Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mindaugas Mizgaitis: „Džiaugsiuosi, kai laikysiu medalį rankoje“

Graikų-romėnų imtynių svorio kategorijoje 96–120 kg aukštesnės prabos olimpinį medalį užkulisiuose iškovojęs Mindaugas Mizgaitis kol kas labai džiaugsmu netrykšta. Nors bronzinio medalio pakeitimas į sidabrinį jau oficialiai patvirtintas, tačiau lietuvis jo dar savo rankose neturi. Tai nauja procedūra, kuri gali ir užtrukti.
Mindaugas Mizgaitis
Mindaugas Mizgaitis / Alfredo Pliadžio nuotr.

Praėjus aštuoneriems metams po Pekino olimpinių žaidynių Rusijos atstovas Chasanas Barojevas buvo diskvalifikuotas dėl to, kad pakartotinai atliktame mėginyje rasta anaboliniams steroidams priskiriamo draudžiamo preparato turinabolio.

Nors šis sprendimas reiškia, kad Pekine lietuvis būtų galėjęs kautis ir dėl aukso, tačiau pats M.Mizgaitis teigia, kad tiek tada, tiek dabar džiaugsmo yra daugiau nei apmaudo.

„Kai gausiu ant rankų, tada gal bus kitaip. Kol kas viskas yra žodiškai ir raštiškai. Aišku, buvo liūdesys, kad rusui nežymiai pralaimėjau, būtų šansas kovoti dėl aukščiausio apdovanojimo. Bet džiaugsmo daugiau“, – 15min​ sakė M.Mizgaitis.

Įteikus olimpinį sidabrą, imtynininkui priklausys ir solidesnė premija. Pekino olimpinių žaidynių sidabro medalininkams valstybė skyrė 200 tūkst. Lt (58 tūkst. eurų), o už bronzą atiteko 150 tūkst. Lt (43,4 tūkst.) premijos. Kad skola bus grąžinta, sportininkas neabejoja.

„Manau, kad ten jokių problemų nėra, ateis raštas ir manau, kad atsiskaitys. Čia juk yra oficialu, rezultatas pakeistas oficialiai, įstatymas už tą vietą numato didesnius pinigus“, – teigė sportininkas.

Alfredo Pliadžio nuotr./Mindaugas Mizgaitis Pekino olimpinėse žaidynėse
Alfredo Pliadžio nuotr./Mindaugas Mizgaitis Pekino olimpinėse žaidynėse

Vis dar sportuojantis imtynininkas dabar rengiasi Europos čempionatui, kuris vyks kitų metų pavasarį. Apie tolimesnius planus ir Tokijo olimpines žaidynes jis kol kas negalvoja.

„Sunkiasvorių kategorijoje amžius nėra kliūtis, galima drąsiai dalyvauti iki 40-ies. Tačiau būdamas tokių metų negaliu kalbėti tiek toli į priekį, galiu planuoti tik metus. Dar bent metus norėčiau sportuoti, o paskui priklausys nuo sveikatos.

Ir prieš Londoną, ir prieš Rio likus metams gavau sunkias traumas, nesu tuo laimingas. Žiūrėsime, bet dabar dar sunku ką nors planuoti“, – kalbėjo 37-erių imtynininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius