Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 06

Rusija paskelbė kandidatus į „Eurobasket 2015“, sąraše nėra Andrejaus Kirilenkos

Rusijos krepšinio rinktinės vadovai jau paskelbė kandidatus, kurie galėtų atstovauti ekipai rudenį vyksiančiame Europos krepšinio čempionate. Sąraše yra 18 pavardžių, tačiau tarp jų nėra vieno garsiausių šių dienų Rusijos krepšininko, tik ką su NBA atsisveikinusio Andrejaus Kirilenkos.
Andrejus Kirilenka
Andrejus Kirilenka / Tomo Tumalovičiaus/„Krepšinio širdis“ nuotr.

Buvęs krepšininkas, o dabar Rusijos rinktinės vadybininkas Andrejus Domani patikino, kad rusų krepšinio žvaigždė, kuris NBA praleido daugiau kaip 15 metų, atsisakė žaisti nacionalinėje komandoje.

A.Kirilenka patikino, kad jis nekeis savo nuostatos, kurią yra pateikęs prieš 2013 metų Europos čempionatą Slovėnijoje – jis baigė karjerą rinktinėje.

„Kalbėjausi su Andrejumi dėl galimybės padėti mums „Eurobasket 2015“ kovose. Jis iš esmės lyg ir nieko prieš prisijungti prie komandos, bet laikosi duoto pažado – krepšininkas atsisveikino su nacionaline ekipa ir nežada sugrįžti“, – sakė A.Domani.

A.Kirilenka yra žymiausias Rusijos krepšininkas, karjerą NBA pradėjęs 2001 metais. Dešimt metų jis atstovavo „Utah Jazz“ ekipai. Prieš dvejus metus jis perėjo į „Minnesota Timberwolves“ komandą, taip pat vilkėjo „Brooklyn Nets“ klubo marškinėlius.

2004 metais jis žaidė „Visų žvaigždžių savaitgalio“ rungtynėse, triskart buvo renkamas kaip vienas geriausių lygos gynėjų, 2005 metais buvo geriausias kovotojas dėl atšokusių kamuolių.

Nuo gruodžio 11 dienos jis buvo „Philadelphia 76ers“ ekipos stovykloje, tačiau nė karto nesužaidė už šią ekipą, o vasarį nutraukė sutartį, pasiėmė pagal sutartį priklausančius 3,3 mln. JAV dolerių, išvyko į Rusija ir sudarė sutartį iki sezono pabaigos su Maskvos CSKA ekipa.

Tuo tarpu Rusijos krepšinio rinktinės trenerių štabas pateikė išplėstinį nacionalinės komandos kandidatų sąrašą, kuriame 18 pavardžių.

Atstovauti ekipai „Eurobasket 2015“ kviečiami: Dmitrijus Kulaginas (Sankt Peterburgo „Zenit“), Jegoras Vialcevas, Sergejus Monia (Maskvos srities „Chimki“), Antonas Ponkrašovas, Sergejus Bykovas, Pavelas Antipovas, Dmitrijus Sokolovas (Kazanės „Uniks“), Dmitrijus Chvostovas, Semionas Antonovas (Žemutinio Naugardo „Nižnij Novgorod“), Vitalijus Fridzonas, Pavelas Korobkovas, Andrejus Voroncevičius, Saša Kaunas (Maskvos CSKA), Jevgenijus Voronovas ir Maksimas Grigorjevas, Nikita Krubanovas, Andrejus Zubkovas, Aleksejus Žukanenka (Krasnodaro „Lokomotiv“), Aleksejus Švedas (NBA, „New York Knicks“), Sergejus Karasiovas (NBA, „Brooklyn Nets“), Timofejus Mozgovas (NBA, „Cleveland Cavaliers“).

Rusijos krepšininkai pirmąjį „Eurobasket 2015“ etapą žais Prancūzijos Monpeljė mieste. Jų varžovais bus Prancūzija, Suomija, Bosnija ir Hercegovina, Lenkija ir Izraelis.

Šiais metais Europos čempionatas pirmąsyk vyks iškart keturiose valstybėse: Prancūzijoje, Vokietijoje, Kroatijoje ir Latvijoje. Po grupių kovų visos geriausios komandos suvažiuos į Lilio miestą Prancūzijoje ir išsiaiškins pirmenybių laimėtojus. Visos šios šalys ėmėsi organizuoti pirmenybes, kai neramumai ir karo veiksmai užkirto kelią čempionatą surengti Ukrainai.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius