-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 04 15

Arvydas Sabonis: „Mano sūnus Domantas žais NCAA, Gonzagos universitete, tai jau beveik nuspręsta“

Lietuvos nacionalinės krepšinio rinktinės treneris Jonas Kazlauskas antradienį surengtoje spaudos konferencijoje kalbėjo apie rinktinės pasirengimą vasaros pabaigoje prasidėsiančiam pasaulio krepšinio čempionatui. Tarp jo akį patraukusių žaidėjų treneris paminėjo ir Malagos „Unicaja“ klube žaidžiantį 17-metį Arvydo Sabonio sūnų Domantą.
Arvydas Sabonis
Arvydas Sabonis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Prisijunkite prie beveik 10 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Lietuvos krepšinio legenda ir LKF prezidentas A.Sabonis teigė, kad, nepaisant J.Kazlausko taikiklio, jo sūnui galvoti apie patekimą į rinktinę dar kiek ankstoka.

„Gal per toli su rinktine. Žinoma, jis stengiasi, turėjo galimybę visą sezoną žaisti aukščiausiame lygyje, manau, kad tai jam kažką davė, pasimokė kažko“, – sakė A.Sabonis.

Teisingai rašyta, kad tai turėtų būti Gonzagos universitetas. Žinoma, yra pasiūlymas ir iš „Unicaja“, tačiau NCAA geriau suderintas mokslas ir sportas.

Šiemet D.Sabonis Ispanijos krepšinio lygoje tapo jauniausiu visų laikų žaidėju. Per 25 rungtynes lietuvis rinko po 2,8 taško (48 proc. dvit.) ir sugriebdavo po 2,4 atšokusio kamuolio per 11 minučių. D.Sabonis 19 mačų žaidė ir Eurolygoje, kur rinko po 2,7 taško ir 2 atkovotus kamuolius.

Lietuvos ir Ispanijos žiniasklaida nemažai rašė apie jaunojo krepšinio talento ateitį, kuri, pasak A.Sabonio, krypsta į JAV studentų krepšinio lygą NCAA.

„Jis nori važiuoti į JAV ir turbūt taip ir bus – laiko sprendimui liko nedaug. Teisingai rašyta, kad tai turėtų būti Gonzagos universitetas. Žinoma, yra pasiūlymas ir iš „Unicaja“, tačiau NCAA geriau suderintas mokslas ir sportas. Be to, Europoje vis tiek daugiausia laiko praleidi ant atsarginių suolelio, o NCAA jis galėtų būti starto penketo žaidėjas.

Be to, NCAA lygoje su žaidėjais daugiau dirbama individualiai, o čia Eurolygos komandų tikslai yra kitokie, dėmesio jaunimui tiek neskiriama. Juk visada galima iš NCAA išeiti, jeigu tik nepatinka“, – apie sūnaus planus kalbėjo A.Sabonis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius