-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lukas Kubilius – Australijos vicečempionas

Neseniai iš Australijos grįžo karate kyokushin mokyklos „Shodan“ mokytojas Lukas Kubilius, kuris sėkmingai dalyvavo Australijoje organizuotame karatė kyokushin turnyre „World Challange“ ir iškovojo vicečempiono vardą.
Lukas Kubilius Australijoje pelnė antrąją vietą.
Lukas Kubilius Australijoje pelnė antrąją vietą. / Shodan nuotr.

Turnyre dalyvavo 8 vieni pajėgiausių pasaulio kovotojų iš Japonijos, Rusijos, Vengrijos, Australijos, Brazilijos, Lietuvos.

Ketvirtfinalio kovoje klaipėdietis per pagrindinį laiką į nokdauną pasiuntė Vengrijos čempioną Sandor Kovac. Pusfinalio kova teko su varžovu iš Australijos Daniel Trifu, kuris ketvirtfinalyje palaužė Pietų Amerikos čempioną Rafael Cardoso iš Brazilijos.

Nepaisant to, kad australas daugkartinis šalies čempionas ir ne 5 kart pasaulio čempionatų dalyvis, pusfinalio kovoje jis nesugebėjo pasipriešinti lietuviui. Visą kovos laiką pavongomis atakomis Lukas spaudė varžovą ir keletą kartų  po pavongų atakų nedaug trūko, kad australas būtų pasiūstas į nokdauną. Po efektingų dviejų kovų klaipėdiečio laukė turnyro  finalas, kuriame teko jėgas išbandyti su pasaulio vidutinio svorio čempionu Roman Nesterenko iš Rusijos. Deja, pasibaigus pratęsimui, kuris vyko gan apylygiai, 3 iš penkių teisėjų atidavė pergalę rusui.

Šios varžybos buvo  geras jėgų patikrinimas prieš artėjantį karatė kyokushin Pasaulio čempionatą Japonijoje, kitaip vadinamą karatė Olimpiadą.

Šios varžybos vyksta kas keturis metus ir jose yra varžomąsi be svorio kategorijų, varžybos dalyvauja virš 130 dalyvių iš, kurių tik vienas tampa nugalėtoju.

Tai pats įspūdingiausias karate pasaulyje renginys sutraukiantis tūkstančius žiūrovų visame pasaulyje. Po sėkmingų pastarųjų metų startų Lukas užsitikrino vietą Lietuvos nacionalinėje rinktinėje Pasaulio čempionate, jis vienintelis klaipėdietis, per visą Klaipėdos karatė kyokushin istoriją, kuris yra dalyvavęs Pasaulio čempionate ir šiais metais vėl bandys patekti tarp stipriausių Pasaulio kovotojų.

Japonijos sukurtame pasaulio čempionato video pristatyme, klaipėdietis yra minimas tarp vienų iš pretendentų į čempiono titulą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius