Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos karatė čempionate buvo ir emocijų, ir kraujo

Lietuvos tradicinio karatė meistrai sekmadienį įrodė, jog yra pakankamai aukštos klasės, kad galėtų kautis dėl pasaulio čempionato medalių.
Norbertas Motiejūnas
Norbertas Motiejūnas / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Karatė

Anykščiuose vykusiame Lietuvos tradicinio karate čempionate ne tik išdalinti medalių komplektai, bet ir paaiškėjo kandidatai atstovauti šaliai planetos pirmenybėse, kurios lapkričio mėnesį vyks Brazilijoje.

Organizatorių nuotr./Dovilė Aladaitytė
Dovilė Aladaitytė

„Prognozės ganėtinai aukštos, – galimybes pasaulio čempionate įvertino Lietuvos tradicinio karatė asociacijos (LTKA) prezidentas, 4 dano meistras Giedrius Dranevičius. – Pagal tai, ką šiandien mačiau, lietuviai tikrai gali patekti tarp prizininkų“.

Lietuvos pirmenybėse karatistai kovojo įvairiose amžiaus grupėse, o daugiausia dėmesio sulaukė suaugusiųjų kovos. Jose sportininkai kovojo negailėdami nei savęs, nei varžovų. Kartais per didelis noras nugalėti pakišdavo sportininkams koją – už neleistinus smūgius jie gaudavo baudos taškų ar net būdavo diskvalifikuojami.

Dėl to į kumite rungties finalą nepateko vienas favoritų Laimonas Niūniava. Vienam geriausių čempionato karatistų Norbertui Motiejūnui keletą kartų teko šaldyti veidą, kurį sutrenkdavo varžovai.

„Kai kurie sportininkai nevaldo emocijų, – patikino G.Dranevičius, ėjęs varžybų vyriausiojo teisėjo pareigas. – Tai aukščiausio lygio varžybose visada pakiša koją“.

„Karate yra ta kovos meno rūšis, kurioje būna traumų, – teigė N.Motiejūnas. – Reikia kovoti, visko pasitaiko“.

Organizatorių nuotr./Jaunimo grupės kova
Jaunimo grupės kova

N.Motiejūnas iškovojo aukso medalį kumite rungtyje, kurioje kovojama su kitu sportininku. Kata rungtyje, kurioje kovojama su įsivaizduojamu priešininku, ir fuku–go rungtyje, kuri apjungia kumite ir katą, N.Motiejūnas pelnė sidabro medalius.

Anykščiuose vykusiame Lietuvos čempionate suaugusieji vyrai kovojo trejose rungtyse, moterys – vienoje. Vyrų kata rungties nugalėtoju tapo Vadimas Akimovas, o fuku–go rungtyje triumfavo L.Niūniava.

Varžybų nugalėtojai ir antrąsias vietas iškovoję sportininkai, tarp kurių buvo ir vienas stipriausių Lietuvos karatistų Darius Balčiūnas, tapo kandidatais atstovauti Lietuvai planetos čempionate.

Brazilijoje vienoje rungtyje šaliai galės atstovauti po du sportininkus, tad jei neiškils problemų, Lietuvos garbę gins V.Akimovas, L.Niūniava, N.Motiejūnas ir D.Balčiūnas. Lietuviai taip pat ketina rungtis trijose komandinėse rungtyse, tad Lietuvos delegacija gali dar padidėti.

Moterų kata rungtyje Lietuvos čempione tapo Renata Cibulskienė. Deja, jos turimas diržas neatitinka pasaulio čempionato reikalavimų, todėl ji planetos pirmenybėse nedalyvaus. Tai buvo aštuntasis Lietuvos tradicinio karate čempionatas. Jį rengė tradicinio karate klubas „Danas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius