Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rositai Magelinskaitei – Europos čempionato bronzos medalis

Savaitgalį Vilniuje vyko Europos jaunimo-studentų 18-22 m. karatė kyokushin čempionatas, kuriame dalyvavo 212 kovotojai 25 Europos šalių.
Rosita Magelinskaitė Europos čempionate iškovojo bronzos medalį.
Rosita Magelinskaitė Europos čempionate iškovojo bronzos medalį. Šalia - treneris Lukas Kubilius. / Organizatorių nuotr.

Karatė kyokushin mokyklą „Shodan“ atstovavo 9  dalyviai, sėkmingiausiai iš jų kovojo Rosita Magelinskaitė užėmusi 3 vietą.

Šių metų Lietuvos jaunių (17-18m.) rinktinės narė pirmą kartą jėgas išbandė vyresniųjų kovotojų tarpe bei varžėsi svorio kategorijoje iki 65kg. „Žemynos“ gimnazijos abiturientė sugeba ne tik atsakingai mokintis bei ruoštis artėjantiems egzaminams, bet ir sėkmingai startuoti aukščiausio lygio varžybose.

Pirmoje kovoje klaipėdietė per pagrindinį laiką įveikė Juditą Jankauskaitė iš Tauragės, ketvirtfinalio kovoje taipogi per pagrindinį laiką akivaizdžia persvara buvo įveikta baltarusė Shimanouskaja Viktorija. Pusfinalyje teko susitikt su patyrusia vengre Helga Toth, deja po pagrindinio laiko lygioje kovoje teisėjai atidavė pergalę kovotojai iš vengrijos, kuri vėliau ir tapo Europos čempione.

Sėkmingai kovojo mokytojo keliu pradedantys eiti jaunieji karate kyokushin mokyklos „Shodan“ instruktoriaus asistentai Arnoldas Stanius bei Tautvydas Šniaukas. Abu kovotojai nugalėjo po du varžovus. Deja, trečias varžybų ratas buvo nesėkmingas ir teko pasitraukti iš varžybų, tačiau patekimas į Europos čempionato ketvirtfinalį bei užimtos 5-8 vietos, tai tikrai aukštas pasiekimas, kadangi konkurentų jų svorio kategorijose buvo daugiau nei 30.

Beje, Arnoldas šiose varžybose pademonstravo išskirtinį kovotoj charakterį – antroje kovoje pratęsimo pradžioje Arnoldui lūžo kojos nykštys, tačiau sutelkęs visas pastangąs bei ryžtą Arnoldas šlūbčiodamas vis dėlto sugebėjo įveikti varžovą iš Belgijos ir patekti į ketvirtfinalį, dėl patirtos traumos gydytojas nuėmė klaipėdietį nuo kovos ketvirtfinalio kovos, jei ne trauma Arnoldas buvo realus pretendentas į prizines vietą šiose varžybose.

Sėkmingai kovojo bei tik dėl teisėjų klaidos antroje kovoje iš varžybų pasitraukė pastaruoju metu gerą sportinę formą demonstruojantis, taipogi „Žemynos“ gimnazijos abiturientas Tomas Struopus.

Varžybos nesėkmingai susiklostė Ramintai Pitrėnaitei, Aurimui Šemuliui, Edgarui Kimėnui, Nagliui Piatkovskiui, Andriui Viktoravičiui, kurie iš kovų pasitraukė jau po pirmo rato.

Šios varžybos buvo tikrai naudingos jauniesiems kovotojams, kadangi įgyta nemažai vertingos patirties. Rezultatai galėjo būti ir geresni, tačiau šiais metais varžybų populiarumas tapo dar didesnis, tad net laimėtos dvi kovos negarantuodavo patekimo į pusfinalį.

Karate mokyklos „Shodan“ mokytojai Viktorija Silvaškaitė ir Lukas Kubilius bei asistentai Aivaras Baltmiškis ir sekretorius Viktor Usov džiaugiasi jaunųjų auklėtinių varžybose įgyta patirtim bei pademonstruotu aukšto meistriškumo lygiu. Šios varžybos buvo geras savęs išbandymas prieš artėjantį  suaugusiųjų čempionatą, kuris sausio 22-23d. Po 4 metų pertraukos vyks Klaipėdoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius