Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 18

„Sakalai“ stengsis grįžti į Vilnių

Pasibaigęs 2010–2011 metų sezonas Vilniaus „Sakalams“ nebuvo itin sėkmingas. Vilniečiai Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) užėmė vienuoliktąją vietą, Baltijos krepšinio lygos (BBL) Iššūkio taurės B grupėje liko ketvirti ir į kitą etapą nepateko.
Vilniaus „Sakalai“
Vilniaus „Sakalai“ / Alfredo Pliadžio nuotr.

Sėkmingiausiai Rūtenio Paulausko auklėtiniams susiklostė Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) turnyras, kur „Sakalai“ du kartus įveikė „Alytų“, minimaliu skirtumu pranoko Utenos „Juventus“ ir tik ketvirtfinalyje nusileido Klaipėdos „Neptūnui“.

„Sakalų“ sporto direktorius Linas Kvedaravičius sezoną įvertino kaip nepateisinusių lūkesčių ir komandai už pasirodymą parašė penketą. Vienas klubo vadovų taip pat atskleidė, jog dedamos visos pastangos, kad Geltonai-Žali kitą sezoną vėl rungtyniautų sostinėje.

Apie sezoną: „Sezonas nepateisino tų lūkesčių, kurie buvo prieš startą. Daug aplinkybių susidėjo į vieną krūvą ir gavosi, kaip gavosi. Sezoną įvertinčiau penketuku“.

Apie prasto pasirodymo priežastis: „Jaunų ir senesnių žaidėjų darinys pradėjo veikti tik antroje sezono pusėje. Ne visi vyresni žaidėjai pateisino į juos dėtas viltis ir nesužaidė taip, kaip turėjo sužaisti. Pavardžių neminėsiu, nes jie ir patys tai supranta. To pasėkoje ir rezultatai tokie yra. Jaunimas patobulėjo ženkliai ir leidžia manyti, kad kitais metais tie vyrai bus rimti oponentai bet kuriam varžovui. Reikia pasidžiaugti, kad jaunimas turėjo galimybę tobulėti čempionato metu“.

Apie staigmenas: „Maloniai nustebino Augustas Pečiukevičius, kuriam praėjęs sezonas buvo sudėtingas tiek žaidybine, tiek traumos prasme. Šiemet jis taip pat turėjo traumą, bet statistika rodo, kad jis sparčiai tobulėja ir ateityje, jeigu dirbs, kaip dirba dabar, turėsime vieną iš įdomesnių įžaidėjų Lietuvoje. Arnas Butkevičius padarė milžinišką pažangą. Jo rezultatai debiutuojant LKL pirmenybėse yra geri. Galbūt norėtųsi daugiau jo žaidybinio laiko, bet čia jau treneriams spręsti. Arnas yra labai imlus darbui ir darbštus, todėl jo laukia tikrai šviesi ateitis. Arvydas Gydra ir Edvinas Jezukevičius atėję iš NKL, todėl užtruko jų adaptacija, bet sezono pabaigoje jie tikrai tapo tvirtais komandos ramsčiais“.

Apie Šakių privalumus ir trūkumus: „Žaidimas Šakiuose pasiteisino tik tuo aspektu, kad padidėjo lankomumas. Pačiai komandai buvo sudėtinga, nes važiuoti žaisti 170 kilometrų namų rungtynes yra labai sunku. Priešininkas turėjo praktiškai tas pačias sąlygas, kaip ir namų komanda. Mes praktiškai neturėjome namų rungtynių, nes Šakių areną vadinti namų sale sunku. Visgi važiuoti prieš mačą 170 kilometrų sudėtinga. Tai šiek tiek išbalansavo komandą ir nepridavė sėkmės rezultatui“.

Apie kitą sezoną: „Kol kas anksti kalbėti apie kitą sezoną. Reikia luktelėti šiek tiek. Klubo vadovybė jau daro tam tikrus veiksmus, kad komanda grįžtų į Vilnių. To mes norime. Jeigu viskas sėkmingai pasiseks, turėtume išvysti „Sakalus“ kitą sezoną žaidžiančius Vilniuje. Kai tik šis klausimas bus išspręstas, bus pradėta formuoti sudėtis, kuri leistų sostinėje turėti gerą komandą, kovojančią atkrintamosiose varžybose“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius