-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 03 26

Ispanijos krepšinio rinktinė penkis mėnesius neturi trenerio

Nuo praėjusio pasaulio krepšinio čempionato, kuris vyko 2014 metų rugsėjį, Ispanijos krepšinio rinktinė neturi vyriausiojo trenerio. Iš šių pareigų pasitraukus Juanui Antonio Orengai, federacija nesurado jam pakaitalo.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Chicago Bulls“ krepšininkas Pau Gasolis yra nustebęs, kad Ispanijos federacija vis dar nepasamdė trenerio: „Jau beveik balandis, o mes vis dar neturime trenerio. Svarbu kuo greičiau pasamdyti naują trenerį, kad jis priprastų prie savo pareigų. Kaip krepšininkas ir sirgalius esu nustebęs, kad federacija vis dar nepriėmė sprendimo.“

Jau beveik balandis, o mes vis dar neturime trenerio.

J.A.Orengos vadovaujamai Ispanijos rinktinei planetos pirmenybėse buvo prognozuojamas finalas su JAV ekipa, tačiau be pralaimėjimų grupės etape ėjusiems ispanams koją ketvirtfinalyje pakišo Prancūzijos krepšininkai. Jie ir be Tony Parkerio sugebėjo įveikti ispanus 65:52 ir privertė šeimininkus gėdingai trauktis iš turnyro. 

J.Orenga Ispanijos rinktinei vadovavo nuo 2012 metų, kuomet rinktinės stratego poste pakeitė Sergio Scariolo. Su Ispanijos rinktine specialistas 2013 metų Europos čempionate pasidabino bronzos medaliais. Tada pusfinalyje J.A.Orenga vadovaujama rinktinė 72:75 taip pat nusileido prancūzams.

Nors J.Orenga turėjo sutartį su Ispanijos krepšinio federacija iki 2016-ųjų, tragiški rezultatai lėmė, kad treneris pats pasiprašė nutraukti sutartį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius