-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Lietuva sieks surengti 2015 m. Europos tradicinio karatė čempionatą

Lietuvos tradicinio karatė asociacija (LTKA) nusprendė siekti teisės rengti 2015 metų Europos tradicinio karatė čempionatą.
Tradicinis karatė
Tradicinis karatė / LTKA nuotr.
Temos: 1 Karatė

„Po 2008 metais Vilniuje surengto pasaulio čempionato jau praėjo treji metai, atgavome jėgas ir jaučiamės pajėgūs vėl suorganizuoti didelį renginį, – sakė Lietuvos tradicinio karatė asociacijos prezidentas Giedrius Dranevičius. – Kiekvienas didelis renginys yra didelė dovana jį priimančiam miestui, mūsų sporto šakai, nes žmonės ir mūsų sportininkai gali išvysti geriausius pasaulio atletus ir į juos lygiuotis. Norime dar kartą parodyti Lietuvos žmonėms paties aukščiausio lygio tradicinį karatė, dalyvauti patys ir iškovoti prizines vietas savų žiūrovų akivaizdoje.“

Planuojama Europos čempionatą rengti Vilniuje, tačiau neatmetamos ir kitų miestų kandidatūros. „Jaučiu, kad visas pagrindinis krūvis kris ant Vilniuje gyvenančių žmonių, todėl įvairius klausimus spręsti čia būtų patogiausia. Tačiau galutinis sprendimas dar nėra priimtas, galbūt bus pasirinktas ir kitas miestas“, – teigė G.Dranevičius.

Idėja rengti Lietuvoje Europos čempionatą jau pristatyta Lietuvos sporto vadovams.

„Šį klausimą aptarėme su Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentu Artūru Poviliūnu ir Kūno kultūros ir sporto departamento generaliniu direktoriumi Klemensu Rimšeliu. Reakcija buvo teigiama, dabar turime tik atlikti tam tikras procedūras (pateikti prašymus, gauti leidimus), kad galėtume į šį renginį pretenduoti oficialiai“, – pasakojo LTKA vadovas.

Lietuvos atstovai apie galimybę priimti Europos čempionatą kalbėjosi su Europos tradicinio karate federacijos atstovais ir tikisi jų palaikymo.

„Turime geras galimybes, nes Vilniuje vykusį pasaulio čempionatą iki šiol visi labai gražiai prisimena. Visi išvažiavo pilni gerų emocijų ir, manau, mielai čia sugrįžtų dar kartą“, – sakė Lietuvos tradicinio karatė vadovas. 

VIDEO: Lietuva sieks teisės rengti Europos tradicinio karate čempionatą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius