Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaune vyks 14-asis Algirdo Šociko vardo bokso turnyras

Jau ketvirtadienį (gegužės 13 d.) Kaune prasidės XIV tarptautinis Algirdo Šociko vardo bokso turnyras. Tris dienas truksiančiose varžybose šešios dešimtys atletų iš dešimties valstybių išsiaiškins stipriausius aštuoniose svorio kategorijose, teigiama pranešime spaudai.
Šociko vardo bokso turnyras
Šociko vardo bokso turnyras / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Bokso turnyre jėgas išmėgins Airijos, Baltarusijos, Estijos, Latvijos, Norvegijos, Rusijos (Kaliningrado ir Chanty Mansijsko miestų), Suomijos, Švedijos, Vokietijos ir Lietuvos atstovai. Mūsų šalies sportininkams tai bus generalinė repeticija prieš birželio pradžioje Maskvoje (Rusija) vyksiantį Europos vyrų bokso čempionatą.

Turnyro kovos dvi dienas (ketvirtadienį ir penktadienį) vyks Lietuvos policijos mokymo centro sporto bazėje (Griunvaldo g. 16, Kaunas), o finalinės kovos šeštadienį (15 d.) vyks legendinėje Kauno sporto halėje (Perkūno al. 5). Visas dienas kovos prasidės 16 valandą.

Pernai A.Šociko vardo bokso turnyre dalyvavo 46 atletai iš devynių valstybių, o tarp aštuonių nugalėtojų buvo ir trys lietuviai – Deividas Kliučakas (svorio kategorija iki 64 kg), Donatas Bondorovas (iki 75 kg) bei Vitalijus Subačius (iki 91 kg).

Algirdas Šocikas, kuriam gegužės 14–ąją sukaks 82–eji, yra vienas garsiausių Lietuvos sportininkų. Ringo džentelmenu vadintas boksininkas dusyk tapo Europos (1953 ir 1955 m.), šešis kartus Sovietų Sąjungos (1950–1954 ir 1956 m) bei šešis sykius Lietuvos (1947, 1948, 1951, 1952, 1953 ir 1956 m.) sunkaus svorio čempionu.

A. Šocikas ringe praleido 11 metų. Per tą laiką turėjo 128 kovas ir pasiekė 118 pergalių, iš jų 70 – nokautais. A. Šocikas pasižymėjo tobula technika, džentelmeniškumu ringe. „Ringo džentelmeno“ vardas lietuvių boksininkui prigijo 1955 m. Berlyne, kai jis antrą kartą laimėjo Europos čempiono diržą.

Tada A. Šocikas finale susitiko su vokiečiu Horstu Wittersteinu. Po vieno iš daugelio smūgių A. Šocikas pastebėjo, kad jo varžovas nokdaune, ir atsitraukė, tuo duodamas H. Wittersteinui galimybę akimirką pailsėti ir atkreipdamas šį svarbų momentą praleidusio teisėjo dėmesį. 1995 m. sausio 9 d. Štutgarte (Vokietija) už šį poelgį pirmą kartą CIFP (Tarptautinio Fair Play judėjimo komisijos) Garbės diplomas buvo įteiktas Lietuvos atstovui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius