-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 18

Niujorke dėliotas Lietuvos rinktinės kontrolinių rungtynių planas lieka po septyniais užraktais

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius Mindaugas Špokas ir treneris Jonas Kazlauskas savaitgalį viešėjo JAV, kur stebėjo NBA „Visų žvaigždžių“ savaitgalio renginius. Jie taip pat buvo susitikę su kompanijos „Nike“ atstovais bei kitų krepšinio federacijų vadovais ir derino būsimą Lietuvos rinktinės kontrolinių mačų tvarkaraštį. Vis dėlto, kortų M.Špokas kol kas neatskleidė – visuomenė Lietuvos krepšininkų varžovus pasirengime į Europos čempionatą sužinos po mėnesio.
Lietuvos krepšinio rinktinė
Lietuvos krepšinio rinktinė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Prisijunkite prie daugiau kaip 11 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

„Tvarkaraštį skelbsime, kai suderinsime visas detales. Tada kovo mėnesį rinktinės treneris Jonas Kazlauskas visiems paskelbs būsimus varžovus. Dabar nieko atskleisti negaliu“, – sakė M.Špokas.

J.Kazlauskas ir M.Špokas viešnagės JAV metu nesusitiko su NBA lietuviais Donatu Motiejūnu ir Jonu Valančiūnu. Ilgą laisvą savaitgalį turėję krepšininkai į Niujorką nevyko, o laisvą laiką išnaudojo sau.

Lietuvos krepšinio rinktinės vedlys J.Kazlauskas portalui 15min.lt apie būsimus varžovus šiek tiek atskleidė interviu praėjusių metų gruodį. Strategas tada sakė, jog norėtų sužaisti su ispanais ir prancūzais, Lietuvoje turėtų vykti rungtynės su Kroatija.

LKF generalinis sekretorius M.Špokas viešnagės JAV metu jau aptarinėjo klausimus dėl rinktinės aprangų per Rio de Žaneiro olimpines žaidynes: „Taip, visų pirma reikia ten dar patekti, tačiau tokioje didžiulėje organizacijoje viskas derinama kone prieš dvejus metus.“

M.Špokas atskleidė, kad jokių didelių revoliucijų iš išorės marškinėlių dizaine neplanuojama, o „Eurobasket 2015“ krepšininkai vilkės tą pačią aprangą kaip ir pernai.

Daug „spaudinėjau“ televizorių, žiūrinėjau visus kanalus ir mačiau tikrai daug krepšinio, didelį NCAA lygos populiarumą. Tikrai nėra taip, kaip pas mus mėgstama sakyti, kad amerikiečiams krepšinis neįdomus

Daugiausiai M.Špokas kalbėjo apie NBA „Visų žvaigždžių“ renginius, kuriose LKF generalinis sekretorius lankėsi pirmą kartą. Jam pavyko pamatyti visus svarbiausius įvykius Niujorko „Madison Square Garden“ ir Bruklino „Barclays Center“ arenose.

„Kadangi man tai pirmasis kartas, įspūdžiai dvejopi – pompastikos daug, pinigų į renginį irgi įdėta daug. Nekalbant apie įspūdingą dėjimų konkursą, tritaškių konkursą, kuriame tikrai reikia stengtis, pačios žvaigždžių rungtynės man panašesnės į atvirą treniruotę. Sunku palyginti šį renginį su rimtomis rungtynėmis, nes žaidėjai saugosi, kad negautų traumų, gynyba silpna, kad netrukdytų šou. Matosi, kad kai kurie žaidėjai konkuruoja tapti mačo MVP, stengiasi rinkti taškus, tačiau tai ne rungtynės. Bet kurios NBA atkrintamosios yra tikrai geresnės.

Tai tiesiog spektaklis žmonėms, galimybė pamatyti daug žvaigždžių. Man patiko NBA veteranų įtraukimas, jiems rodytas dėmesys. Taip pat krepšinio populiarinimo, socialiniai projektai, kaip „Basketball Cares“ programa. Pagrindinis kelionės tikslas buvo pamatyti organizaciją, užkulisius. Gali tikrai daug ko iš ten pasimokyti, tačiau mažai ką įgyvendinti dėl skirtingų finansinių pajėgumų“, – pasakojo M.Špokas.

Pašnekovas teigė, kad kelionės metu susitiko su NBA viceprezidente, pamatė NBA ir „Visų žvaigždžių“ renginio užkulisius, susipažino su organizaciniais niuansais. M.Špoką nustebino ir bendras krepšinio populiarumas NBA: „Daug „spaudinėjau“ televizorių, žiūrinėjau visus kanalus ir mačiau tikrai daug krepšinio, didelį NCAA lygos populiarumą. Tikrai nėra taip, kaip pas mus mėgstama sakyti, kad amerikiečiams krepšinis neįdomus.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius