Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 04 21

Arvydas Sabonis: tikiu, kad moterų rinktinė gali iškovoti bilietą į olimpines žaidynes

Lietuvos moterų krepšinio lyga (LMKL) pirmadienį sostinėje iškilmingai paminėjo 21-ojo sezono pabaigą.
LMKL uždarymo šventė (2015)
LMKL uždarymo šventė (2015) / Alfredo Pliadžio nuotr.

Buvo apdovanotos stipriausios čempionato komandos ir geriausios krepšininkės, taip pat padėkota klubų vadovams bei rėmėjams.

LMKL direktorė Audra Ginelevičienė dėkojo lygos globėjui premjerui Algirdui Butkevičiui, komandų vadovams, rėmėjams ir ilgą laiką su moterų krepšiniu esantiems asmenims.

„Labai norėčiau padėkoti klubų vadovams, žaidėjoms, treneriams. Dabar merginų laukia Europos čempionatas ir labai džiugu, kad rinktinėje yra tiek daug LMKL žaidėjų. Tikiuosi, kad krepšininkės atiduos visą širdį rinktinei kaip ir atidavė LMKL. Norėčiau padėkoti ir miestų merams, nes jau ryškėja tendencija – kas atiduoda širdį moterų krepšiniui, laimi be konkurencijos ir rinkimus. Ačiū rėmėjams ir žiniasklaidai, kuri šį sezoną itin daug rašė apie moterų krepšinį. Jau ir pažįstami sakė, kad tiek daug kaip šį sezoną apie moterų krepšinį niekad nerašė“, – teigė LMKL vadovė.

Premjeras A. Butkevičius linkėjo žaidėjoms sėkmingai pasirodyti artėjančiame čempionate ir iškovoti kelialapį į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes: „Norėčiau padėkoti miestų merams, kurie 2007 metais, kuomet reikėjo pagalbos, ištiesė ranką moterų krepšiniui. Sveikinu visas krepšininkes, linkiu šiek tiek pailsėti, sėkmingai pasirodyti Europos čempionate ir iškovoti bilietą į Olimpinės žaidynes. Neabejoju, kad jūs šį norą pasieksite.“

Visų klubų vadovams dovanas įteikė A. Butkevičius ir Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Arvydas Sabonis.

„Noriu visus pasveikinti su puikiu sezonu. Sveikinu „Fortūną“, kuri dvejas rungtynes žaidė be meilės, trejas su meile ir pelnytai iškovojo bronzos medalius. Linkiu sėkmės moterų rinktinei ir tikiu galimybe laimėti bilietą į olimpines žaidynes“, – kalbėjo A. Sabonis.

LMKL klubo vadovai išrinko geriausią šio sezono trenerį. Juo tapo čempionei „Utenai“ vadovavęs Alfredas Vainauskas.

„Malonu gauti tokį apdovanojimą, džiaugiuosi, bet svarbiausia, jog merginos parodė aukščiausio lygio krepšinį ir laimėjome medalius. Dėkoju joms už tai, kad buvo kartu ir padėjo laimėti šį apdovanojimą“, – sakė geriausiu sezono treneriu išrinktas A.Vainauskas.

LMKL čempionių titulą pirmą kartą per klubo istoriją iškovojo „Utena“. Alfredo Vainausko treniruojama ekipa per sezoną patyrė vos vieną nesėkmę. Čempionėms medalius ant kaklo kabino premjeras A. Butkevičius ir LKF prezidentas A. Sabonis. Rimai Valentienei į viršų iškėlus čempionių taurę, salėje suskambo audringi aplodismentai.

Antrą sezoną iš eilės sidabro medalius iškovojo Marijampolės „Sūduvos“ ekipa, kuri LMKL finalo serijoje atkakliai priešinosi „Utenai“. Medalius krepšininkėms įteikė Kūno kultūros ir sporto departamento vadovas Edis Urbanavičius ir Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Trečius metus iš eilės LMKL bronzą iškovojo Klaipėdos „Fortūna“. Ramunės Kumpienės auklėtinės pakartojo scenarijų, kai atsilikdamos serijoje 0-2, sugebėjo įveikti savo varžoves ir iškovoti medalius. Pernai klaipėdietės įveikė Kauno rajono „Hoptrans-Sirenas“, o šiemet – Kauno „Aistes-LSU-Paradis“. Uostamiesčio komandai apdovanojimus įteikė ir medalius kabino Seimo vicepirmininkas Vydas Gedvilas ir Lietuvos krepšinio lygos (LKL) prezidentas Remigijus Milašius.

Naudingiausia 21-ojo LMKL sezono žaidėja tapo „Fortūnos“ puolėja Monika Grigalauskytė. 23-ejų 188 cm ūgio krepšininkė per rungtynes vidutiniškai rinkdavo 23,3 naudingumo balo. Krepšininkė dukart šį sezoną per rungtynes surinko po 40 naudingumo balų.

Naudingiausiai LMKL žaidėjai prizą įteikė Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) vadovė Daina Gudzinevičiūtė.

„Labiausiai džiaugiausi, kai moteris laimėjo LKL tritaškių konkursą. Turbūt kitą kartą taip džiaugsiuosi, kai rinktinė pateks į Olimpines žaidynes“, – tvirtino LTOK vadovė.

M. Grigalauskytei taip buvo įteiktas specialus prizas – 1000 eurų čekis.

Laura Svarytė antrus metus iš eilės tapo geriausia lygos kovotoja dėl atšokusių kamuolių. „Aisčių-LSU-Paradis“ lyderės vidurkis siekė 12,7 sugriebto kamuolio per mačą. Jai priklauso ir du geriausi šio sezono pasiekimai – 24 ir 23 atkovoti kamuoliai. L.Svarytė taip pat atsiėmė ir „Mis krepšinis 2015“ apdovanojimą.

Rezultatyviausios žaidėjos laurai atiteko vienai perspektyviausių šalies krepšininkių Laurai Juškaitei. Vilniaus „Jaunųjų talentų“ gretose sezoną pradėjusi, o vėliau į sostinės „Kibirkštį-VIČI“ persikėlusi žaidėja per mačą vidutiniškai įmesdavo po 18 taškų. Apdovanojimą krepšininkei įteikė baleto primarijus Nerijus Juška.

Pirmą kartą lygos istorijoje LMKL rinko geriausią jaunąją (iki 20 metų) krepšininkę. Lygos klubai vienbalsiai nusprendė, kad verčiausia šio titulo yra 17-metė L. Juškaitė.

Rezultatyvių perdavimų kategorijoje niekas neprilygo Marinai Solopovai. „Fortūnos“ lyderė ne tik pati žaisdavo rezultatyviai, bet ir dosniai skirstydavo kamuolį komandos draugėms – 5,2 rezultatyvaus perdavimo per susitikimą. Gynėjai priklauso ir geriausias šio sezono rezultatas – 12 rezultatyvių perdavimą dvikovoje su „Sūduva“.

M.Solopovai apdovanojimą įteikęs disko metikas Virgilijus Alekna juokavo prisiminęs savo įspūdingą dėjimą per LMKL „Visų žvaigždžių“ dieną: „Mano ūgis 199 cm, todėl gal ir tas dėjimas nebuvo toks įspūdingas.“

Antrus metus iš eilės daugiausiai kamuolių perėmusia krepšininke tapo „Hoptrans-Sirenų“ kapitonė ir tikras kovingumo pavyzdys Kornelija Balčiūnaitė. Jeigu pernai aukštaūgė perimdavo 3,7 kamuolio, tai šiemet jos rezultatas dar įspūdingesnis – 4,2.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius