Kovotojas paatviravo, jog treniruočių metu, smūgiuodamas į kaktą, susižeidė ir taip anksčiau jau buvusią traumuotą dešinę ranką (bėdos dėl delnikaulio sąnario), o tai neleido ruoštis visa jėga.

„Reikės protingai kovoti. Sunku laimėti, kai negali smūgiuoti iš visų jėgų. Priešininkas pasirodė aktyvus, agresyvus, dažnai smūgiuoja alkūne“, – tai, kad varžovo kovos stilius panašus į jo, prisipažino lietuvis.

Rami kova tęsėsi tik minutę, vėliau varžovai kibo vienas kitam į atlapus. Net ir renginio vedėjai pripažino, jog nenorėtų stoti S.Gaižausko kelyje: „Tai gigantas ir jis – piktas. Kaip užsieniečio kovotojo, jo kovų ir pergalių sąrašas – įspūdingas“. Išties, įspūdingas. Iš 58 profesionalių dvikovų lietuvis laimėjo 42.

Tai, kad jis yra ringo karalius, S.Gaižauskas įrodė jau pirmajame raunde pasiuntęs tailandietį į nokdauną. Jis bandė „pribaigti“ atsistojusį varžovą smūgių kruša, tačiau šis atsilaikė. Kartą kovotojai vos neiškrito už ringo ribų – tailandietis persisvėrė per virves žemyn galva.

Neįtikėtina, bet lietuvis diktuoja madas bene stipriausiame pasaulyje muaythai kovų turnyre. Trečia iš eilės S.Gaižausko pergalė. Trečias iš eilės nokautas.

Supratęs, kad geruoju tai nesibaigs, antrąjį raundą lietuvio priešininkas pradėjo itin aktyviai, tačiau dar kartą atgulė ant ringo grindų. Atsistojo ir vėl krito. Trečią kartą jau ilgam. Kaip tame lietuviškame eilėraštyje: „Tu, žvirbleli, pulsi, – visas susikulsi“. Kovotojas iš Lietuvos atliko jau trečią juvelyrinį smūgį savo legendine alkūne ir pasiuntė tailandietį į gilų nokautą.

Šio būta tokio stipraus, kad varžovas neatsistojo šalia teisėjo, kai buvo skelbiamas kovos nugalėtojas. O jis, neabejotinai – S.Gaižauskas. Nugalėjo patirtis.

Pasiuntęs priešininką ant ringo grindų, lietuvis ėmė daryti atsispaudimus, taip sukeldamas žiūrovų ovacijas.

VIDEO: Sigitas Gaizauskas V.S. Samingdam Mor. Phuwananayponkonkhonkaen kova ir puikus lietuvio nokautas

„Praleidau ir pats stiprių smūgių, bet buvau tvirtas, atsilaikiau ir nokautavau alkūne. Nokautas buvo labai gilus – priešininką iš ringo išnešė neštuvais. Mane jau čia seniai vadina gigantu“, – karštais įspūdžiais iš Tailando su 15min skaitytojais dalijosi besišypsantis S.Gaižauskas.

VIDEO: Sigito Gaižausko komentaras po įspūdingos pergalės Tailande

Neįtikėtina, bet lietuvis diktuoja madas bene stipriausiame pasaulyje muaythai kovų turnyre. Trečia iš eilės S.Gaižausko pergalė. Trečias iš eilės nokautas. Kas sustabdys Lietuvos kovotoją?

Tolimajame Azijos žemyno krašte Sigitas praleido pusantrų metų. Pusmečiui buvo parvykęs į Lietuvą, tačiau šių metų sausį ir vėl išsiruošė ten, kur, kaip jis pats sako, galima semtis geriausios muaythai patirties. Pirmąją kovą po sugrįžimo, vykusią kovo 3 d., lietuvis laimėjo: trečiame raunde keliu į nokautą pasiuntė japoną.

Iki šiol lietuvis Tailando, Vietnamo bei Kinijos ringuose yra pasiekęs 12 pergalių bei 2 lygiąsias ir tik 3 kartus rijo karčią pralaimėjimo piliulę. Didžiausias pasiekimas – sidabrinis pasaulio čempiono diržas, Sigito juosmenį Tailande papuošęs prieš kiek daugiau nei metus.

Žengdamas pergalių keliu lietuvis vis dažniau sulaukia prašymų patreniruoti. Dažnai jis treniruočių salėje kovai padeda ruoštis ir mažiesiems Tailando kovotojams.

VIDEO: Pergalingas Sigito Gaižausko smūgis japonų kovotojui
VIDEO: Sigito Gaižausko ir Kobal Petchasira kova „MAX Muay Thai“ turnyre
VIDEO: Muaythai kovotojo Sigito Gaižausko treniruotės Tailande
VIDEO: Sigito Gaižausko pasiruošimo kovoms procesas Tailande
VIDEO: Muaythai kovotojas Sigitas Gaižauskas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius