Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 28 /17:21

Naujas „Žalgirio“ treneris Saulius Štombergas: „Bus sunku, nes rezultatų reikia jau dabar“

Po pirmadienį Kauno „Žalgirį“ supurčiusių permainų naujasis komandos treneris Saulius Štombergas ir direktorius Paulius Motiejūnas tikisi, kad pralaimėjimais sezoną pradėjusiai komandai pavyks atsitiesti, nors klubo finansinė padėtis „stabiliai bloga“ .
Saulius Štombergas
Saulius Štombergas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Buvęs garsus krepšininkas S.Štombergas pabrėžė, kad yra treniravęs daugumą jaunų žaidėjų, o su vyresniais – pats žaidęs, todėl jam bus lengviau su visais sutarti. P.Motiejūnas sakė, kad nedelsiant išsiskirti su buvusiu komandos vyriausiuoju treneriu graiku Illias Zouros nutarta po namie sekmadienį pralaimėtų rungtynių „Šiauliams“.

„Viskas buvo labai netikėta, bet visada viskas būna netikėtai (šypteli, – red. past.). Tik šiandien viskas nutiko. Viską reikia greitai susidėlioti, nes rezultatai reikalingi jau dabar. Bus pokalbių su žaidėjais, pokalbių, kas lieka iš masažuotojų, skautų. Trenerių štabas lieka daugmaž tas pats.

Situacija nėra lengva. Sunki sezono pradžia ir sunkus bus dabar. Tačiau visi dirba ir stengiamės žaisti geriau. Man nėra lengva priimti tokį sprendimą. Žinote, kai laimi visi giria, tai pralaimi, tenka pasitraukti. Tačiau toks mūsų darbas. Laukia tas pats ir manęs. Reikia gerinti žaidimą, nes dabar niekaip nepavyksta susižaisti“, – pirmadienį kalbėjo S.Štombergas.

Suteiks dar daugiau galimybių jaunimui

Paulius Motiejūnas ir Saulius Štombergas
Paulius Motiejūnas ir Saulius Štombergas

„Žalgirio“ strategas viliasi, kad pažintis su jaunais ir patyrusiais krepšininkais jam padės geriau valdyti komandą: „Daugumą jaunų žaidėjų esu treniravęs, su vyresniais – žaidęs, todėl gal man bus lengviau su jais susikalbėti.“

15min.lt paklausė, ar S.Štombergui stojus prie komandos vairo daugiau laiko aikštėje praleis talentingas įžaidėjas Vytenis Čižauskas, šią vasarą vos nepatekęs į vyrų krepšinio rinktinę, bet neįgijęs buvusio trenerio pasitikėjimo.

„Gal jaunimui buvo per mažai duota laiko pasireikšti? Jie yra gabūs, talentingi vaikai, kuriems turime suteikti galimybių pasireikšti, įrodyti savo talentą. Mums reikia sudaryti sąlygas, kad jie tas galimybes turėtų, kad įrodytų, jog yra pajėgūs žaisti „Žalgiryje“, – atsakė naujas komandos treneris.

Galutinis taškas – pralaimėjimas "Šiauliams"

Nuo pirmųjų sezono atidarymo rungtynių su Kazanės „Uniks“ komandos žaidimas negerėjo. Visų mačų scenarijus buvo vienodas, todėl pokyčiai buvo būtini.

Kauno „Žalgirio“ direktorius P.Motiejūnas pakartojo, kad su buvusiu treneriu I.Zouros teko išsiskirti, nes nesutapo komandos žaidimo vizijos. Graikas nemanė, kad dirba blogai, teigė, kad viskas eina gera linkme, todėl supyko išgirdęs komandos vadovų sprendimą. Užsienietis svarsto galimybę kreiptis į teismą. Į teismą I.Zouros kreipėsi ir 2011 m., kai jį iš komandos atleido tuometis savininkas Vladimiras Romanovas. Treneriui priteista daugiau nei pusės milijono litų kompensacija, klubas jos visos dar nesumokėjo.

„Einame to link, kad komanda būtų lietuviškesnė. Lietuviai žaidėjai, lietuviai treneriai. Tikime lietuviais, tikime, kad galime išauginti gerų žaidėjų. Atrodė, kad mūsų vizijos su I.Zouros sutapo, nes kartu lipdėme komandą, jis žinojo, kad mūsų galimybės ribotos, bet pamatėme, kad treneris eina kita linkme.

Galutinis taškas buvo rungtynės su „Šiauliais“. Tai gėda. Negalima taip pralaimėti namie. Jos buvo panašios į Eurolygos rungtynes: pradedame įkrisdami į duobę, o vėliau bandome kapstytis“, – sakė P.Motiejūnas.

Jis pabrėžė, kad nuo pirmųjų sezono atidarymo rungtynių su Kazanės „Uniks“ komandos žaidimas negerėjo. Visų mačų scenarijus buvo vienodas, todėl pokyčiai buvo būtini.

Paklaustas, ar buvo atsiklausta vyresnių žaidėjų nuomonės dėl trenerio, P.Motiejūnas teigė, kad kontaktas su krepšininkais buvo, „bet nenorėčiau į tai jų velti“. „Jie dirba savo darbą, mes – savo. Komanda yra darbininkai, todėl kokia čia gali būti reakcija į trenerio pasikeitimą“, – sakė klubo vadovas.

Finansinė padėtis – stabiliai bloga

15min.lt paklaustas, ar žaidėjams laiku mokami atlyginimai, P.Motiejūnas atsakė, kad finansai nieko bendro su komandos žaidimu ir trenerių pasikeitimais neturi.

„Finansinė klubo situacija stabiliai bloga, ukrainiečiai (Ukrainos bankas „Privatbank“, ketinantis tapti didžiausiu klubo rėmėju, – red. past.) nepasakė ne, bet sutarties dar irgi nėra. Tikimės, kad pavyks ją pasirašyti artimiausiu metu. Finansiškai atleisdami trenerį mes nieko neišlošiame“, – aiškino klubo vadovas P.Motiejūnas.

Jis praėjusią savaitę tapo ir bendrovės „Kauno arena", valdančios „Žalgirio" areną direktoriumi, šiose pareigose pakeitęs Angelę Dementavičiūtę, kuri pasitraukė dėl neva bandymų ją nuolat sieti su bankrutavusio Ūkio banko ir „Žalgirio“ buvusiu savininku V.Romanovu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius