-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rinktinės treneris: Lietuvos čempionato finalo kovas pralaimėjusiems boksininkams bus sunku patekti į olimpinį traukinį

Lietuvos bokso federacijos vyriausiasis treneris Stanislavas Mižigurskis Kaune vykusį šalies vyrų čempionatą pavadino itin aukšto lygio. O paklaustas, kokios buvo pirmąkart surengtos moterų pirmenybės, šyptelėjo: „Linksmos.“
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Aliaus Koroliovo nuotr.
Temos: 1 Boksas

Po čempionato linksma buvo ne visiems. Nes buvo nuspręsta, kad auksą iškovoję sportininkai važiuos į Azerbaidžano sostinėje Baku rugsėjo 22-spalio 10 d. vyksiančias planetos pirmenybes, kur bus išdalyta daugiausia kelialapių į 2012 m. Londono olimpines žaidynes. O šalies vicečempionais Kaune tapusiems boksininkams teko bilietai į birželio 16-26 d. Turkijoje rengiamą Europos čempionatą.

– Kuo išskirtinis buvo Lietuvos čempionatas? – paklausėme S. Mižigurskio.

–  Gal sensacija ir negalima pavadinti, bet 12 kartų Lietuvos čempionas Vitalijus Subačius finale pralaimėjo perspektyviam boksininkui Eugenijui Tutkui. Tai anksčiau ar vėliau turėjo atsitikti – juk V. Subačiui jau 32 metai, jis jau veteranas.

Čempionato lygis buvo labai aukštas. Iš dešimties finalų septyniuose nieko nebuvo galima prognozuoti iš anksto. Štai Tadas Tamašauskas su Daugirdu Šemiotu kovojo tikrai lygiai. Pergalę D. Šemiotui teisėjai skyrė gal tik dėl didesnės patirties.

Labai gerai kovojo Egidijus Kavaliauskas. Beveik be kovos finalą pasiekė praėjusių metų jaunimo olimpiados nugalėtojas Evaldas Petrauskas. Finale jis turėjo susitikti su Ričardu Kuncaičiu – kitu jaunimo olimpiniu čempionu. Bet nutarta nesiboksuoti, nes R. Kuncaitis metais jaunesnis, dar sezoną gali dalyvauti jaunimo varžybose.

– Kokią įtaką šalies čempionato rezultatai turės nacionalinės rinktinės formavimui?

Čempionai važiuos į pasaulio čempionatą, o vicečempionai – į Europos, kuris vyks jau birželį. Stipriausi mūsų boksininkai Europos čempionate nedalyvaus, kad galėtų kryptingai rengtis pasaulio pirmenybėms. Į Europos pirmenybes keliaus penki arba šeši sportininkai. Galutinė komandos sudėtis paaiškės po treniruočių stovyklų. Be to, gegužės pabaigoje dar vyks Algirdo Šociko taurės turnyras.

– Kaip boksininkams bus skirstomi olimpiniai kelialapiai?

– Daugiausia kelialapių bus išdalyta pasaulio čempionate. Ten pirmi aštuoni kiekvienos kategorijos boksininkai gaus olimpinius kelialapius. Todėl Baku kovos stipriausieji. Mūsų rinktinė tikrai gera. Žinoma, viską lems burtai, bet tikimės, kad bent keli lyderiai pateks į olimpiadą.

– Kur dar bus galima įšokti į olimpinį traukinį?

–  Europai kiekvienoje svorio kategorijoje tenka apie 7-8 vietas. Jei pasaulio čempionate tarp aštuonių stipriausiųjų pateks, sakykime, penki europiečiai, bus dar likę du arba trys laisvi kelialapiai. Papildomas atrankos turnyras bus surengtas kitais metais.

– Tad Lietuvos čempionate pralaimėjęs V. Subačius dar galės kovoti dėl vietos Londone?

–  Taip. Žinau, kad jis tikisi laimėti olimpinį kelialapį, nors jam kaskart vis sunkiau. Tačiau viltis dar neužgeso. Ir kiti dar nepalaidojo galimybės važiuoti į olimpiadą. Jei Europos čempionate pasirodys labai gerai, galės pamėginti patekti ir į pasaulio čempionatą. Į Baku vešime stipriausius, kurie bus geriausiai pasirengę.

– Kaip pirmąkart vyko Lietuvos moterų čempionatas?

–  Linksmai. Su moterų boksu pavėlavome apie dešimt metų, anksčiau jį ignoravome. Yra po kelias boksininkes skirtingo svorio kategorijose. Trys merginos gegužės pabaigoje važiuos į Europos Sąjungos čempionatą, pažiūrėsime, kaip jos atrodo tarptautinėje arenoje. Moterų kovos Kaune buvo lygios, nė viena nebuvo stipriai sumušta. Gal dėl to, kad merginos dar pagaili varžovių.

– Ar niekas iš Lietuvos mėgėjų bokso lyderių nepasuko į profesionalus?

–  Ne, nors pasiūlymų buvo. Dabar atsirado nauja profesionalų lyga, kurioje gali dalyvauti ir profesionalai, ir mėgėjai. Siūlė E. Kavaliauskui, kitiems. Bet vaikinai neskuba, nebent po olimpiados. Tada gal ir jų reitingas bus aukštesnis, ir sumos didesnės. Kol kas jie nepasirengę.

* * *

Lietuvos čempionato finalai

Vyrai. Svorio kategorija iki 52 kg: Erikas Gumbrevičius (Panevėžys) ir Aurimas Salatka (Marijampolė) – 6:2. Iki 56 kg: Vaidas Zubrikovas (Jonava) ir Ruslanas Jefremovas (Kaunas) – 4:0. Iki 60 kg: Aurimas Naudžius (Kaunas) ir Gytis Vaitkus (Klaipėda) – 5:0. Iki 64 kg: Evaldas Petrauskas (Šilutė) ir Ričardas Kuncaitis (Marijampolė) – be kovos. Iki 69 kg: Egidijus Kavaliauskas (Kaunas) ir Paulius Petronis (Šilutė) – 1:0. Iki 75 kg: Vladimiras Milevskis ir Eduardas Špakovas (abu – Vilnius) – 2:0. Iki 81 kg: Daugirdas Šemiotas (Kaunas) ir Tadas Tamašauskas (Vilnius) – 2:2 (D. Šemiotas laimėjo mažaisiais taškais). Iki 91 kg: Eugenijus Tutkus (Vilnius) ir Vitalijus Subačius (Kaunas) – 5:1. Per 91 kg: Paulius Kasiulevičius ir Aidas Petruškevičius (abu – Kaunas) – 6:2.

Moterys. Iki 51 kg: Deimantė Sipavičiūtė (Panevėžys) ir Evelina Adomulytė (Kaunas) – 8:2. Iki 60 kg: Vaida Valskytė ir Ina Orlova (abi – Vilnius) – 2:0. Iki 75 kg: Ernesta Beliūnaitė (Panevėžys) ir Samanta Barauskaitė (Kaunas) – 9:0.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius