Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 04 13

Kazys Maksvytis: „Atrodo, kad žaidėjai jau laukia atkrintamųjų“

Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkai LKL pirmenybių rungtynės Vilniuje sužaidė labai prastus tris ketvirčius, o per lemiamą nepakako jėgų pasivyti „Lietuvos rytą“. Vilniečiai laimėjo 84:75 – tai trečia iš keturių pergalių tarpusavio rungtynėse.
Kazys Maksvytis
Kazys Maksvytis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Prisijunkite prie daugiau kaip 11 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Puikiai rungtynes pradėję „Lietuvos ryto“ krepšininkai per kelias minutes susikrovė dviženklį pranašumą, o antrą ketvirtį laimėjo net 30:18.

„Pagyriau komandą už antrąją mačo pusę, tačiau tiek po mačo, tiek per pertrauką labai pykau už pradžią. Mane tenkino mūsų žaidimas po pertraukos, gerai, kad pasivijome varžovus.

Kai pradeda nesisekti, kamuolys, atrodo, sveria daugiau, o varžovams jis tampa lengvesnis.

Atrodo, kad mes jau tyliai laukiame atkrintamųjų, turėjome šansus kautis dėl antrosios vietos, tačiau dabar jau sunku. Esame tokiame dreifavimo laikotarpyje, lieka susitaikyti su trečiąja vieta“, – po rungtynių apgailestavo „Neptūno“ treneris Kazys Maksvytis.

Po trijų ketvirčių „Lietuvos ryto“ persvara siekė 21 tašką (71:50), tačiau per kelias lemiamo ketvirčio minutes „Neptūnas“ sumažino atsilikimą. Spurtas 14:0 privertė „Lietuvos ryto“ trenerį Marcelo Nicola į aikštę grąžinti lyderius ir iki paskutinės minutės nerimauti dėl rungtynių baigties.

„Padarėme klaidų antroje pusėje ir leidome jiems pajusti pasitikėjimą savimi. Jie turėjo progų lengviems metimams, pradėjo tikėti savimi ir ėmė žaisti geriau. Kai pradeda nesisekti, kamuolys, atrodo, sveria daugiau, o varžovams jis tampa lengvesnis. Problemos prasidėjo ir po keitimų – taip neturėtų būti. Žaidėjai nuo suolelio turėtų įnešti energijos, tačiau to nebuvo“, - sakė M.Nicola.

„Žaidėme prieš komandą, kuri nepasiduoda ir yra stipri. Pradėjome rungtynes labai gerai, susikoncentravę – tai yra gerai. Tačiau taip reikia žaisti iki pat mačo pabaigos, negalima galvoti, kad rungtynės jau baigėsi.“

M.Nicola už gerą žaidimą pagyrė 25 taškus surinkusį Gediminą Oreliką, o K.Maksvytis skundėsi žaidėjų nuovargiu. Treneris vylėsi, kad iki atkrintamųjų Mustafa Shakuras ir Deividas Gailius sugrįš prie gero žaidimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius