Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 04 19

NKL čempionas Mindaugas Stašys: „Turėjo kažkas imtis iniciatyvos“

Sekmadienio vakarą Raseiniuose paaiškėjo 2014-2015 metų Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) čempionai. Aukso medaliais pasidabino Klaipėdos „Nafta-Uni-Akvaservis“, o geriausiu finalinio ketverto žaidėju tapo vien per ketvirtą kėlinį į Molėtų „Ežerūno-Kario“ krepšį 19 taškų įmetęs Mindaugas Stašys.
Mindaugas Stašys
Mindaugas Stašys / Sauliaus Čirbos nuotr.

Klaipėdos komanda po permainingos kovos, rezultatu 88:71, nugalėjo Molėtų ekipą, o sunkiausiu ir lemiamu metu, kai klaipėdiečiams ant kulnų lipo „Ežerūnas-Karys“, iniciatyvos ėmėsi M. Stašys. Jis vien ketvirtajame kėlinyje į Molėtų krepšį įmetė 19 taškų, o iš viso – 24. „Atrodo, vienas kitas metimas, o čia – jau devyniolika. Tiesiog sekėsi. Draugai daugiau ieškojo manęs, patikėjo manimi, - sakė NKL finalinio ketverto geriausias žaidėjas M. Stašys. – Galvoje pilna emocijų, esu laimingas. Nuostabu. Negalvojau apie MVP, tiesiog žaidžiau dėl komandos, dėl rezultato, o dar išėjo iškovoti ir prizą – nuostabu, džiaugiuosi“.

– Rungtynių pradžioje žaidėte puikiai. Vėliau įklimpote ir Molėtų krepšininkai mažino taškų skirtumą. Kas nutiko? – 15 min.lt paklausė M. Stašio.

– Rungtynių pradžioje viskas sekėsi, vykdėme trenerio reikalavimus, puikiai gynėmės, puikiai pataikėme, išardėme jų gynybą, bet antroje pusėje išėjome vangūs, patikėjome pergale, viskas atvirkščiai pasisuko. Jie pagavo emocinę bangą. Liko du taškai, bet, galiu pasakyti, mes šį sezoną turėjome 10-15 tokių įtemptų rungtynių ir viskas pavykdavo, laimėdavome. Ir dabar visi suėjome, ramiai pasišnekėjome.

– Galima sakyti, jūsų indėlis ketvirtajame kėlinyje buvo svarbiausias.

– Esu vyriausias žaidėjas (29 m.) komandoje, tai kažkas turi imtis iniciatyvos. Turiu šiek tiek daugiau patirties ir komandos draugai ragino imtis veiksmų. Pavyko viskas. Timptelėjau komandą. Džiaugiuosi labai.

„Ežerūnas-Karys" aukso tikisi kitąmet

– Antrą vietą daugeliui sunku priimti, visgi čempionais netapote, tačiau džiaugsmas komandoje matosi, - 15min.lt pasiteiravo „Ežerūno-Kario“ komandos trenerio Mindaugo Kildišiaus.

– Antra vieta nėra pati geriausia. Išvakarės iš tikrųjų buvo džiugi diena. Sezonas geras. Rezultatas geras. Taip, turėjome laimėti ir finalą, bet nepavyko. Nieko nepadarysi.

– Rungtynių pradžia jūsų komandai buvo labai prasta. Praleidę 16 taškų patys nė taško nepelnėte. Kas nutiko?

– Klaipėdiečiai buvo labiau pasiruošę, labiau susikaupę išėjo į aikštelę, stiprią gynybą pastatė. Mes neužpuolėme, praleidome labai daug taškų ir pradėjome netikėti savo jėgomis.

– Trečią kėlinį laimėjote 27:16. Ką pakeitėte žaidime?

– Žaidime iš esmės labai daug ko nepakeitėme. Bandėme sužadinti vidinius žaidėjų jausmus – reikia kovoti, reikia nepasiduoti. Mes gi su kariška apranga. Tuo kai kurie žaidėjai patikėjo, todėl rezultatas antroje rungtynių pusėje, galima sakyti, patenkinamas.

– Ką rūbinėje ilgosios pertraukos metu sakėte žaidėjams?

– Jūs nenorėtumėte to girdėti (juokiasi).

– Pernai iškovojote bronzos medalius, šiemet – sidabro. Kada bus auksas?

– Tikiuosi, kitais metais (šypsosi).

Tą pačią dieną mažajame NKL finale Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ užtikrintai įveikė Palangos „Palangą“, rezultatu 82:68. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius