Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 26 /13:03

Prieš Europos čempionatą Lietuvos krepšinio rinktinė sužais 10 kontrolinių mačų

Beveik trys mėnesiai – tiek prireikė Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) vadovams ir nacionalinės ekipos strategui Jonui Kazlauskui, kad suderintų vyrų rinktinės kontrolinių mačų grafiką prieš prasidedant 2015-ųjų Europos krepšinio čempionatui. Ketvirtadienį rinktinės vedlys J.Kazlauskas pranešė, kad Lietuvos krepšininkai prieš „Eurobasket 2015“ sužais 10 kontrolinių mačų: septyni iš jų vyks mūsų šalyje, o trys – Graikijoje.
Jonas Kazlauskas
Jonas Kazlauskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Prisijunkite prie daugiau kaip 11 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

„Planai beveik nesikeičia nuo praėjusių metų pasirengimo tvarkaraščio. Jei 2013 metais Europos čempionatui pradėjome rengtis liepos pradžioje, tai dabar numatę į pirmąją stovyklą rinktis liepos 20-ąją. Galvojome tai daryti kaip ir praėjusiais metais – liepos 15-ąją, bet tai būtų savaitės vidurys. Nelabai gerai tai daryti nuo savaitės vidurio. Stovyklos numatytos Klaipėdoje, Palangoje ir Kaune. Į pirmenybes iš Kauno važiuosime į Rygą rugsėjo 3 dieną“, – kalbėjo rinktinės strategas.

Jis taip pat pristatė ir komandos varžovus: „Pradėsime draugiškomis rungtynėmis Klaipėdoje su labai stipriu varžovu – Australija. Po to varžysimės su suomiais, austrais, turkais, makedonais. Su turkais iš viso sužaisime du kartus. Su jais kovosime turnyre Kaune ir „Acropolis“ varžybose Graikijoje“, – šiandien sostinės „Best Western Vilnius“ viešbučio konferencijų salėje kalbėjo rinktinės vairą savo rankose turintis J.Kazlauskas.

„Šie metai mums labai svarbūs – tai kova ne tik dėl čempionato medalių, tiek vyrų ir moterų pirmenybėse, bet ir mūšiai dėl kelialapių į 2016 metų Rio de Žaneiro olimpiadą“, – sakė A.Sabonis, įteikdamas simbolinius nacionalinės komandos marškinėlius abiejų rinktinių rėmėjos „Vičiūnų grupės“ vadovui Visvaldui Matijošaičiui.

Paklaustas, ar tai visi varžovai, su kuriais rinktinė norėjo sužaisti kontrolinius mačus, J.Kazlauskas tikino, kad buvo pasirinkti visi įmanomi variantai. Nors praėjusių metų gruodį buvo kalbų apie pamąstymus sužaisti akistatą su Europos čempione Prancūzija ir galingąja Ispanija, tačiau šių rinktinių tvarkaraštyje nėra.

„Graikai ir kroatai – nėra taip pat silpni. Negalime gauti visko, ko tik norime. Bet tikrai kovosime su stipriais varžovais – juk australai mus įveikė pasaulio čempionate. Turėjome kontaktų su ispanais – bet jie neturi net trenerio, tad net negalvoja apie kontrolinius mačus. Tuo tarpu prancūzai – jie nenorėjo važiuoti iš savo šalies, juk čempionatas vyks pas juos. Mes svarstėme visus variantus... Nepasisekė mums su palydėtuvių rungtynėmis – mąstėme net ir kokį klubą pasikviesti. O apie mūsų grupės rinktines ir kalbėti neverta – niekas nenori ankščiau laiko atidaryti savo kortas,“ – sakė J.Kazlauskas.

Lietuvos krepšinio rinktinės treneris nepanoro kalbėti apie rinktinės kandidatų pavardes: „Galvoje jau esu susidėliojęs, tačiau dabar dar nenoriu apie tai kalbėti. Kai tik Federacijos vadovybė skirs naują laiką spaudos konferencijai, tuomet ir viską pasakysiu“.

Graikai ir kroatai – nėra taip pat silpni. Negalime, gauti visko, ko tik norime. Bet tikrai kovosime su stipriais varžovais - juk australai mus įveikė pasaulio čempionate. 

LKF vadovo A. Sabonio buvo paklausta, ar jame nekelia nerimo, kad yra ir tokia galimybė, kad vietoj rinktinės stovyklos, mūsų krepšininkai gali būti pakviesti tarnauti armijoje ir vasarą praleis karinėje stovykloje.

„Darysime viską, kad išgelbėtume Donatą Motiejūną ar Joną Valančiūną nuo armijos, jei reikės, darysime viską“, – kalbėdamas apie galimą nacionalinės ekipos žaidėjų galimą šaukimą į armiją tikino krepšinio legenda. 

Praėjusių metų gruodžio 8 dieną Disneilende šalia Paryžiaus buvo ištraukti ateinančių metų Europos vyrų krepšinio čempionato burtai. Jie lėmė, kad kovas dėl Senojo žemyno čempionų taurės lietuviai pradės Latvijoje. Jų varžovais D grupėje bus šeimininkai latviai, kaimynai estai, čekai, belgai ir ukrainiečiai.

Po pirmojo varžybų etapo – dvikovų keturiose grupėse – į kitą „Eurobasket 2015“ etapą pateks po keturias stipriausias kiekvienos grupės rinktines.

Antrajame etape Lietuvos rinktinė santykius aiškinsis atkrintamosiose varžybose su C grupės geriausiomis ekipomis, joje varžysis Kroatija, Slovėnija, Graikija, Makedonija, Gruzija ir Nyderlandai.

Šiais metais Europos čempionatas pirmąsyk vyks iškart keturiose valstybėse: Prancūzijoje, Vokietijoje, Kroatijoje ir Latvijoje. Po grupių kovų visos geriausios komandos suvažiuos į Lilio miestą Prancūzijoje ir išsiaiškins pirmenybių laimėtojus. Visos šios šalys ėmėsi organizuoti pirmenybes, kai neramumai ir karo veiksmai užkirto kelią čempionatą surengti Ukrainai.

Europos čempionato A grupėje Monpeljė (Prancūzija) rungtyniaus Prancūzija, Suomija, Bosnija ir Hercegovina, Lenkija, Izraelis ir Rusija.

B grupėje Berlyne varžysis Ispanija, Serbija, Turkija, Italija, Vokietija ir Islandija.

C grupėje Zagrebe (Kroatija) žais Kroatija, Slovėnija, Graikija, Makedonija, Gruzija ir Nyderlandai.

Lietuvos rinktinės tvarkaraštis grupių etape Latvijoje: Lietuva – Ukraina (rugsėjo 5 d.), Lietuva – Latvija (rugsėjo 6 d.), Lietuva – Belgija (rugsėjo 7 d.), Lietuva – Estija (rugsėjo 9 d.), Lietuva – Čekija (rugsėjo 10 d.).

Europos čempionatas vyks 2015-ųjų rugsėjo 5-20 dienomis. Atkrintamosios varžybos vyks Prancūzijos Lilio mieste rugsėjo 12-20 dienomis.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės treniruočių stovyklos:

2015 m. liepos 20 – 26 d. Palanga

2015 m. liepos 27 d. – rugpjūčio 4 d. Klaipėda

2015 m. rugpjūčio 5 – 26 d. Kaunas

2015 m. rugpjūčio 30 d. – rugsėjo 3 d. Kaunas

Lietuvos rinktinės kontrolinės rungtynės:

2015 m. liepos 29 d. (Klaipėda) Lietuva – Australija

2015 m. liepos 31 d. (Šiauliai) Lietuva – Australija

2015 m. rugpjūčio 8 d. (Alytus) Lietuva – Suomija

2015 m. rugpjūčio 12 d. (Kėdainiai) Lietuva – Austrija

2015 m. rugpjūčio 17 – 19 d. Tarptautinis krepšinio turnyras „Huawei Cup 2015“ (Kaunas)

2015 m. rugpjūčio 17 d. Lietuva – Turkija

2015 m. rugpjūčio 18 d. Lietuva – Makedonija

2015 m. rugpjūčio 19 d. Lietuva – Kroatija
 

2015 m. rugpjūčio 27 – 29 d. Tarptautinis krepšinio turnyras „Acropolis – Eurobank“ (Atėnai, Graikija)

2015 m. rugpjūčio 27 d. Lietuva – Turkija

2015 m. rugpjūčio 28 d. Lietuva – Nyderlandai

2015 m. rugpjūčio 29 d. Lietuva – Graikija

2015 m. rugsėjo 3 d. išvykimas į 2015 m. Europos vyrų krepšinio čempionatą (Ryga, Latvija).

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius