-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vitalijaus Karpačiausko vardo bokso turnyre kovos Lietuvos bokso žvaigždė Evaldas Petrauskas

Lapkričio 7-9 d. Panevėžyje rinksis geriausi boksininkai ir šios sporto šakos aistruoliai. Stebėti intriguojančias kovas pakvies jubiliejinis jau 15-asis Tarptautinis Vitalijaus Karpačiausko vardo bokso turnyras. Geriausio visų laikų Panevėžio miesto boksininko, Europos čempiono, pasaulio vicečempiono, Atlantos olimpinių žaidynių dalyvio turnyras keliasi į naujus namus ir pirmą kartą vyks „Cido“ arenoje.
Evaldas Petrauskas
Evaldas Petrauskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Ringe su Ukrainos sportininku lapkričio 9-ąją susigrums ir vienas geriausių Lietuvos boksininkų, demonstravęs puikius rezultatus pasaulio bokso čempionate, ir Londono olimpinių žaidynių prizininkas Evaldas Petrauskas.

„Labai džiaugiamės, jog turnyre sutiko dalyvauti Evaldas, nes jis bus tik ką grįžęs iš pasaulio čempionato, o paprastai po tokių svarbių kovų sportininkai pasilieka sau bent mėnesį jėgoms atgauti ir varžybose nedalyvauja. Parinksime jam tikrai stiprų, pajėgų varžovą, kad žiūrovams būtų įdomu stebėti šią kovą. Kol kas dar tariamės su dviem Ukrainos boksininkais. Darysime viską, kad absoliučiai visos kovos būtų labai gražios ir įdomios“, – žadėjo Panevėžio bokso federacijos prezidentas Kęstutis Kišonas.

Šiemet turnyre dėl geriausio boksininko titulo iš viso kovos apie 80 sportininkų iš 9 šalių. Geriausi boksininkai atvyks iš Suomijos, Norvegijos, Baltarusijos, Ukrainos, Lenkijos, Estijos, Rusijos, Latvijos ir Lietuvos. Boksininkai kovos suaugusių, jaunimo ir jaunių amžiaus grupėse.

„Didžiausia svečių delegacija šiemet turėtų atvykti iš Norvegijos. Planuojame, jog ringe kovos 8-9 panevėžiečiai, tarp jų daugkartinis Lietuvos čempionas Marius Vyšniauskas. Norime, kad panevėžiečiai kovotų kiekvienoje svorio kategorijoje. Aš į turnyrą taip pat planuoju atvežti 5 savo auklėtinius.

Ypač įdomus yra Renaldas Dirsė, kuris boksuosis kaip jaunius svorio kategorijoje iki 57 kilogramų. Jis įdomus tuo, jog treniruojasi vos metus, o jau sugebėjo du kartus tapti finalistu Lietuvos bokso čempionate ir labai greitai progresuoja. Neatsimenu, kad per tokį trumpą laiką vaikas tiek daug pasiektų. Įdomu tik, kiek tęsis toks jo progresas. Jis labai įdomiai boksuojasi, todėl labai patinka žiūrovams“, – pasakoja nusipelnęs Lietuvos boksininkas Vitalijus Karpačiauskas.

Turnyro metu įvyks dvi profesionalių boksininkų dvikovos. Pirmoji – tai panevėžiečio Simo Vološino ir Baltarusijos čempiono dvikova svorio kategorijoje iki 64 kilogramų, antroji – Aido Balčiausko ir Rusijos sportininko kova svorio kategorijoje iki 75 kilogramų.

Finalų metu vyks ir moterų dvikova. Svorio kategorijoje iki 63 kilogramų susikaus panevėžietė Rūta Sutkutė ir Norvegijos atstovė.

Lapkričio 9 d. žiūrovų taip pat lauks koncertinė programa, kurioje dalyvaus roko grupė „Laiptai“ ir šokių grupė „Fantazija“.

Per Tarptautinio V. Karpačiausko vardo bokso turnyro 15-os metų istoriją, šiame turnyre jau dalyvavo 20 pasaulio šalių atletai. Visuose 15-oje turnyrų dalyvavo ne tik Lietuvos, bet ir Norvegijos, Latvijos, Estijos boksininkai.

„Turnyre niekuomet nedalyvavo mažiau nei 8 šalys, o buvo turnyrų kai dalyvavo ir 14 šalių atstovai. Tai rodo, kad turnyras yra bokso pasaulyje pripažintas, sportininkų mėgstamas ir laukiamas. Šis turnyras mums labai reikalingas vien dėl to, kad Panevėžys visuomet buvo vienas iš Lietuvos boksininkų miestų. Manau, kad tą vardą mes turime išlaikyti. Šio turnyro ypač laukia ir jam ruošiasi jauniai ir jaunučiai. Jei nebebūtų turnyro, jų motyvacija turbūt gerokai kristų“, – tikina K. Kišonas.

Bilietais į V. Karpačiausko vardo bokso turnyrą „Cido“ arenoje prekiauja „Tiketa“. Bilietų kaina – nuo 9 litų.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius