Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žlugo Kličko ir Haye bokso superdvikova

Birželio 20 dieną Gėlzenkirchene dėl pasaulio sunkaus svorio bokso čempiono titulo turėjusi vykti dvikova atšaukta. Davidas Haye dėl traumos atsisakė lipti į ringą, o jo varžovas Vladimiras Kličko šios žinios buvo šokiruotas.
V.Kličko ir D.Haye dvikova neįvyks
V.Kličko ir D.Haye dvikova neįvyks. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Arogantišku elgesiu, skambiais ir įžeidžiamais žodžiais prieš dvikovą išsiskyrusio D.Haye vadybininkas Adamas Boothas trečiadienį faksu informavo, kad britas per treniruotę susižeidė ir negali kovoti.

„Man trūksta žodžių. Esu šokiruotas. Turime ieškoti naujo varžovo. Boksuosiuosi su bet kuo. Nenorėčiau nuvilti savo gerbėjų, – welt.de sakė V.Kličko. Į Gėlzenkircheno arenoje turėjusią vykti dvikovą jau parduota beveik 60 tūkst. bilietų.

V.Kličko stovykla nusprendė daryti viską, kad išgelbėtų birželio 20 dienos renginį. Anot jų, naujas ukrainiečio varžovas turėtų pritraukti dar daugiau dėmesio nei D.Haye. „Žmonės pirko bilietus, kad pamatytų Kličko, o ne Haye. Rinkoje yra pakankamai boksininkų, norinčių ir galinčių mesti iššūkį Vadimirui“, – sakė ukrainiečio vadybininkas Berndas Bonte.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./N.Valujevas gali susikauti su V.Kličko
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./N.Valujevas gali susikauti su V.Kličko.

Anot jo, realiausia būtų prisikalbinti Ruslaną Čagajevą arba Nikolajų Valujevą. Pastarųjų dvikova dėl planetos čempiono vardo pagal WBA versiją Helsinkyje neįvyko dėl tikimybės užsikrėsti hepatitu B. Uzbekas jau daugelį metų serga šia liga, tačiau suomių medikai konstatavo, kad yra tikimybė ja užsikrėsti rusui, ir dvikovą atšaukė. Vokietijoje R.Čagajevui būtų leista boksuotis.

Jeigu susikirstų V.Kličko ir 213 cm ūgio N.Valujevo keliai, pergalės atveju Kličko šeimai priklausytų pasaulio čempionų diržai pagal visas versijas. Tai būtų senos jų svajonės išsipildymas. Vladimiras šiuo metu gina planetos čempiono vardą pagal IBF ir WBO versijas, o jo brolis Vitalijus yra pasaulio čempionas pagal WBC versiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius