Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Net ir be lyderių mūsiškiams Europos kiokušin karatė čempionate teks apginti grėsmingą Lietuvos vardą

„Tai bus savotiškas poligonas mūsų sportininkams. Suteikėme galimybę pasirodyti tiems atletams, kurie kitoje situacijoje gal ir neprasimuštų į rinktinę ir neatstovautų Lietuvai Europos pirmenybėse. Bet visi sportininkai privalės apginti Lietuvos vardą – per tiek metų jau susiformavo nuostata, kad galingieji lietuviai atvyksta susižerti daugiausiai medalių“, – būsimas Europos kiokušin karatė čempionato kovas Šveicarijos Liucerno mieste bandė nuspėti Europos kiokušin karatė federacijos viceprezidentas Romas Vitkauskas.
Čempionato akimirka – Orestas Procas
O.Procas nutarė praleisti Europos kiokušin karatė čempionatą / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Nenustojančiu lietumi ir ne itin vasarišku oru dalyvius iš viso Senojo žemyno sutikęs Liucernos miestas šeštadienį ir sekmadienį taps Europos kiokušin karatė sostine – šiame kalnų mieste paaiškės šių metų Europos kiokušin karatė čempionai.

320 kiokušin karatė meistrų iš 24-rių valstybių šeštadienį ir sekmadienį varžysis dėl 18 medalių komplektų. Šeštadienį Europos pirmenybėse kovos jaunimas, kuris varžysis dėl vienuolikos aukso apdovanojimų, o sekmadienį ant kilimo lips suaugę sportininkai – jie išsidalins 7 medalių komplektus.

Mūsų šaliai Europos pirmenybėse Liucernoje atstovauja 24 jaunieji sportininkai ir 16 suaugusiųjų. Į Šveicariją Lietuvos rinktinė suvažiavo kaip tikri profesionalai – vieni skrido lėktuvais, kiti atvyko autobusais ar net traukiniais.

„Kaip žinia, prieš mėnesį vyko pasaulio kiokušin karatė čempionatas Lietuvoje, kur mūsų stipriausieji meistrai pasirodė itin sėkmingai: buvo iškovoti du pasaulio čempionų titulai, vieną auksą sunkaus svorio kategorijoje Lukas Kubilius „padovanojo“ bulgarui Dimitrovui. Ką padarysi...

Todėl po pasaulio pirmenybių buvo nutarta, jog mūsų geriausieji gali pailsėti, o į Europa vyks motyvuoti atletai – tie, kuriems norisi savo sportinėje biografijoje turėti ne tik įrašą, jog tik dalyvavo čempionate“, – pasakojo R.Vitkauskas.

Į pirmenybes Šveicarijoje kovoti nevyko šių metų pasaulio čempionai Margarita Čiuplytė ir Orestas Procas, tik kaip treneris į Liucerną atvyko daugkartinis Europos pirmenybių prizininkas ir pasaulio čempionato antrosios vietos laimėtojas L.Kubilius.

Dėl traumos varžybas turi praleisti tituluočiausias šalies kiokušin karatė meistras Donatas Imbras, kojos pirštą prieš pat čempionatą susilaužė daugkartinė Senojo žemyno čempionė ir prizininkė Inga Mikštaitė.

Tačiau Lietuvos kiokušin karatė federacijos atstovų teigimu, tai nereiškia, kad Lietuva šiame čempionate nesieks aukščiausių tikslų.

„Andrius Miseckas, Andrius Draugelis, Aivaras Dadura, Vytautas Cepla – šie sportininkai nėra naujokai Europos čempionatuose, tačiau iki šiol jiems nepasisekdavo sužibėti, nes ant kilimo blizgėjo mūsų pripažinti asai.

Dabar yra galimybė jiems pasireikšti. Dėl moterų viskas aišku – dukart Europos čempionė Rita Pivoriūnaitė, prizininkė Rūta Brazdžionytė privalo pasirodyti sėkmingai“, – konstatavo Europos kiokušin kartė viceprezidentas.

Nors šįkart nesitikima medalių gausos, R.Vitkauskas vis dėlto sakė, kad Liucernoje mūsų rinktinei teks labai rimtas iššūkis – išlaikyti nusistovėjusią nuostatą, jog lietuviai yra kiokušin karatė madų diktatoriai Europoje.

„Galime tik pasakyti, jog visi pasaulio čempionate Lietuvoje medalių nelaimėję sportininkai sieks atsigriebti Europoje ir mūsų šalies atletams bus kaip niekad nelengva „plėšytis dėl medalių“. Jei matysime, jog žmogus viską padarė – atidavė visas jėgas, bet nugalėti nesugebėjo, pasidžiaugsime dėl jo pastangų ir dėkosime.

Tačiau jei sportininkas, atstovaujantis Lietuvai, taupysis, nerodys noro nugalėti, gali būti ir toks variantas, kad tai bus jo paskutinis Europos čempionatas rinktinės sudėtyje. Bet palaukime pirmenybių pabaigos – tada bus galima daryti išvadas“, – šeštadienį teigė R.Vitkauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius