Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 26

Trečiajame šio sezono Lietuvos krepšinio milžinų mūšyje „Žalgiris“ dar kartą nugalėjo „Lietuvos rytą“ (komentarai)

Įveikti Kauno „Žalgirio“ krepšininkų Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubui šiame sezone nepavyko ir trečiuoju bandymu. Šeštadienį sostinės „Siemens“ arenoje vykusiose principinėje Lietuvos krepšinio lygos (LKL) milžinų dvikovoje pranašesni buvo žalgiriečiai, šventę pergalę rezultatu 74:57 (11:12, 19:7, 24:22, 20:16).
Rungtynių akimirka
„Žalgiris“ šiame sezone „Lietuvos rytą“ įveikė visus tris kartus. / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Nepralaimėtų rungtynių seriją LKL pirmenybėse iki 20-ies padidinusiems „Žalgirio“ (20 perg. ir 0 pral.) krepšininkams šis laimėjimas praktiškai garantavo LKL pirmenybių reguliariojo sezono nugalėtojų vardą ir pranašumą visose atkrintamųjų varžybų serijose. Iki LKL lygos reguliariojo sezono pabaigos likus keturiems turams „Žalgiris“ artimiausią persekiotoją „Lietuvos ryto“ (17 ir 3) klubą lenkia jau 3 pergalėmis.

Lygiai prasidėjusiame mače „Žalgirio“ pranašumas išryškėjo antrajame kėlinyje. „Lietuvos ryto“ komanda nerado skylių varžovų gynyboje ir atsiliko (19:30). Per antrąjį kėlinį šeimininkai sukrapštė vos 7 taškus (svečiai – 19).

„Žalgiris“ iniciatyvos iš savo rankų nepaleido ir po didžiosios pertraukos. Vienu metu komandas skyrė net 21 taškas (27:48).

„Lietuvos rytas“ bandė mažinti atsilikimą (41:52), tačiau skirtumas buvo per didelis ir „Žalgiris“ užtikrintai išsaugojo pergalę savo rankose – 74:57.

Svečių pergalę apkartino mačo pabaigoje patirta DeJuano Collinso trauma. Ameirkietis skausmo perkreiptu veidu ant parketo krito po skaudaus susidūrimo su Steponu Babrausku. Visgi D.Collinsas pats pakilo nuo grindų ir nušlubavo ant atsarginių žaidėjų suolelio.

Statistika

Abi komandos dažnai klydo (po 20 prarastų kamuolių), tačiau „Žalgiris“ pranoko „Lietuvos rytą“ ir dvitaškių (57,8 proc. – 22/38 prieš 48,1 proc. – 13/27), ir tritaškių (37,5 proc. – 6/16 prieš 23,8 proc. – 5/21). Svečiai taip pat laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių – 34 prieš 27.

„Lietuvos rytas“: Martynas Gecevičius 13 (5 kl.), Simas Jasaitis 12, Steponas Babrauskas 7, Milko Bjelica 6 taškai.

„Žalgiris“: Marcusas Brownas 14, Mantas Kalnietis ir DeJuanas Collinsas – po 11, Tadas Klimavičius ir Paulius Jankūnas – po 9, Martynas Pocius 8 (5 kl.).

„Žalgirio“ vyriausiasis treneris Iliasas Zouras:

Gerai žaidėme gynyboje, o tuomet paprastai laimime, - sakė I.Zouras.

„Dėkoju savo žaidėjams. Buvo pasiruošę ir žaidėme susikaupę. Gerai žaidėme gynyboje, o tuomet paprastai laimime. Žaidėme žemesne sudėtimi, kad spaustume varžovus. Taip pat protingai žaidėme puolime. Tačiau tai buvo tik vienos rungtynės, mūsų laukia dar daug išbandymų.

Ar „Lietuvos rytui“ atsiliepė įžaidėjo netektis? Stipriose komandose vieno žaidėjo netektis nėra tokia svarbi. Treneris Aleksandras Trifunovičius atliko puikų darbą.

Pirmadienį vyksiu į Graikiją, kur bus surengta spaudos konferencija su rinktinės rėmėjais. Tačiau šiuo metu aš esu „Žalgirio“ treneris ir galvoju tik apie mūsų žaidimą.“

„Lietuvos ryto“ vyriausiasis treneris Aleksandras Trifunovičius:

„Sveikinu „Žalgirį“ su pergale. Išskyrus pirmą kėlinį, mes visur vėlavome. Pirmajame kėlinyje parodėme bent šiokią tokią gynybą. Leidome jiems per daug laisvai mesti tritaškius, o jiems tai suteikė pasitikėjimo. Tuo tarpu mes negalėjome atsakyti tuo pačiu. Daugybė mūsų žaidėjų šiandien nežaidė taip, kaip gali. Ne tik puolime, bet ir gynyboje. Turime būti aktyvesni.

Mums trūksta įžaidėjo. Tačiau aš neverkiu ir neieškau pasiteisinimo. Taip mes ieškome įžaidėjo, tačiau mes turime būti komanda ir rasti būdų užkamšyti šią skylę.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius