Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 02 /18:50

LKF byra: dėl intrigų traukiasi prezidentas Arvydas Sabonis, viceprezidentas Antanas Guoga, vykdomasis direktorius Paulius Motiejūnas. Žada atsistatydinti ir treneris Jonas Kazlauskas

Pasibaigus Europos čempionatui Lietuvos krepšinio laukia didžiuliai pasikeitimai. Po trečiadienį vykusio Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) Vykdomojo komiteto posėdžio iš užimamų pareigų pasitraukti panoro LKF prezidentas Arvydas Sabonis bei viceprezidentas Antanas Guoga.
Arvydas Sabonis
Arvydas Sabonis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Sporto grupę „Facebook“ tinkle mėgsta daugiau nei 8 tūkst. gerbėjų. Prisijunk ir tu – spausk LIKE.

Papildyta 18.50 val. LNK naujienų tarnybos žiniomis, iš pareigų traukiasi ir rinktinės treneris Jonas Kazlauskas. Jis trečiadienį išvyko į Kiniją ir žada prabilti iš šios tolimos šalies, išklausęs kolegų pareiškimus. Taip pat pranešama, kad iš posto traukiasi ir LKF vykdomasis direktorius Paulius Motiejūnas.

A.Sabonis prašymą pasitraukti iš LKF prezidento pareigų pateikė iškart po Vykdomojo komiteto posėdžio. Federacijos vadovą gali atleisti tik rinkimų ataskaitos konferencija, kuri bus sušaukta artimiausiu metu.

Rinktinės treneris J.Kazlauskas jau anksčiau teigė, kad atidavė skolą A.Saboniui, tad neoficialiai kalbama, kad artimiausiu metu iš trenerio kėdės pasitrauks ir jis.

Po LKF Vykdomojo komiteto posėdžio spaudos konferencijoje kalbėjęs A.Sabonis teigė, kad traukiasi dėl Lietuvos žiniasklaidos spaudimo. Jo teigimu, neigiami straipsniai žiniasklaidoje prasidėjo nuo pat J.Kazlausko paskyrimo krepšinio rinktinės treneriu ir tęsėsi iki pat finalinių rungtynių su Prancūzija.

A.Sabonis konferencijos metu žurnalistus auklėjo lyg vaikus, prašė būti „švelnesniais“, „pagalvoti, ką rašo, nes krepšininkai yra jautrūs ir skaito“. LKF prezidento teigimu, iš rinktinės krepšininkų buvo tyčiojamasi ir šaipomasi, jie buvo atvirai žeminami.

Nesuprantu, kodėl Lietuvos krepšininkai ir treneriai yra įžeidinėjami, iš jų tyčiojamasi, nors sakoma, kad juos mylime, – sakė A.Sabonis.

LKF prezidentas Arvydas Sabonis: „Praėjo dveji metai nuo mano atėjimo, kuris buvo paremtas noru padėti krepšiniui. Džiaugiuosi, kad Lietuvos rinktinė šiemet sužaidė gerai ir naudodamasis proga noriu padėkoti žaidėjams ir treneriams, kurie per trumpą laiką sugebėjo išspausti maksimumą. Europos čempionato metu teko būti su rinktine, kuri parodė daug ryžto ir charakterio.

Nuo pirmosios dienos, kai treneriu buvo paskirtas J.Kazlauskas, prasidėjo spaudimas iš šalies. Rinktinės ir trenerio dusinimas priėjo net iki įžeidimų ir nemalonių dalykų. Nesuprantu, kodėl taip yra, juk krepšininkai į rinktinę atvažiuoja savo noru. Tai vienintelė komanda Lietuvoje, galinti suvienyti šalį.

Nesuprantu, kodėl Lietuvos krepšininkai ir treneriai yra įžeidinėjami, iš jų tyčiojamasi, nors sakoma, kad juos mylime. Tai prasidėjo jau per kontrolines rungtynes su Graikija. Europos čempionate įveikėme labai sunkią grupę, o po to treneris sulaukė daug spaudos kritikos. Taip būdavo dažnai, tačiau šiemet... Prieš antrojo etapo runtynes jau buvo trenkta akivaizdžiai, krepšininkams teko liepti mažiau skaityti žiniasklaidą. Kritika reikalinga, kai ji yra objektyvi, tačiau – ne tokia.

Atėjau čia dirbti norėdamas gero, tačiau nusprendžiau atsistatydinti, nes taip būti negali. Norėtųsi, kad pagalvotumėte (kreipėsi į žurnalistus – red. past.) apie krepšininkus, kurie irgi yra jautrūs, jie stengiasi, tačiau yra žeminami.“

VIDEO: Arvydo Sabonio komentaras

LKF viceprezidentas Antanas Guoga po Lietuvos krepšinio federacijos Vykdomojo komiteto pasitarimo pareiškė, kad taip pat traukiasi iš federacijos vadovybės, bet ne dėl žiniasklaidos kritikos rinktinei, o dėl susiskaldymo federacijoje.

Visiems Slovėnijoje buvo nemalonu, kai buvo matyti susiskaldymas, priešprieša, – pareiškė A.Guoga.

„Visiems Slovėnijoje buvo nemalonu, kai buvo matyti susiskaldymas, priešprieša. Dabar geriausia visiems išeiti – reikia rinkimų konferencijoje išrinkti normalią Lietuvos krepšinio federaciją, naujus veidus. LKF turi daug pinigų banke – 5 milijonus litų, daug rėmėjų. Ir „Tonybet“ liks rėmėju – mes rėmėjais liksime dar trejus metus. Turiu kitos veiklos – einu į politiką, atstovausiu Liberalų sąjūdžiui. Kai reikėjo, kai buvo bankroto šmėkla, aš padėjau, prikalbinau ateiti Arvydą Sabonį. Jei A.Sabonis išeina, tai ir aš išeinu. Aš nematau dabar savęs krepšinyje.“

Sabonis LKF prezidentu tapo 2011 metų spalio 24 d. Tuo tarpu J.Kazlauskas rinktinės strategu buvo paskirtas 2012 metų spalio 1 d.

VIDEO: Antano Guogos komentaras

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius