Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vladimiras Klyčko apgynė čempiono titulą, pasiuntęs į nokautą Francesco Pianetą

Naktį į sekmadienį Manheime (Vokietija) garsusis sunkiasvoris ukrainietis Vladimiras Klyčko susigrūmė su profesionalų ringe iki tol dar nepralaimėjusiu italu Francesco Pianeta.
Vitalijus Klyčko
Vladimiras Klyčko / AFP/„Scanpix“ nuotr.

V.Klyčko gynė WBO (Pasaulio bokso organizacijos), IBF (Tarptautinės bokso federacijos), WBA (Pasaulio bokso asociacijos), IBO (Tarptautinės bokso organizacijos) ir žurnalo „The Ring“ pasaulio čempiono titulus.

V.Klyčko savo pranašumą įrodinėjo visos kovos metu. Ketvirtame ir penktame raunduose jis pasiuntė varžovą į nokdauną, o šeštame nokautavo jį. 

Apie ukrainiečio totalinį pranašumą byloja skaičiai – per šešis raundus V.Klyčko smūgiavo prieškininkui 116 kartų, tuo tarpu italas – vos 24.

Tai buvo 60 V.Klyčko pergalė karjeroje per 63 kovas profesionaliame ringe. Geriausiu pasaulio sunkiasvoriu vadinamas 37 metų 198 cm ūgio V. Klyčko pastarąjį kartą pralaimėjimą patyrė labai seniai – 2004 metais nusileido amerikiečiui Lamonui Brewsteriui.

F.Pianeta dar prieš šią kovą pripažino, kad jis bus absoliutus autsaideris. „Aš dėkoju Vladimirui už kovą ir tikiuosi, kad ji kitą kartą nugalėsiu“, – trafaretines frazes po pralaimėjimo žėrė italas.

Kitu V. Klyčko varžovu bus vienas iš labiausiai išreklamuotu Rusijoje boksininku 33-ejų Aleksandras Povetkinas (25 pergalės iš 25 galimų, 17 iš jų – nokautais). Kova numatyta 2013 metų rugpjūčio 31 dieną Maskvoje.

„Noriu pagirti  Francesco Pianeta. Jis bandė laikytis, bandė kovoti ir buvo net keli kartai, kai jo smūgiai mane lietė“, – po pergalės spaudos konferencijoje kalbėjo ukrainietis.
 

VIDEO: Vilia Mataciunaite

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius